Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
Astroloji
 

30 Ekim – 5 Kasım Haftası Gökyüzü

30 Ekim – 5 Kasım Haftası Gökyüzü
 

Satürn – Kiron açısı
2 Kasım Perşembe gecesi (23:08) kesinleşecek olan Satürn ile Kiron arasındaki kare açı etkisi uzun bir süreye yayılmış bir açı olarak, geçtiğimiz günler içinde fark edeceğimiz şekilde hayatımıza ait artmış olan sorumluluk ve mecburiyetlerimizi bize hatırlatan olaylar ve durumlar yaratmakta idi. Satürn ve Kiron bu iki göksel cisimde en üst anlamda mesuliyetler, sorumluluklar ve verilecek mücadelenin etkilerini taşırlar. Elde etmek istediğimiz, edinmek istediğimiz düzenler, yeni yapılanmalar, yeni oluşumlar, başarılar için oldukça mücadele vermek zorunda kalabilecek olduğumuzu gösteren açı, başarmak istediğimiz ve yapılandırmak istediğimiz her türlü gelişim için engelleri aşmanın zorlukları ile karşı karşıya kalabileceğimizi göstermekte. Bu açının yaratıcılığı, mücadele etmenin, gayret ve sabır göstermenin ancak istenilen kazanımları elde edebileceğini bilmek bu açıyı pozitifsel kullanmanın en olumlu sonuçlar verecek yolu olur.

Güneş – Neptün üçgen açısı
3 Kasım Cuma günü (22:22) Güneş ve Neptün arasında bir üçgen açı oluşmakta. Akrep burcunda Güneş’in derinleşen sezgisel ve psişik algıları, Balık burcunda retro hareketini sürdürmekte olan Neptün ile uyumlu açı ile birbirini görmekte. Metafiziksel enerji akışını ifade eden açı, yaratıcılık, hayal gücü, sezgiler, artan duyular ve duyguların olağan ve engelsiz bir şekilde yaşam enerjisine çevrilebilecek olacağını anlatmakta. Güneş ve Neptün üçgen açısının yarattığı uyum ve ahenk geliştirme etkisini yaşantımıza yansıtabilir, olayların ve durumların içerisinde sabır ve sukunet ile pozitifsel gelişmeler yaratabiliriz.

Mars Dönüşü
3 Kasım Cuma günü Türkiye natal haritası üzerinde Mars dönüşü yaşanıyor olacak. Ülke natal haritasının 4. evinde, 7 derece Terazi burcunda yerleşik Mars’ın kendi yerine dönüyor oluşu, natal Mars için tetikleyici etkiler taşımakta. 4. ev toprak, topraksal kaynaklar, yeraltı kaynakları, inşaatlar, gayrimenkuller, vatan toprakları, vatanperverlik ve yönetime muhalefet eden parti gibi oluşları ifade eden bir ev olarak Mars’ın yaratacağı tetiklenme bu alanlar üzerinde oluşabilecek gerginlik içeren aktifliğin işaretçisi olabilir.

Venüs – Uranüs karşıt açısı
4 Kasım Cumartesi günü (08:02) aşk, sevgi, ilgi, istek ve mutluluk anlayışımızın gezegeni Venüs ile öngörülemez değişimlerin mimarı olan gezegen Uranüs karşıt açıya gelmekte. Özellikle ilişkiler alanında zorlayıcı enerjilerin ağırlığını hissedecek olabileceğiz. Uranüs’ün özgürlük, bağımsızlık taşıyan türde enerjileri varolan ilişkiler üzerine yansıdığında ilişkilerin üzerinde değişim rüzgarları esebiliyor olacak. Kırılma noktası yaratabilecek olan açı, ilişkilere, ortaklıklara, işbirliklerine yönelik stres getirici etkiler taşımakta.

