Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

30 Ağustos Zaferi’yle tam bağımsızlığa

30 Ağustos Zaferi’yle tam bağımsızlığa
 

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=15585&p=84&rid=2


Büyük Zafer’in 86 yıldönümünü kutladığımız bugün; Ortadoğu ve Kafkaslardaki gelişmeler bayramımızın önemini daha da arttırmaktadır.

O gün Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk Halkı ve Ordu’su parya olarak yaşamayı reddetmiş, zamanın en büyük istilacılarına ve kuklalarına karşı durabilmiştir. Hem de o gün ki yokluk ortamında…

Önce vatan diyebilmiştir.

Büyük Önder ve ordusu sadece düşmana dur dememiştir. İçerideki işbirlikçilere, hilafetçi ve saltanatçılara karşı da durabilmiştir.

30 Ağustos’u sadece düşmana karşı kazanılan zafer olarak değerlendirmek hata olur. Bunu medeni milletler arasında yerini almak isteyen, vatanına, bağımsızlığına düşkün bir milletin var olma mücadelesi olarak değerlendirmek gerekiyor.

Türk Halkı bir şeyi iyi biliyordu; kimse vatanı ve bağımsızlığı ona altın tepside sunmayacaktı. Canını ortaya koymalıydı. Öyle de yaptı.

Bugün bu bilinçten yoksun birçok toplum, bağımsız devlet oluşturamamış, demokrasiyi özgürlüğü emperyalistlerden bekleyenlere ancak yıkım ve ölüm gelmiştir.

Zaferin 86. yıldönümünde Kafkaslar’da meydana gelen gelişmeler Türkiye’yi derinden etkilemeye başlamıştır. 1936’de Atatürk’ün II. Dünya Savaşını görmesiyle imzalanan Montrö tartışmaya açılmak istenmektedir. Sadece yardım malzemesi taşıdığı iddia edilen ABD gemilerinin boğazlardan geçmesi Rusya tarafından Montrö Sözleşmesi’ne aykırı bir girişim olarak değerlendirilmiş, Türkiye sorumlu tutulmuştur. Ve Rusya Amerikan gemilerinin 21 gün içinde Karadeniz’i terk etmemesi halinde Türkiye’yi büyük tehlikelerin beklediği tehdidini de savurmuştur. Rusya bununla da kalmayıp Türk mallarına ambargo uygulamaya başlamış, tırlarımızın Rus topraklardan geçişine uluslararası tüm sözleşmeleri hiçe sayarak engel olmuştur.

Hiç hak etmediği halde Gürcistan’daki çarpışmaların faturası Türkiye’ye kesilmiştir.

Durumdan yararlanan G. Osetya ve Abhazya bağımsızlıklarını ilan etmişler, Rusya’da bu devletciklerin bağımsızlığını tanıdığını ilan etmekte gecikmemiştir. Dünya’nın kalanının karşı olmasına rağmen…

Buna bağımsızlık demek yerine, Rusya’nın egemenliğini daha fazla kabul etmek demek daha doğru olacaktır.

İlişkilerimizin gerildiği Rusya, sadece ticari ortağımız değil, aynı zamanda en büyük enerji tedarikçimiz... Rusya’nın enerji vanalarını kapatacağını yakın ve ciddi bir tehlike olarak görmek gerekiyor.

Durum bu aşamaya geldiğine göre Türkiye’nin kendi adına krizi iyi yönetemediği sonucunu çıkarmak yanılgı olmaz. Yürütülmesi gereken denge siyasetinin iyi tutturulamadığı açıktır.

Diğer yandan Genel Kurmay’daki devir teslim törenlerinde komutanların dile getirdiği yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini malum çevrelerin siyasete müdahale olarak değerlendirmesi hayret vericidir.

Bu çevrelere böyle bir coğrafyada var olabilmenin TSK gibi güçlü bir orduyla mümkün olduğunu, o nedenle ordunun yıpratılmasının sadece düşmanın işine yarayacağını hatırlatmakta yarar var.

Türk Halkı ve Ordumuzun Büyük Zafer’ini 86. yıl dönümünde kutlar, Büyük Atatürk’ün önderliğinde zafere giden yolda gazi ve şehit olan, vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anarım.

Musa Özcan

Öğretmen

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..