Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Gülşah Özcanalp Göktekin

http://blog.milliyet.com.tr/gulsah.goktekin

13 Aralık '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

30 yaşında olmak

30 yaşında olmak
 

30 Yaşında Olmak


30 yaşında olmak güzeldir. Tıpkı 13, 21, 28 ve 30 yaşına kadar yaşadığım tüm yaşlar gibi. Her yeni yaşta yeni bir pencerenin önüne oturursunuz ve her yıl pencerenin genişliği artar. Artık daha çok yol, daha çok insan ve gökyüzünden daha büyük parçalar görmeye başlarsanız. Yağmurun yağacağını bulutlardan anlar ve kimin yanında şemsiye olduğunu tahmin etmeye başlarsınız. Hatta tahminleriniz bile tutmaya başlar, yaşınıza uygun pencerenin önündeyseniz. Eğer henüz yaşınıza uygun bir pencere önüne ilişmemişseniz, pencere boyunuzdan yukarda ya da aşağıda kalmış olabilir. Çerçevesi sizin algınızdan daha dar ya da geniş olabilir. Kimi zaman puslu kimi zaman da kirli olabilir. Bu, yaşınızın size getirdiklerinin kötülüğü ile ilgili değil, sizin yaşınıza uygun pencereden bakmamanızla ilgilidir.

30 yaşında olmak güzeldir. Çoğunlukla ne yaptığınızın ve neden yaptığınızın farkındasınızdır. Ve büyük olasılıkla artık kendi istediklerinizi yapmaya da başlamışsınızdır. 20’li yaşlarda kendi isteğiniz sandığınız şeylerin aslında arkadaşlarınızın istedikleri olduğunu anlamışsınızdır. 20’lilerdeki özgürlüğün ne menem bir tutsaklık olduğuna dair bir bilgi kümesi size ulaşmıştır. Kendiniz ve istekleriniz üzerinde derin düşüncelere dalarsınız. Eğer daldığınız düşüncelerden çıkamazsanız 30 yaş krizi ile tanışırsınız.

30 yaşında olmak güzeldir. Güzelliğinizin ve cinsiyetinizin farkına varırsınız. Öne çıkarmak ya da gizlemek gereği duymadan sadece anlamlı bir farkındalıktır bu yaşadığınız. Hayatınıza eşlik eden bir erkek varsa onun da artık bir adam olduğunu görmeye başlar ve bir “adam”dan etkilendiğinizi anlarsınız. Hoş bir eşleşmedir bu…

30 yaşında olmak güzeldir. Oturan yüz ifadeniz, kendinden emin oturuşunuz, henüz sizi endişelendirmeyen ufacık kırışıklarınız ve belki yeni yeni belirmeye başlayan beyaz saçlarınız ile daha bir kendiniz olursunuz. Bakışlarınız ifade kazanır, gülümsemeniz derinleşir ve kahkahalarınız gerektiği yerlerde ortaya çıkıverir. Gereksiz şeylere üzülmemeyi ve gereksiz şeylere sevinmemeyi öğrenirsiniz.

30 yaşında olmak güzeldir. Bu yaşa geldiğinizde ister bekâr ister evli olun; ister çocuk sahibi ister mevki sahibi olun; ister hedeflerinize ulaşmış isterseniz hedeflerinizin yanına bile yaklaşamamış olun… 30 yaşında olmak güzeldir.

 
Toplam blog
: 22
: 830
Kayıt tarihi
: 01.04.11
 
 

Felsefe, psikoloji, sosyoloji, tarih, strateji oyunları, kişisel gelişim ilgi alanlarım. Kişisel ..