4 Kasım Cumartesi günü Boğa burcunda Dolunay (08:22)
Boğa burcunun 11. derecesi içinde gerçekleşen Dolunay, geçtiğimiz 19 Ekim günü Terazi burcunda gerçekleşen Uranüs etkili Yeniay ile birlikte oluşmuş olan; ani, hızlı, beklenmeyen değişim, yenilik barındıran gelişmeler şimdi Boğa burcunda Ay ile yerini emin adımlar ile yürüme arzusuna bırakıyor. Dolunay enerjisi üretkenlik, çalışkanlık güdülerimizi en üst seviyeye çıkaracak kadar sağlamlaştırma prensiplerini yansıtmakta. Akrep burcunda Güneş ve Boğa burcunda Ay, Akrep burcunun gözükara, korkusuz, ya hep ya hiç ilkesi ile Boğa burcunun tedbirli, ölçülü hareket anlayışının birlikte getirdiği mücadele, dayanıklılık ve bir amaç doğrultusunda davranış geliştiren istekleri ön plana taşımakta. Aradığımız, ihtiyaç duyduğumuz huzur ve güven ortamına doğru çekilen duygu hallerimiz ile birlikte sahip olmak istediğimiz uyum ve uzlaşmayı, işbirliğini bulamayacak olduğumuz ilişkilerimiz değişime uğramaya, sorguya alınmaya, kopmaya oldukça yakınlık sergiliyor da olacak. 25 derece Terazi burcunda Venüs yine 25 derece Koç burcunda Uranüs ile partil karşıtlık yapmakta. Özgürlük ve bağımsızlık isteği, bağlanmakta zorluklar etkisi taşıyan açı özellikle ilişkiler, ortaklıklar üzerinde ani gelişen durum değişikliklerine, kopmalara işaret edebilir. Ne istediğini biliyor olmak, oluşan durumlar içinde farkındalık geliştirebiliyor olmak ile Dolunayın etkilerini pozitif yaratıcılık ile değerlendirebiliriz.

