Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Astroloji
 

30 Nisan – 6 Mayıs Haftası Gökyüzü Ne Diyor

30 Nisan – 6 Mayıs Haftası Gökyüzü Ne Diyor
 

Önümüzdeki 30 Nisan haftası için astrolojik olarak gökyüzüne baktığımızda; haftanın en dikkat çekici açılarında Venüs’ü görmekteyiz. İkizler burcu ilerleyişini sürdüren Venüs, oldukça zorlayıcı gezegenlerden oldukça gergin açılar almakta. Oluşan görünüm bana, bu hafta için en fazla ilişkilere yönelik dikkatli olmak gerektiğini düşündürmekte.

Gerek kişisel olarak ilişkilerimizde gerek sosyal platformda ve siyasi boyutta varolan ilişkiler gergin enerjilerin yol açabilecek olduğu zedeleyici, ayrıştırıcı, bozucu enerjiler altında ayrışmaya, çatışmaya oldukça açıklık sergilemekteler. İşbirlikleri, ortaklıklar, birliktelikler kriz ortamına sürüklenmeye müsait bir zeminde görülmekteler. İlişkilere yönelik birbirini anlamakta zorluk çeken, ortak noktada buluşmanın imkansız görüldüğü, bir diğerine tabi olmanın isteksizliği benzeri durumların ortaya çıkışı ile ani biten, kopan, ayrılık getiren durumlar ön plana çıkabilirler.

Yenilenmeye, yeni bir boyut kazanmaya, değişime ihtiyacı olan her tür ilişki, değer anlayışı, birliktelikler ve oluşabilecek tüm bağlar için etkili bir değişim rüzgarı hissedilebilir olacak.

Pazartesi gerçekleşecek olan dolunay, mücadeleci yönümüzü kuvvetlendirmekte ve hedef duygusunu çoğaltmakta. Aşırı kendi bildiğinde ısrar eden ve yüksek direnç taşıyan enerjisi ile dolunay güç, azim, çaba göstermeye yönelik istek ve duygularımızı yükseltmekte. Haftaya dair daha fazla ayrıntıyı yazının devamında bulabilirsiniz.

30 Nisan Pazartesi, Akrep Burcunda Dolunay
Karmik bağlamda oluşmuş olabilecek bir dolunay, Akrep burcu dolunayı;

30 Nisan Pazartesi günü (03:58) Akrep Burcunun 9. derecesi içinde bir Dolunay oluşmakta. Akrep burcunda Ay, Boğa burcunda Güneş, Aslan/Kova aksında ilerleyen Aydüğümleri ile birlikte güçlü bir kare görünümü oluşturmaktalar.

4 köşeden oluşan kare, 4 sayısının sembolünü taşır ve mücadele, gayret, çaba, istek, elde etme arzusu demektir. Oluşmakta olan dolunay enerjisi oldukça kuvvetli mücadele, çaba, azim ve direnç enerjisinin yoğunlaşan etkilerini açığa çıkarmakta. Güçlenen amaç duygusu ile birlikte gerçek, somut ve sağlam sonuçları elde etmeye odaklanmanın getireceği dinamik enerjiler kişisel olarak da hissedebileceğimiz psikolojik gerilimsel etkiler oluşturmaktalar.

Öncelikle varolan düzeni korumak, devamlılığını sağlamak güdüsü getirmekte olan Akrep burcu dolunayı içinde bulunulan koşulları sabitlemek, sürekliliğini sağlamak yönünde etkin istekler getirmekte. Kontrol mekanizması güdüsünü güçlendiren dolunay, bu bağlamda; her şeyin kontrolünü kendi elinde tutmak istemek, düzen ve sistem değişikliğine karşı güçlü barikat kurmak anlamı taşımakta.

Koşulların değişmemesi yada koşullar üzerinde kontrolü kaybetme korkusu ve kaygısının yol açabilecek olduğu direnç, en yumuşak manada bir inatçılık yaratırken diğer yandan despotik ve öfkeli bir duruşta meydana çıkarabilir.

Sosyal ve toplumsal boyutlu etki alanı oluşturabilecek olan dolunay enerjisi süresince, güçlü alışkanlıklar, güçlü bağlar hatta daha üst boyutta güçlü oluşumlar, sistemler ve düzenler üzerinde değişimin gerekliliğini hissettiren koşullar ile bu değişime karşı verilecek olan güçlü tepkisellik ön plana çıkabiliyor olacak.

