Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '22

 
Kategori
Astroloji
 

30 Nisan Boğa Güneş tutulması

30 NİSAN BOĞA BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Genel anlamıyla Güneş tutulması

30 Nisan günü saat 23:28’de Boğa burcunun 10°28’ derecesinde parçalı Güneş tutulması meydana gelecek. Tutulma sırasında Ay, Güneş’i kısmen örtecek. Yılın ilk tutulması Güney Amerika’dan, Antarktika’dan, Pasifik ve Atlas Okyanuslarından gözlemlenecek.

Tutulma 119 numaralı Saros serisine ait. Serinin ilk tutulması 15 Mayıs 850 yılında gerçekleşmiş. Son tutulması ise 24 Haziran 2112’de meydana gelecek. Bu seriye ait son tutulma 19 Nisan 2004 yılında yaşandı.

Seriyi göz ardı edersek bu tutulmanın derecesine en yakın 29 Nisan 1976 tarihinde bir Güneş tutulması gerçekleştiğini görmekteyiz. 1976 yılında neler olduğuna göz atalım. Önce dünya geneline bakalım.

Bir ABD klasiği olarak Richard Nixon, Şili’de Salvador Allende’nin seçilmesini engellemek için CIA’ya emir verdiğini itiraf etti.  Apple Computer kuruldu.  Portekiz’de Mario Soares liderliğindeki Sosyalist Parti seçimleri kazandı.  İtalya, Furuli’de meydana gelen depremde 989 kişi öldü.  Güney Afrika Soweto’da polis 600 öğrenciyi öldürdü.  Kanada’da idam cezası kaldırıldı.  Filistinlilerin kaçırdığı uçaktaki 105 rehine Uganda, Entebbe havalimanına yapılan operasyonla kurtarıldı.  Viking-1, Mars yüzeyine konarak, Dünya’ya fotoğraflar göndermeye başladı. Çin Tangşan’da meydana gelen 8.2 lik depremde 242.769 kişi öldü. 164.851  kişi yaralandı. Viking-2 Mars’a indi.  İspanya’da diktatörlüğün ardından demokrasinin kurulması kararı alındı.

Ülkemize baktığımızda ise Beyrut’ta, Türk Büyükelçiliği Başkatibi Oktar Cirit, ASALA tarafından katledildi.  Yahya Demirel hakkında hayali mobilya ihracatı ve vergi iadesi yolsuzluğundan ötürü tutuklama kararı verildi.  Lockheed uçak firmasının Türkiye’de rüşvet dağıttığının ortaya çıkması üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı Emin Alpkaya’nın istifası istendi.   Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil, Henry Kissenger ile Savunma İşbirliği Anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Türkiye üslere izin çıkaracak, ABD de Türkiye’ye yardımda bulunacaktı.  Doğubeyazıt’ta meydana gelen 4.8 lik depremde 5 kişinin ölürken, 80 ev yıkıldı. Bu vesile ile bir kez daha orta şiddette depremin ülkemizde can ve mal kaybına sebep olduğunu, bir an önce yapı stoğunun yenilenmesinin önemini hatırlatmak isterim.  İlk Türk Turizm Kurultayı toplandı. Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye’de büro açma isteği kabul edildi.  Kuzey Kıbrıs Türk Federe Devleti Devlet Başkanlığı’na Rauf Denktaş seçildi. Filistinli 2 gerilla, Yeşilköy Havalimanı’nda İsrail uçağına binenlere ateş açtı ve 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.   THY uçağı Isparta yakınlarında düştü.  Karakaya Barajı’nın temeli atıldı.  Van, Çaldıran’da meydana gelen 7.2 lik depremde 3840 vatandaşımız öldü.  Öğrenci olayları nedeniyle Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Fen, Hukuk ve Edebiyat Fakülteleri kapatıldı.

Sizler içinden yaşı müsait olanlar 1976 yılına geri dönerek, yaşanmışlıkları gözden geçirip, benzerliklerden çıkarımlarda bulunabilirsiniz.

