Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '20

 
Kategori
Astroloji
 

30 Aralık Yengeç Dolunayı!

30 Aralık 2020 Yengeç Dolunayı ve Burcunuz: Huzur ve Düzen Arayışı
 
30 Aralık 2020 Saat 6:28’de Yengeç burcunun 8. derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay haritasında Yay burcunun 10. derecesi yükseliyor. 
( =İstanbul, Ankara için 14. derece)
 
Ay, Yengeç burcunun yöneticisidir ve gerek fizyolojik gerek de duygusal açıdan beslenmeyle ilgilidir. Burada özel hayata ilişkin tatmin ve rahatlık arayışları önem arz etmekte.
 
Güneş’in Oğlak burcunda Merkür ile kavuşurken Ay’ın Yengeç burcunda tek kaldığını görüyoruz. Mantık ve gerçekçilik, duygularla zıt konumda. Özel hayat ve kariyer arasında bir takım çekişmeler yaşanabilecektir. Mesafe ve yakınlık durumlarını ayarlamak ve dengelemek çabası söz konusu olabilecektir. 
 
Bu Dolunay’dan astrolojik haritasında öncü burçların Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak 8. gününde (Burç başlangıç tarihinden sayılarak) ve 8. derece civarında yerleşimleri olanlar daha çok etkilenecekler. 
 
İlişkiler ve Kısmetler
 
Dolunay Haritasındaki Yengeç – Oğlak karşıtlığı ilişkilerde güveni, duyguları ve ciddiyet konularını ön plana taşıyor. Burada ihtiyaçlar ile bir takım sorumluluklar arasında kalınabilir. Ay Yengeç konumu bu zamanlamada kendini beslemek ve ihtiyaçların farkında olmak ile ilgili hissiyatlardır. Burada gerek psikolojik gerek fizyolojik beslenme konusu ön plana çıkacaktır. Bu açıdan hassasiyetler artabilir. Diğer tarafta da daha profesyonel yaklaşım, sorumluluklar ve işler üzerinde çalışmak önem arz ediyor. Bunlar arasındaki dengeler bu dönem önem arz etmekte.  
 
Venüs, 15 Aralık – 8 Ocak tarihleri arasında Yay burcunda olacak. 
 
Venüs Yay burcunda ilerlerken Dolunay zamanlamasında Güney Düğüm Yay konumuna kavuşum yapıyor. İlişkilerden yana bir takım düşünceler ve inançlar ile yüzleşmek söz konusu olabilecektir. Venüs keyif, cezbetme, değer, sahip olunan varlık, güzellik, sosyallik, estetik konular, güzel sanat, genel olarak sanat, zarafet, konfor ve zenginlik ile ilişkilendirilmiş bir gezegendir.   
Yay burcundaki Venüs sosyal açıdan daha rahat, geniş, gezgin, keşifçi, özgür hareket etmeyi ifade eder. Daha fazla deneyim ve macera ateş elementinin özelliğini gösterir. Beğenileri doğrultusunda harcama yapma meyli, sosyal açıdan daha geniş ve zengin yönelimler olabilecektir. Yay’daki Venüs, ilişkiler ve değer verdiği şeyler açısından beklentilerinde daha geniş bir çerçeveden bakmayı ifade eder.
 
 
Merkür 20 Aralık – 8 Ocak tarihleri arasında Oğlak burcunda yer alacak ve kurulacak bağlantı ve iletişimler açısından daha gerçekçi ve ciddi olmayı ifade ediyor. Ekonomik ve maddi konular, işleri organize etmek, çevre ile ilgili düzen sağlamak bakımından daha iyi olabilecektir.
 
Koç burcunda ilerleyen Mars, 7 Ocak’ta yerini Boğa burcuna terk edene kadar girişimler konusunda Venüs’ün Yay’daki ve Yay yöneticisi Jüpiter’in Kova burcundaki konumu ile birlikte daha dışa dönük ve esnek bir zamanlamayı ifade ediyor. Burada ilişkilerden, sosyallikten  ve işlerden yana ilerleme kaydetmek ve daha açık ve rahat olarak kendini ifade etmek söz konusu olabilecektir. 