Kişisel olarak hayatımızda oluşturduğumuz ve ihtiyacını hissettiğimiz güvenlik alanımız ile oldukça bağlantılı olan dolunay; içinde bulunduğumuz artık bizi geliştirmekten, büyütmekten uzaklaşmış varolan koşullar ve ihtiyacımız olan yeni deneyimler, yeni edinimler ile geçmişten gelen alışkanlıklarımız ve şartların değişmesine yönelik korkumuz, risk almaya karşı isteksizliğimiz arasında çatışma getiren zorlu bir döngü içine itiyor olabilir. Aynı anda dolunay derecesi ile oldukça yapıcı, fırsat sağlayıcı, destekleyici bir açı yapmakta olan Satürn, hem somut ve gerçekçi adımlar atmamıza olanak sağlarken hem diğer bir yandan geçmişten gelen belki karmik borç taşıdığımız yeni sorumluluklar ve yeni yapılandırmaları hayatımıza katıyor olabilecek.

Sadece güvenli alandan çıkmanın zorluğunu yaşadığımız ve bu yüzden değişimine direnç gösterdiğimiz içinde bulunduğumuz koşulları gerçekçi bakış açısıyla gözlemlemek, değişimine ihtiyaç hissettiğimiz varsa yönlerimizi farketmek, varolan gücümüzü yadsımamak yol aldırıcı olabilecektir.

Dolunay ülkemiz natal haritasının, 5/11 aksında. Aydüğümlerinin oluşturduğu kare ile birlikte 2/5/8/11. evleri üzerinde yerleşmekte. 5/11 aksında dolunay, diğer ülkeler ile olan diplomatik ilişkiler, çocuk ve genç nüfus, okul ve eğitim sistemi, ülkenin meclisi, kanun ve yasa tasarımları ve devletin hazinesi, ekonomiye yönelik koşullar , diğer ülkeler ile olan finansal bağlantılar üzerine vurgu getirmekte.

2 Mayıs Çarşamba, Venüs, Mars 135’lik açı, Venüs, Satürn 150’lik açı
Çarşamba günü Venüs gezegeni Mars ile 135 derecelik açı yapmakta. İstekleri elde etmeye yönelik fazla ısrarcı, fazlasıyla hırslı davranışlar geliştirebiliyor olmaya işaret eden açı, Venüs’ün Satürn ile yaptığı 150 derecelik açı ile aynı anda gökyüzünde oluşmakta. Özellikle ilişkilere yönelik belirsizlik ve iki tarafın bibirini anlamasına engel olabilen durumların açığa çıkacak olabileceğini işaret eden Çarşamba günü, ilişkileri bozacak, sorun yaratacak durumlara karşı dikkatli olmakta fayda var.

6 Mayıs Pazar, Güneş, Kiron 45’lik açı
Boğa burcunda Güneş, Kiron ile gergin bir açı yapmakta. Jüpiter ile açıya giden Güneş’in, Koç burcunda Kiron ile açı yapacağı Pazar günü, kendine fazlaca güveniyor olmanın, ani çıkışlarda ve düşünülmeden alınan kararların zarar getirici etkilerine karşı dikkatli olmak önemli görülmekte. Bir diğer yandan kendine olan güvenin artışı ile daha cesur, daha cesaretli, daha kendinden emin olmak aynı gün kesinleşen Güneş/Neptün açısı ile birlikte idealler, hayaller, gerçekleştirmek istenilen amaçlar için girişimselliğe yönelik değerlendirilebilecek fırsatlar ve destekler sağlamakta.

6 Mayıs Pazar, Venüs, Uranüs 45’lik açı
İçinde bulunduğu Koç burcunun son derecesinde hareket eden Uranüs ile Venüs arasında oluşan görünüm, ortak paylaşılan değerler, sosyal uyum, karşılıklı kurulan tüm bağlar üzerinde gerilim oluşturmakta. İlişkilerde uyumsuzluk oluşması, ani çıkan sorunlar, ani bitiş taşıyan ilişkiler, işbirliklerinin ve ortaklıkların bozulabilecek olması bu açının getireceği çatışmacı enerjilerin yaratacağı sorunlar olabilirler. Ne istediğini bilmenin gerçekten önemli olduğunun farkına vararak hareket etmek, heyecan yada ani öfke ile karar vermiyor olmak fayda sağlayıcı olabilir. Yenilenmeye, değişime ihtiyacı olan her tür ilişki, değer anlayışı, birliktelikler ve oluşan bağlar için ise çok etkili bir değişim rüzgarı taşımakta olacak.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B. Efeoğlu

 

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..