Haftanın günlerine göre baktığımızda;
Pazartesi günü, Ay’ın Balık burcuna geçişi ile başlayan gün, önümüzdeki 2 gün boyunca, Çarşamba sabahına kadarki olan süreçte duygularımız ve hislerimiz, aldığımız kararlar üzerinde etkili oluyor olacaklar. Ay’ın Güneş ve Jüpiter arasında oluşan üçgen açının kesinleştiği bugün, kendimiz üzerinde olumlu etkisini kullanabilir, ne istediğini bilen, isteklerini dışa yansıtabilen enerjilerin sağladığı olumlu duygu durumlarını kendi hayatımıza yansıtabiliriz. Ay akşam yaklaşmakta olduğu Neptün ile akşam saatlerinde kavuşum yapıyor olacak. Hayal gücünü canlandıran, derinleştiren bu etki, duygu dünyamızı zenginleştiren, hassaslaştıran etkileri ile yaratıcı ve sezgisel çalışmalar için oldukça uygun enerjiler barındırmakta.
Salı günü, Aradığımız, beklediğimiz duygusal destek ve yardımı bulmakta zorlanacak olabileceğimiz Salı günü, Ay’ın Kiron ile kavuşum ve Satürn ile yaklaşmakta olan kare açısı aktif durumda. Başkalarından bize yansıyan sınırlandırıcı, engelleyici enerjilerin oluşturduğu duygusal kırılmalar içine düşecek olabileceğimiz bugün, kendimize olan güvenimizi kaybetmek yerine sorumluluklarımızın farkına varıp, duygusal çöküşler yerine duygu kontrolümüzü elimize alıp böylece gereken davranışları gösterebilmek faydalı neticeler getirecektir.
Çarşamba günü, Ay’ın Satürn ile olan karesi ile başlayan gün, sabah saatlerinde kendimizi endişeli, evhamlı bir ruh hali içinde hissedecek olabiliriz. Duygularımızı bastırmak, içimize kapanmak, hayata olan neşemizi , iyimserliğimizi kaybetmek yerine, sorumluluk ve hedef duygularımıza odaklanabilirsek olaylara daha olumlu yaklaşabiliriz. Sabah saatlerinde burç değiştirecek olan Ay, Koç burcuna geçiş yapıyor. Dışa dönük ve enerjik hissetmeye başlayacağımız gün içinde, kendimizi çok daha rahat ve özgür ifade edebiliyor olma imkanı bulmaya başlayacağız. Ay’ın Mars ile karşıtlık içine doğru hareket ediyor oluşunu gözden kaçırmamak ve ani, sabırsız, öfkeli, kazalara ve tehlikelere açık şekilde davranışlar, hareketler içine girmemeye özen göstermek yerinde olacaktır.
Perşembe günü, Diktatörce, iddiacı, meydan okuyucu, saldırganlık içeren hareketler ve tutumlar içine giriyor olmamaya dikkat etmekte fayda var. Uranüs ile yaklaşmakta olan Ay, özgürlük ihtiyacımıza vurgu getirmekte. Öfke kontrolünü elimizde tutmamız gereken bugün, kontrolsüz gelişebilecek davranışların yol açabilecek olduğu ve özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar üzerinde çatışma, stres etkisi taşıyabilecek olduğu için önemli görülmekte. Ay’ın Juno ve Pluto ile oluşan kare açısı yıkıcı, kopartıcı, intikam ve kin içeren tutumlara karşı dikkat etmeyi gerektirmekte.
Cuma günü, Sabah saatlerinde Ay, Venüs karşıtlığı ve Ay, Uranüs kavuşumu (06:00) gerçekleşmekte. Artan özgürlük ve yenilik ihtiyacımıza işaret eden gökyüzüsel konum, ilişkilere yansıyabilecek olan özgürlük arayışı, kendi ihtiyaçlarına düşkünlük, üzerine fazla sorumluluk almaktan kaçıyor olmak, duygusal davranışların öne çıkması benzeri davranışların ortaya çıkmasının etkilerini taşıyor olacak. Akşam saatlerinde Ay, Boğa burcuna ilerlemekte, geleceğe yönelen arzularımızı ortaya çıkaran enerjileri dengeli bir şekilde kullanabilmek ile ihtiyacımız olan güven ve yenilik ihtiyacımızı sağlayabiliriz. Ay’ın Jüpiter ile olan karşıtlığının getirebileceği, aşırılıklara yol açabilecek duygusal tepkilere, uç noktalara varabilecek kendine güvenin getirebileceği kontrolsüz hareketlere karşı dikkatli olmakta fayda var.
Cumartesi günü; Boğa burcunda ilerleyen Ay, geçtiğimiz iki güne göre çok daha sakin ve sabırlı olmamıza, yavaş ve temkinli kararlar içine girebilecek olmamıza yönelik işaretler vermekte. Güvenlik ihtiyacımızın şekillendirecek olduğu Cumartesi günü, sabah saatlerinde (08:22) kesinleşecek olan Ay, Güneş karşıtlığının (Dolunay) duygusal gerilimlere yol açabilecek olan enerjileri bizi gerek içsel gerek diğer kişiler ile olan ilişkilerimizde zorlayan, düşündüren, mecbur bırak durumlar ile karşılaştırıyor olacak. Arzularımız ve gerçekler arasında denge kurabiliyor olmak, ne istediğimiz hakkında gerçekçi bir fikir sağlayabiliyor olmak önemli görülmekte. Boğa burcunda gerçekleşen Dolunay’ a ait yazının ilk paragrafında bilgi bulabilirsiniz.
Pazar günü, Günün öğleden sonrasına kadar Boğa burcunun son derecelerinde hareket eden Ay, Merkür ile karşıtlık yapmakta. Sabit bir burçta ilerleyen Merkür (Akrep) ile yine sabit bir burçta ilerleyen Ay’ın (Boğa) yapmakta olduğu karşıtlık, fikirsel bazı çatışmalar, yanlış anlamalar, yanlış anlaşılmalar, bir fikirde ısrar etme, mantık hatalarına düşme gibi sorunları öne çıkaracak olabilir. Öğleden sonraki saatlerde Ay’ın İkizler burcuna geçişi ile birlikte (13:26) iletişimci yönümüz çok daha fazla açığa çıkıyor olacak. Burç dışından da olsa Merkür ile Ay’ın devam eden karşıtlığı ile birlikte yazdıklarımıza, söylediklerimize dikkat etmemiz yerinde olur.

Sevgiyle kalın…
Dilâra B. Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..