Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '10

 
Kategori
Kitap
 

30 Ekim - 7 Kasım, Ali Sarsu ile buluşun

30 Ekim - 7 Kasım, Ali Sarsu ile buluşun
 

30 Ekim - 7 Kasım Ali Sarsu Fuarda


Hanif Olmak adlı kitabın yazarı Ali Sarsu, 30 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kitap fuarı Cinius Yayınları Standında olacaktır.
İlgilenen arkadaşlara duyrulur

(...)

Oysa Hanif olarak dini yaşamak ile ilgili ayetlerde açıkça Hanif vurgusu İslam kelimesine veya din kelimesine değil, bu dini kendi pratiği haline getirecek/yaşayacak olan bireylere izafe edildiği, çok açıktır. Hal böyle olunca, ”Hanif İslam” tanımlaması aslında doğru olmuyor. Bunun yerine “Hanif Müslim” tanımlaması aslında doğrudur. “İslam” dininin kendi başına eğrisi/hatası yok ki ya da Allah birden fazla İslam önermemiş ki bu kelimenin önüne Hanif ibaresi katalım. İslam, İslamdır. Bu kelimenin önüne arkasına/berisine herhangi bir sıfat veya yakıştırma yapılmaya başlanırsa, o zaman tehlike çanları çalıyor demektir.

Ali İmran/19: Allah katında din, şüphesiz İslam’dır. Ancak, kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın ayetlerini kim inkar ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür.

Ali İmran/85: Kim İslam'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir.

Maide/3: Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilenler, -canları çıkmadan önce kesmemişseniz, boğulmuş, bir yerine vurularak öldürülmüş, düşüp yuvarlanmış, başka bir hayvan tarafından süsülmüş, yırtıcı hayvan tarafından yenmiş olanları- dikili taşlar üzerine boğazlananlar ile fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı; bunlar fasıklıktır. Bugün, inkar edenler sizi dininizden etmekten umutlarını kesmişlerdir, onlardan korkmayın, Benden korkun.

Bugün, size dininizi bütünledim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, din olarak sizin için İslam'ı beğendim. Açlıktan darda kalan, günaha kaymaksızın yiyebilir. Doğrusu Allah Bağışlayan'dır, merhametli olandır.


Bu konunun önemli olduğunu bilen Hristiyan aleminin ileri gelenleri, İslam kelimesinin önüne “ılımlı” ibaresini boş yere koymuş değillerdir. “Ağır çek küreklerini, mehtap uyanmasın” hesabı. Değişimler, yani dejenerasyon ufak adımlarla olursa dikkat çekmez. Hele ki bir milletin dinini ya da onları bir arada tutan, harç görevi yapan temel ve ortak değerleri dejenere etmek istediğinizde, bu halk zaten uyuyan bir halk ise... Bu ibare (Hanif kelimesi) şirke çok meyilli olan inanan konumundaki Müslim kelimesinin önüne/yönüne konması gerekiyor. Böylece, Hanifliğin bir din olmadığını ve eskilerde kalmadığını mülahaza etmiş olduk.

...

Yukarıda alıntıladığım pasaj Ali Sarsu'nun "Hanif Olmak" kitabından, bir solukta okuduğum, okumaktan büyük haz aldığım nadir kitaplardan.

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..