Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

30 Ağustos...

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun...
30 Ağustos 1922 tarihinde topraklarımızın düşmandan temizlenmiş olması Türk milleti için büyük bir zaferdir. İşte, bu kutlu zaferi ülkemizde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve dış temsilciliklerimizde her 30 Ağustos günü büyük bir coşkuyla kutluyoruz, göğsümüz övünçle kabararak.
 
Bu zafer günü şanlı kurtuluş tarihimizde tartışmasız üstün bir çaba ve özverinin ürünü olarak karşımızda duruyor. Bu yönüyle 30 Ağustos yaşlısıyla, genciyle; kadınıyla, erkeğiyle; Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkezi ve diğer tüm etnik unsurlarıyla tam bir Anadolu ve Trakya insanının zaferidir.
 
Türk tarihi boyunca kolay elde edilmeyen bu topraklar, elbette ki, kolay bir şekilde kaybedilmeyecekti. Düşman emperyal güçlerin yıllarca hatta yüzyıllarca süren entrika ve oyunları sonuçsuz kalacaktı, kalmalıydı. İşte, yaşadığı toprakları kutsal sayan her onurlu yurttaş bugün dünyada yaşananları düşündüğümüzde o günün zorlu savaş koşullarında da bunun bilincindeydi. Bu sebeple yurttaşlarımız canından, malından, evladından olma pahasına büyük mücadeleler gösterdi. Nitekim bu mücadelenin ilk meyvesini büyük bir zaferle 30 Ağustos 1922 tarihinde aldı.
 
İşgal güçleri Mondros Ateşkes Antlaşması ile beraber itilaf devletleri hain plan ve hesaplarını uygulama çabası içine girmişlerdi bile. Ateşkese koydukları maddeler ile askerden, güçten, iletişimden ve bilinçten yoksun bir ülke toplumu oluşturmak kurtuluş mücadelesinin önüne geçmek istiyorlardı. Sonradan imzalanan Sevr Antlaşması ile de bu toprakları tamamen bölünmüş, bitmiş olduğu fikrini ülkemiz insanlarına kabul ettirmek istiyorlardı. Ama hiç de düşündükleri gibi olmayacaktı. Özgürlüğünü, toprağını, namusunu, canından, malından ve kanından üstün gören Anadolu ve Trakya halkı buna asla izin vermeyecekti, vermedi de.
 
Bütün vatanseverler ülkenin dört bir yanında işgal güçlerine direnme ve bilinçlendirme çalışmalarına başladı. Başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bu yola baş koyan insanlar çekinmeden çeşitli kongreler topladılar, genelgeler yayınladılar ve türlü seferberlikler başlattılar. Kurtuluş Savaşında her vatandaş taşın altına elini soktu. Öyle ki, kimi canı  kimi malı ile türlü fedakarlıklarda bulundu. Kuvayi Milliye birlikleri her yanda savunmaya ve mücadeleye girişti. Bu sayede Çanakkale ve birçok yerde üstün başarılar elde edildi. Nihayetinde, Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığındaki Baş Komutanlık Meydan Muharebesi ile birlikte düşman tamamen püskürtüldü ve böylece 1922 yılı Ağustos ayının 30'unda büyük bir zafere imza atılmış oldu.
 
Bu tarihi zafer günü nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıldönümünü, övünç, inanç, saygı ve bağlılıkla kutlarım.
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..