30 Nisan’da meydana gelecek olan Güneş tutulmasına Boğa burcu ev sahipliği yapmakta. Boğa, maddi-manevi kazanımlarla, sahip olduklarına sıkı bağlılıkla ilgilidir. Değişime direnç gösterirken, tehlike baş gösterdiğinde büyük öfkeyle tepki verir. Bu burç kadınlara yönelik çalışanlar, sanatçılar, mimarlar, dekoratörler,  tasarımcılar, galericiler, mücevherciler, kumaşçılar, terziler, modacılar, güzellik merkezleri, kuaförler, parfümericiler ve finansçılarla ilişkilidir. Dolayısıyla tutulma sürecinde Boğa özellikleri ile birlikte, bu gruplara ait  gelişmeleri de daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Tutulma enerjileri gerçekçiliğe, eleştirel, mükemmeliyetçi, somut sonuca ve getiriye,  maddiyata odaklı koşullara vurgu yapmakta.

Yükselende bilgi, büyüme, gelişme, hayat felsefesi geliştirmeyle bilinen ve gölgesinde abartı, fanatizm barındıran Yay burcu bulunmakta. Yükselen derecesinde Lesath ve Aculeus sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Bu yıldızla ameliyatlarla, felaketlerle, sözlü ya da fiziksel saldırılarla ama bunlara dayanıp, güçlenerek çıkmayla ilişkilendirilir.

Güneş ve Ay ise Achird ve Shedir ile ilişkide. Achird, saygı, güç, kibir ve muhasebe yeteneği ile Schedir ise diplomatik görünüp, ardında güç ve saygınlık mücadelelerinin içinde olmakla alakalıdır.

Boğa burcunda Güneş tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Boğa burcundaki Güneş tutulmasında evi, aileyi, kökleri, ev, emlak, arsa ile ilgili işleri, çocukları, aşk hayatını, yaratıcı yönleri, sanatsal, sportif faaliyetleri ilgilendiren konular ana başlıkları oluşturacak.

Sabit burçların  4-16 , değişken burçların 20-30 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları bulunanlar Boğa burcunda meydana gelecek olan tutulmadan öncelikli etkileneceklerdir.  ( Sabit burçlar : Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık )

Fedakarlık ettiğiniz, özveriyle davrandığınız konularla ilgili aniden gelişebilecek köklü değişimler söz konusu olabilir. Gelişmeler bazı ayrılıkları getirebilecek, çevre değişimini etkilerken sizi de bu önemli değişim için, sahip olduğunuz, kazanımlarınızla ilgili olarak farklı bir noktaya taşıyabilir. Etkin faktörlerin değişken durumda olması, geçmişte travmalar zaman zaman yeterince cevval olmak yerine, akışta olmayı gerektirebilir.

Geçmişe dayalı çok sayıda konu ki bunlar ortak paylaşımları, finansal konuları da içermekte, gündemi belirleyecek görünmekte. Gidişat değişiyor ama geçmişteki gibi yıkıcı olmayabilir. Ve kanunlara, etiğe aykırı davranış sergileyenlerin artık bu tutulma etkisi ile yetkinliklerinin test edileceği, karmik gelişmelerin söz konusu olacağı süreçte dış faktörlerin de etkisi olabilir. Sizi ilgilendiren konuya göre ardında hileli durumları gizleyen bozulmaların, çözülmelerin olduğu noktada hesabın muhasebesi konusunda kıvrak, değişken davranışlarda bulunabilirler. İyileşme sürecinde gerileme görülebilir. Ancak kararlı bir şekilde yüreklilik gösterip, sürece müdahale edebilirsiniz. İstemeden verdikleriniz, bazı bilinmeyenler de tutulma enerjisiyle hareketlenecek. Bilinmeyenlerle ilgili durumlar karşısında yeterince dengeli davranılmadığı taktirde gaflete düşerek, arzuladıklarınızla ilgili baştan başlama olasılığını unutmayalım. Uyum aşamasında strateji geliştirerek, adım atma konusunda ne yöne gideceğinizi net kararlamakta zorlanabilirsiniz. Tutulma enerjisi, etrafınızdakilerdeki ölçüsüzlükleri, istismar etmeye, tuzağa çekmeye çalışanları da bir anda geçmişe dönük bir şekilde aydınlatacak.

