Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

30 Haziran Cumartesi

30 Haziran Cumartesi
 

Seçimlere üç hafta kala liderler meydanlarda insanlara bir şeylere anlatmaya çalışırken, sayın Deniz Baykal Sosyalist Enternasyonal toplantısı dolayısıyla İsviçre’de …

İki de sürpriz konuğu var. Talabani ve Barzani… Burada ne işleri var kimse anlamış değil ama, buradalar işte.

Sayın Baykal başbakana kızıyor, onları adam yerine koyuyorsun, onları muhatap alıyorsun diye. Ama şu aksiliğe bakın ki Baykal, ikisiyle birlikte aynı karede yeralıyor.

Hayır, hayır, aynı karede yer almıyor. O kadarını akıl ediyorlar canım ve Talabani ile Barzani konuşurken Baykal kürsüdeki yerinden kalkıyor ve CHP delegelerinin olduğu yere Onur Öymen’in yanına gidiyor.

Tam tabiriyle bir resmin aynı karesinde yer almamak için. Ama aynı mekanda bulunuyorlar. İşin tuhafı, Baykal belik de görevi gereği mecburen ikisini de sonuna kadar dinliyor, Ama Baykal konuşurken onlar salonu terk ediyorlar.

Artık, şans mı dersiniz, şanssızlık mı bilemem…

SALONDAN KAÇTILAR (Cumhuriyet). Kürt liderler kendilerine eleştiriler yönelten Baykal konuşurken toplantıyı terk ettiler.

*****

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın Eğirdir Komando kampında düzenlenen basın toplantısında imim ve muhtar kılığındaki teröristlerden bahsetmesi, sanki Diyanet görevlisi imamların böyle bir ihanetin içinde olduğu gibi bir yankı uyandırdı.

Tahmin edeceğinizi gibi, resmi görevi olan Diyanet imamlarının böyle bir şey yapması mümkün değil. Yöre halkından özellikle böyle bir ihanetin içinde olabilmek için imam kılığına girmiş olanlara da herhalde gerçek bir imam ve din görevlisi gözüyle bakmak doğru değildir.

Bu camiden ayakkabı çalan bir hırsıza, camiye gelen müslüman ayakkabı çalar mı diye bakmak gibi bir şey…

BOMBACI İMAM YOK (Bugün). Teröre destek veren imam iddiası Diyanet’i üzdü. Bardakoğlu mayın döşeyenin bizde kadrosu yok. Din görevi orduyu, vatanı, bayrağı sevmeyi gerektirir.


*****

Ümraniye’de bir evde bulunan el bombalarıyla bağlantılı soruşturma derinleştikçe, işin ucu bir yerlere doğru uzanmaya başladı.

Dikkatlice iz sürülürse, ortaya bilinmeyen birçok gerçek çıkacak gibi. Başbakan da bir konuşmasında buna dikkat çekerek, konunun önemini hatırlattı.

ÇETELERİ BİR BİR ÇÖKERTİYORUZ (Bugün). Erdoğan yaptığı açıklamada çeteler nasıl çökertiliyor ortada. Bu başarımız nedense hiç görülmüyor dedi.

GÜL, DÖRT BEŞ OLUŞUM VAR, İRTİBATLARI KUVVETLİ (Radikal). Ümraniye ile başlayan çete operasyonu sürüyor. Ankara ve Mersin’de Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’ne baskın yapıldı. 20’den fazla gözaltı var. Eskişehir’de yakalanan binbaşı tutuklandı.

ÇETE OPERASYONU YAYILIYOR (Zaman). Danıştay saldırısı davasında serbest kalan isimler Ümraniye’deki bombalarla ilgili soruşturmanın ardından tek tek yakalanıyor. Muzaffer Tekin’in tutuklanmasından sonra dün de Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi’ne baskın yapıldı. Genel Başkan Taner Ünal’la birlikte 18 kişi göz altına alındı.

*****

Bağlantının ulaştığı noktalardan biri de bir internet sitesiydi. Burada hiç beklenmeyen ilginç bir olay yaşandı.

ULUSALCI SİTEDE ŞEREFSİZ ÖDLEK (Hürriyet). İnternette ulusalcı yayınlarıyla tanınan sitede kavga çıktı. Sitenin bir yazarının adı bomba soruşturmasına karışınca bir başka yazar aynı yerde duramam diyerek yazılarını çekti. Sitede o köşenin adı Dr. Şerefsiz Ödlek olarak değiştirildi.

*****

“Allah’tan ümit kesilmez” diye bir sözümüz var. En ümitsiz durumlarda bile sıkıca sarıldığımız bir slogan sanki bu… Doktorlar bilimsel olarak buna pek fazla inanmasalar da, ümitsiz vakalarda hastanın yakınına durumu açıklarken bunu sık sık kullanırlar.

Yani, hastanızdan ümit yok, ölümü kesin gibi acı ve soğuk bir ifade yerine “Allah’tan ümit kesilmez” denilerek bu feci durum anlatılır.

