Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Üniversiteler
 

30 yaşını dolduran üniversite mezunlarının vakıf üniversitelerine sınavsız girebileceği (!)

30 yaşını dolduran üniversite mezunlarının vakıf üniversitelerine sınavsız girebileceği (!)
 

Eğer becerebiliyorsanız, kaynaklarınız o kadar bolsa önce Yüksek Öğrenimi herkese parasız yapın!


İlk bakışta çok güzel bir girişim gibi gözüküyor. İstediği bir fakülteyi bitirememenin ezikliği vardır insanların içerisinde. Türkiye'de genelde anne babanın istediği okul okunur. Oğlum, kızım mühendis olsun, doktor olsun derler. Hangisinde kazanç çoksa, öğrencinin ilgi ve yetenekleri dikkate alınmadan tercihler yapılır. Dersane desteğiyle de bu fakülteler kazanılır. Olayın birinci tarafı çok olumlu.

Ama bir de gel gelelim ikinci tarafına. YÖK Başkanı, 30 yaşını dolduran üniversite mezunlarının vakıf üniversitelerine sınavsız girebileceğini dile getirdi. Yani devlet üniversiteleri değil. Bu da işsiz kalan özel üniversitelere müşteri bulma çabası içerisine girmişler gibi geliyor. Ülkemizde bu kadar çok üniversiteye girememiş genç varken nereden çıktı 30 yaş üzeri üniversiteye almak? Neden üniversiteye giremeyen genç nüfusun önünü açmıyorsunuz da kendileri için üniversite eğitiminin lüks olduğu üniversite mezunlarına yöneliyorsunuz?

Bu ikinci aşamada devlet üniversitelerinde de başlatılacağını öngörmek çok zor değildir. Aynı ikinci öğretimlerde olduğu gibi üniversite hocalarına ve hazineye daha fazla gelir amacıyla çıkarılmış bir proje olmasın?

Eğer düşüncenizde içtenseniz önce üniversite çağındaki gençleri parasız üniversiye almaya çalışın. Bence bu kadar üniversite dışında genç nüfus varken üniversite mezunlarını salt devlete ve üniversite hocalarına para kazandırmak uğruna ülke kaynaklarını heba etmeyin. Karnı aç şu kadar çok insan varken karnı tok olanlara bir daha yemek vermeyin. Bir kısmı açlıktan ölürken diğer kısmını obezlikten öldürmeyin.

Bence öğrenci velileri örgütlenip bu yanlış uygulamayı başlamadan durdurmalıdır. Üniversiteler ticarethane değildir, birer eğitim yuvalarıdır. Lütfen tüccar profesörlere geçit vermeyelim!!! Bu ülkenin kaynakları hepimizindir. Eğitim hakkından eşitlik ve adalet ilkeleri içerisinde herkese yararlandıralım. 

EĞER YAPABİLİYORSANIZ YÜKSEKÖĞRENİMİ HERKESE PARASIZ YAPIN! 

Sayılarımla. 

 
Toplam blog
: 32
: 1827
Kayıt tarihi
: 07.08.10
 
 

1954 doğumluyum. Mersin'de doğdum. Emekli İngilizce okutmanıyım...