Sahip olduğunuz değerler, kazanımlarla ilgili beklenmedik gelişmelere açık bir tutulma sürecindeyiz. Haritalarınızda aldığınız etkilere göre bazıları bu tutulmadan arzuladığı maddi-manevi önemli gelişmeleri kaydederek, hayatının kalanında gitmesi gereken yoluna daha rahat devam edebilecek. İstikrarlı bir şekilde yapılanma gösterdiğiniz konularda, ilerleyen yıllarınızı da etkileyen önemli eşikler atlayabilirsiniz. Yaratıcı konular üzerinde çalışanlar, sanatsat faaliyetler, tasarımlar yapanlar için verimli ve başarılı olabilecekleri zamanlar. Başkalarına yardımın önemseneceği tutulma sürecinde sevginin, aşkın da daha ilahi, evrensel halini görebiliriz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken alma-verme dengesinde çok şaşıp, kendini kaybetmemek olmalı. Aklın çok yönlü, kıvrak çalışacağı bu dönemde etkili kararlar alınabilir. Beyinler adeta hesap makinesi gibi! Fakat yakınınız diye gördüğünüz insanlar yüzünden kayba uğramamak için dikkatli olmanızı öneririm.  Enerjinizi daha yavaş tempolu olsa da çok yere birden yetişmek durumunda kalabilir, kendinizi dağınık hissedebilirsiniz.

Tutulma, geçen sene sonunda yaşadığımız hem Güneş hem de Ay tutulmasını hareketlendiriyor. O tutulmaların sizde işaret ettiği konularla ilgili gelişmeleri de arka arkaya yaşayabilirsiniz.

Boğa Güneş tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

İkizler ve yükselen İkizler :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Terazi ve yükselen Teraziler için : Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Ülkemiz ve Boğa Güneş tutulması

30 Nisan günü Boğa burcunda meydana gelecek yılın ilk tutulmasında meclis, milletvekilleri, belediyeler, belediye başkanları, yerel yöneticiler, diğer ülkelerle yaptığımız ortak anlaşmalar, NATO, BM, AB gibi paktlarla ilişkiler, borsa, para piyasaları ve yaşananların halkın ekonomisine, hazine, maliye, bankalar, finans piyasalarına etkisi ana konu başlıklarını oluşturmakta.

Tutulma etkisi ile meclisi, milletvekillerini ilgili konular hareketlenmekte. Yasalarla ilgili gelişmeler dikkati çekebilir. Milletvekilleri arasında zaman zaman  tansiyon yükselebilir. Belediyeler ve belediye başkanları ile ilgili  ani gelişmeler yaşanabilir. Borsada, para piyasalarında ani hareketlenmeler görülebilir. Tarımda yaşanan problemlerle, gıda fiyatlarında beklenen düşüş yeterli olmayabilir. Halkın alım gücü daha da etkilenebilir. Dış ticarette zorlanmalarla birlikte bazı kalem malların stoklarına ve fiyatlarına yansıyabilir. Ekonomideki dalgalanmaların yansımasını, uzun vadeli kalkınma planlarında olabilecek değişiklerde görebiliriz. Konumunda otorite olanlara yönelik görev değişimleri gelebilir. Sığınmacı ve göç konusu hem toplumda hem de siyasi arenada öne çıkan konularda birisi olmaya devam edebilir. Topraklarımız, ülkemizle ilgili gelişmeler, etkisini sokağa yansıtabilir., Güvenliğimize, patlamalara, yangınlara, terör olasılığına karşı  dikkat etmemiz gereken bir süreç. Askeri operasyonlar devam edebilir.  Dış ilişkilerde bir yandan kapalı kapılar ardında ilişkiler sürerken öte yandan devam eden süreç, etkisini ilerleyen dönemde gösterecek şekilde önemli dönüşümleri de beraber getirebilir. Deprem yaşanabilir. Sularla, sıvılarla, denizlerle ilgili gelişmeler, deniz ve hava yolları ile ilgili kazalar, problemler olasıdır. Muhalefet kanadından gazeteci, yazar, düşün insanı, partililere yönelik davalar, tutukluluklarla ilgili gelişmeler dikkati çekebilir.

Yılın ilk tutulması, 2021’in son iki tutulmasını aktifleştirmekte. Dolayısıyla her iki tutulmasın da ülkemiz üzerindeki etkilerinin açığa çıktığını görebiliriz.

Boğa burcunda gerçekleşecek olan tutulmanın haritalarını blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2022/04/22/30-nisan-boga-burcunda-gunes-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2021/11/25/4-aralik-yay-burcunda-gunes-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2021/11/10/19-kasim-boga-burcunda-ay-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..