Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

30 yaşını geçtiyseniz işsiz kalabilirsiniz

30 yaşını geçtiyseniz işsiz kalabilirsiniz
 

Hükümet, gençlerin ve kadınların daha kolay iş bulması için, 18-29 yaş arası çalışanların SSK primlerini 5 yıl boyunca devletin üstlenmesini kararlaştırdı. Ama uyanık işverenler, bunu fırsata çevirmeye başladı.

Ankara'da seçim rüzgarları esmeye başladı. O rüzgar şimdi de işsizlerden yana esecek. Yeni İstihdam Paketiyle birlikte 18 ila 29 yaş arası çalışanların sigorta primlerini devlet ödeyecek. Yani genç işsizlere iş yolu açıldı. Ancak bu olumlu gelişme 30 yaşından büyük çalışanları da tehlikeye attı; İşten çıkarılma tehlikesi...
1 Temmuz'da yürürlüğe girecek uygulama öncesi 30 yaşından büyük yüzlerce işçi kovulup gençler işe alınmaya başlandı bile. Böylece işletmeler hem prim maliyetinden kurtulacak, hem de gençlere asgari ücret ödeyip maaş maliyetlerini de azaltacak. Bir taşla iki kuş vuracak.

Bundan sonra işverenler haklı olarak 30 yaşını geçenleri değil, daha gençleri çalıştırmayı tercih edecek.Eminim daha önceki seçimlerde, 30 yaş üzerindeki oyları alan hükümetimiz de, yeni seçimde gençlerimizin oylarıyla çok daha güçlenecektir.

 
Toplam blog
: 57
: 2828
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

17 yıldır uluslararası firmalarda yöneticilik yaptım. Bunun yanında şirketlere satış, yöneticilik, k..