Türkiye Astroloji Haritası 
 
Yengeç burcundaki Dolunay, Türkiye Astroloji haritasında Yengeç 1. Ev ve Oğlak 7. Ev arasında. Burada Türkiye’nin girişimleri ve müttefik devletlerle ilişkiler ön plana çıkacaktır. Burada uygulanan politikalarda anlaşmazlık ve tezat durumları varsa bunlar gündeme gelebilir. 
 
Ayrıca Yengeç yöneticisi Ay’dır ve Türkiye haritasında ikizler burcunda 12. Evde bulunuyor. Oğlak burcunu ise Satürn yönetmekte ve o da Kova burcuna ve bu haritada 8. eve yeni girmiş durumda ve yanında da 19 Aralık’ta Kova burcuna geçen Jüpiter de var. Bir takım yeni konuların ve etkilerin kendini gösterdiğini görebileceğiz. Burada hem 8. Ev hem 12. Ev etkileşimleri ile maden, petrol, gaz gibi bir takım yer altı kaynakları işletmek konusu ön plana çıkabilecektir. Müttefik devletlerle bu konularla ilgili durumlar çekişme de yaratabilir.
 
Yine bir takım haberler ve gizli gelişmelerle ilgili konular ön plana çıkabilecektir. Ayrıca halk sağlığı bakımından Corona virüs ile mücadelede ve aşı konusundaki son gelişmeler kendini net ve objektif bir şekilde gösterecektir. Burada sözleşmeler anlaşmalar konusu ayrıca bu Corona Aşısı ile ilgili konuları da içermektedir.    
 
Gezegen Hareketleri
 
Plüton 

Oğlak burcunda ilerleyen Plüton 25 Nisan 2020’de geri harekete başladı. Tutkular, derin benlik, odaklanma, konsantre olunan konular, dönüşüm ve değişimler ile ilgili geçmişe dönük bakış açısı ve düzenlemeler önem kazanacak.
 
25 Nisan’da 24 derece Oğlak burcunda geri hareket
 
4 Ekim’de 22 derecede Oğlak burcunda direkt hareket
 
Neptün
 
Balık burcunda ilerleyen Neptün 23 Haziran 2020’de geri harekete başladı. İlham, sezgisel konular, yaratıcılık, fedakarlıklar, sevgi ve paylaşım konuları, hassasiyetler, vizyonlar, yanılgılar ve aldatıcı durumlar açısından geçmişe dönük bakış açısı oluşacak ve düzenlemeler olacak.

23 Haziran 2020’de 20 derece Balık burcunda geri hareket

29 Kasım 2020’de 18 derecede Balık burcunda direkt hareket
 
Uranüs
 
Boğa burcundaki Uranüs, 12 Ağustos 2019 ile 11 Ocak 2020 arasında 2 derece Boğa’ya kadar geri hareketteydi. 11 Ocak’ta ileri harekete geçti ve bu tarihle birlikte geleceğe dönük yeni safha başladı. Yer değiştirmeler ve bağımsızlık teması özellikle sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova için daha çok söz konusu. Özellikle haritasında sabit burçları baskın olanların hayatlarında değişiklikler olacak.
Uranüs 15 Ağustos 2020’de Boğa burcunda tekrar geri hareket edecek.
2020’yi 6 derecede Boğa’da geri hareketle bitirecek.
 
Satürn
 
Satürn 22 Mart 2020 itibarı ile Kova burcuna geçti ve 11 Mayıs’a kadar ilerledikten sonra geri harekete geçti.
 
Bütün burçları etkilemekle birlikte özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep, Kova bakımından önemli etkiler getirecek. Bir takım konuların düzenlenmesi durumu ortaya çıktığı gibi zamanın idaresine ve o noktaya gelişine göre ilgili alanlarında zorlanmalar ve sınırlar da kendini gösterecek.
 
11 Mayıs 2020’de 1 derece Kova’da geri hareket
 
2 Temmuz 2020’de Oğlak burcunda geri harekete devam

 29 Eylül 2020’de 25 derece Oğlak’ta direkt hareket

 Satürn 17 Aralık 2020 – 7 Mart 2023 arası Kova burcunda olacak.

Jüpiter

Jüpiter 2 Aralık 2019 itibarı ile Oğlak burcuna geçti. Toprak grupları için önemli bir döngü içine girilmiş oldu. Oğlak burçları için 12 yıllık döngü zamanı geldi ve açılım yapabilecekleri bir zamanın içindeler.
Sorumluluk, düzen, iş, profesyonellik ile ilgili temalar daha çok ön plana çıkarken, önceki süreçlerde yapılan bir takım çalışmaların sonuçları da kendini göstermeye başlayacaktır.