İlginç bir vaka Kastamonu’da yaşanmış. Motorsikletiyle kaza geçiren bir genç komaya girmiş Ve doktorların tesbitine göre beyin ölümü gerçekleşmiş. Artık yaşam destek ünitesiyle bağlantısının kesilmesi söz konusu olunca, son kez annenin yavrusunu ölmeden görmesi istenmiş.

Acılı anne son kez yavrusuna sarılıp öpüp kokladıktan sonra cihazlar fişten çekilmiş. İşte ne olduysa o zaman olmuş. Mezarı, ölüm ilanı hazır olan genç annesinin hayat öpücüğüyle adeta yeniden can kazanmış gözlerini açarak hayata geri dönmüş.

Eee, derler ya, öldürmeyen Allah öldürmez…

ANNE ÖPÜCÜĞÜ HAYATA DÖNDÜRDÜ (Yeni Şafak). Trafik kazası geçirdi. 12 gün yaşam destek ünitesine bağlı kaldı. Gözyaşları içinde oğlunun cenazesini almaya gelen annenin öpücüğüyle yeniden hayat buldu.

*****

Mevsim yaz malum. Herkes imkanı ölçüsünde denize kapağı atıyor. Ama herkes yüzme biliyor mu? Hayır…

Ne yapılır tedbir olarak bilirsiniz, plajlarda bir iki cankurtaran genç bulunur. Zor durumda kalan olursa yardım etsinler diye…

Son günlerde cankurtaranlar canlarından bezmişler. Çok boğulma vakası olduğundan tabii. Ama niye bu kadar boğulma vakası var derseniz, o biraz karışık. Aslında karışık değil de biraz komik…

Diyelim ki bir kadın zor durumda. Karımı ellemeyin diye fırlayan koca yüzme bilmediği halde kendini denize atıyor ve durup dururken tehlike yaratıyormuş.

Bu da bir şey mi, eğer tehlikede olan genç bir kızsa, onu kurtarma amacıyla kendini suya bırakan yüzme bilmeyen gençleri kurtarmak, cankurtaranlar için daha da zor oluyormuş. Artık bu habere güler misiniz, ağlar mısınız, bilemem.

CANKURTARANLAR CANINDAN BEZDİ (Bugün). Sıcakların artmasıyla birlikte halk denize koştu. Kıskanç kocalar, çapkınlar, yüzme bilmediği halde açılanlar cankurtaranlara zor saatler yaşattılar.

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle:

SEÇİME KADAR VERGİ MOLASI (Akşam). Maliye sıkı vergi denetimlerini 22 Temmuz’a kadar askıya aldı. Mükellefle karşı karşıya gelmek istemeyen hükümet, gelirler kontrolörlerinin her yıl çıktığı yaz turnesini de seçim sonrasına erteledi.

OY İÇİN KESENİN AĞZI AÇILDI (Cumhuriyet). Erdoğan’ın sık sık azarladığı işçi, memur, çiftçi, emekli 22 Temmuz yaklaşırken aklına geldi.

İNSAN ZAM DEMEYE UTANIR (Güneş). Şöyle büyüdük, böyle büyüdük diye böbürlenen iktidar asgari ücretliye yapa yapa günde 54 kuruş zam yaptı.

SİVİL SİLAHSIZ SİYASET BELGESİ (Hürriyet). Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MGK’nın Şubat 2006 toplantısında kabul edilen terörle silahsız mücadele planını anlattı.

AKP’DE ERKEN KÖŞK ÇATLAĞI (Milliyet). Başbakan mitinglerde cumhurbaşkanlığı seçimini dile getiriyor. TBMM başkanı Arınç ile Dışişleri Bakanı Gül’ün sözleri seçim sürecinde tartışma çıkabileceğine işaret ediyor.

CHP’YE DARBECİ İMASI (Radikal). Erdoğan sertleşiyor. CHP milletin vermediği yetkiyi başka kurumlardan almaya çalışmasın. Baykal demokraside kesintiden kendine kâr arıyor.

VİCDANIN SESİ (Sabah). Hakka’ri’de 11 yıl önceki 4 faili meçhul cinayetin sırlarını istihbaratçı albayın kendi isteğiyle anlattığı ortaya çıktı.

ABD DUR DESE BİLE GİRERİZ (Star). Star’a konuşan Dışişleri Bakanı Gül terörle mücadele için sınır ötesi operasyona ABD karışamaz. Ne yapacağımıza biz karar veririz, dedi.

ARTIK KELEK (Takvim). Dünya’nın cenneti olarak bilinen Belek 2 yıl öncesine kadar gerçekten Belek’ti. İki yılda on binlerce ağaç talan edildi. Oluşturulan boşluğa ise golf sahaları yapıldı.

SKANDAL YAZI (Vatan). Şemdinli davası hakimleri bombalanan kitapçıda keşif yapmak istedi. Vali sizi koruyamayız, olay çıkarsa bağımsız adayların işine yarar diyerek izin vermedi.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..