Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

31. hafta başlıyor

Turkcell Süper Lig'de kritik haftalara devam ediyoruz 31. Hafta ile. Lider Sivasspor evinde lige tutunma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zorlu bir maça çıkacak iken, takipçisi Beşiktaş Ankaraspor deplasmanını kayıpsız atlatmanın yollarını arayacak. Beşiktaş'ı konuşmaya başlamadan önce ilginç bir noktaya parmak basmak istiyorum. Büyük takımlarda oynamış ve şu anda çeşitli takımların başında teknik direktör olarak görev yapan eski futbolcular, önceden formasını giydikleri takımları yenmekte zorluk çekiyorlar nedense. Örnek olarak kritik zamanlarında Eskişehirspor'un Beşiktaş'a, Sivasspor'un Fenerbahçe'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Galatasaray'a yenilmelerini göstermek mümkün. Kolayca hatırlanacağı gibi bu takımlar diğer büyüklerle yaptıkları maçlarda ise beklenmedik galibiyet ve süpriz skorlara imza atmışlardı. Eğer bu takımlar teknik direktörlerinin eski takımlarına karşı yaptıkları maçları da kazasalardı Turkcell Süper Lig'de 30. Hafta sonunda görünüm farklı olabilirdi.

Tekrar Ankaraspor - Beşiktaş mücadelesine dönecek olursak, bu maç Beşiktaş açısından ne kadar önemli ve stres dolu ise Ankaraspor açısından da bir o kadar rahat ve stresten uzak geçeceğe benziyor. Beşiktaş'ta bir kulak sahada iken diğerinin Sivas'ta olacağını düşünürsek, ligde orta sıralarda yerini almış Ankaraspor'un tek amacının Beşiktaş'ı bir sezon içinde üçüncü kez yenme başarısına ulaşmak olacağı kesin. Ligin ilk yarısındaki üst üste gelen Fenerbahçe ve Ankaraspor mağlubiyetleri Beşiktaş'ı ciddi biçimde sarsmıştı. Şimdi alınacak bir Ankaraspor mağlubiyeti ise sadece sarsmakla kalmaz, Beşiktaş'ı nakavt bile edebilir ki, Ankaraspor Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında İnönü'de Beşiktaş'ı yenerek rakibine ilk uyarıyı göndermişti. Zira bu maçın hemen ardından 26 yıl sonra eline gelmiş fırsatı değerlendirmek için tetikte bekleyen ve psikolojik olarak 1-0 önde olan bir rakiple İzmir'de zorlu bir kupa mücadelesi verecek Beşiktaş.

Bu önemli virajlardan sağ salim çıkabilecek mi Beşitaş bunu zaman gösterecek. Ancak Mustafa Denizli'nin sürprizlerinin getireceği riskleri bir kenara koyarsak ben hala takımın mücadeleci ve savaşçı ruhuna güveniyorum. Futbolcuların üzerlerindeki formaların değerini bilerek ve sorumluluk içinde oynamaları, fazla sayıda büyük maç oynamamalarından doğacak açığı kapatmaya yetecektir diye düşünüyorum. Biraz da gönlümden gelen sesi dinleyerek Beşiktaş Ankara'da hem maçı hem de hafif sallantıdaki güvenini kazanacaktır diyorum.

 
Toplam blog
: 8
: 159
Kayıt tarihi
: 06.05.09
 
 

1979'da Ankara'da doğdum. İnşaat Yüksek Mühendisiyim. Özel sektörde çalışmaktayım. ..