14 Mayıs 2020’de 27 derece Oğlak’ta geri hareket

13 Eylül 2020’de 17 derece Oğlak’ta direkt hareket

Jüpiter 19 Aralık 2020 – 13 Mayıs 2020’de Kova burcunda olacak ve ardından Balık burcuna geçecek. Balık Burcundaki Jüpiter 20 Haziran’da geriledikten sonra Temmuz 28’de Tekrar Kova burcuna dönecek 
 
Mars

28 Haziran 2020 – 7 Ocak 2021 arasında uzunca bir süre Mars Koç burcunda kalacak. Bu süreç içerisinde de 9 Eylül 2020 – 14 Kasım 2020 arası Retro süreci gerçekleşecek.
Mars Koç burcunda yönetici konumundadır ve oldukça güçlü bir zamanında olacak. Bu zaman diliminde liderlik, girişimler, savaşım, mücadele, bazı tartışmalar ve kaoslar, hareketlilik, dışa dönüklük, girişimlerde artış, hareketlilik, yenilikler, yeni başlangıçlar söz konusu olacak.   

Venüs

Venüs, 15 Aralık – 8 Ocak tarihleri arasında Yay burcunda olacak.
Yay burcundaki Venüs sosyal açıdan daha rahat, geniş, gezgin, keşifçi, özgür hareket etmeyi ifade eder. Daha fazla deneyim ve macera ateş elementinin özelliğini gösterir. Beğenileri doğrultusunda harcama yapma meyli, sosyal açıdan daha geniş ve zengin yönelimler olabilecektir. Yay’daki Venüs, ilişkiler ve değer verdiği şeyler açısından beklentilerinde daha geniş bir çerçeveden bakmayı ifade eder.

Merkür

Merkür 20 Aralık – 8 Ocak tarihleri arasında Oğlak burcunda yer alacak ve kurulacak bağlantı ve iletişimler açısından daha gerçekçi ve ciddi olmayı ifade ediyor. Ekonomik ve maddi konular, işleri organize etmek, çevre ile ilgili düzen sağlamak bakımından daha iyi olabilecektir.
  
Ay Düğümleri

5 Mayıs’ta Ay Düğümleri burç değiştirdi. Yaklaşık 18 – 19 ay kadar bir burçta kalan Ay düğümleri geriye doğru burç değiştirir. Kuzey düğüm Yengeç’ten İkizlere, Güney Düğüm Oğlak’tan Yay burcuna geçti. 18 Ocak 2022’ye kadar da bu burçlarda kalacaklar.

Değişken burçlar İkizler, Başak, Yay Balık için önemli zamanlama. Değişken burçlar iletişim, yer değişimleri, bilgi alanındaki faaliyetler, adaptasyon gerektiren işler, çevreler, ortamlar bakımından etkili bir zamanlama olacaktır. Düşünsel olarak bağlı olunan bir takım fikirler, inançlar sorgulanabilir. Kişisel açıdan yeni fikirler geliştirerek yol almak ön plana çıkıyor. Bazı bölünmeler ve ayrışmalar doğal bir biçimde gerçekleşebilecektir.  

Danışmanlık, eğitim ve iletişim için astrologburakustun@gmail.com‘a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Video anlatımlarımı izlemek için Youtube kanalıma abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCClGETMIseo-aESpoWWDPcg

ISAR CAP Danışman Astrolog

Burak Üstün

Yengeç burcundaki Dolunay burcunuzu hangi alanlarda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz (Öz burcunuz) da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur ve açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz): (Dolunay Ay Yengeç ve Güneş Oğlak konumları arasında olacak. Ay hassasiyetleri, güvenlik ve ihtiyaç tarafını ifade ederken, Güneş bilinç ve özgüven geliştirmeyi, konuların görünür olmasını ifade eder).

Koç: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Boğa: Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın ve medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

İkizler: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Yengeç: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
Aslan: Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Başak: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontane, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Terazi: Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Akrep: Ay konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Yay: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet.

Oğlak: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Ay’ın karşıtındaki Güneş konumu: kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Kova: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Balık: Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontane, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..