Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

300 binlik daire başka yerde trilyonsa aradaki fark birlikte yaşayacağın insanların kalitesidir

300 binlik daire başka yerde trilyonsa aradaki fark birlikte yaşayacağın insanların kalitesidir
 

Burası kendiliğinden böyle güzel değil, içinde yaşayanlar sayesinde...


Kerim Korkut geldi diye taşındığım sokakta daire fiyatları arttı. Bilim ve sanat adamları bir köy kursa, köy on yılda şehir olur. Entelektüellik kazandırmaya devam ediyor…

Ben müteahhitlerin yerinde olsam bilim ve sanat adamlarına daireleri bedava veririm; getir Cem Yılmaz’ı yanında 100 tane daire sat. Sırf Cem Yılmaz’la komşu olmak için alırlar. Ben Cem Yılmaz olsam satın aldığım daireye para vermem;  çünkü benim adım para!

İstanbul’un bir yerinde 300 binlik daire Bostancı’da trilyon, neden acaba! Ortam. Çünkü Bostancı’da köpeğinize bile köpek demezler. İnsan gibi yaşamanın tadına varırsınız. Yoksa salak mıyım 700 bin fazla vereyim.

Sizin entelektüel kişiliğiniz birilerini zengin eder ama varsın olsun, siz de entelektüelliğinizi ancak böyle yaşayabilirsiniz. Fakir entelektüel değildir, olsun zaten Bostancı’dan daire alamaz ama itin köpeğin parası olabilir. Parasıyla değil mi basar parayı. Lakin sanıyorum kötü iyinin yanında barınamıyor, itin köpeğin de selama ihtiyacı vardır zira.

“Ev alma komşu al” diye bunun için diyorlar zaten. Ama buradaki komşu “iyi” komşu. Yani huzurlu oluyorsunuz lakin daire fiyatlarını artırmıyor; illa medeniyet köprüsünden geçmiş olacak!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..