Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

315 - 335

AKP nin anketlerine göre aldıkları oy oranı düşmüyor. YSK ' nın almış olduğu karara göre de AKP' nin milletvekili sayısı otomatikman azalıyor. 

Sayın başbakan ağzındaki baklayı çıkardı: Miletvekili sayılarının 315 -335 arasında değişeceğini söyledi. 

Verdiği mesaj belli: 330 u geçemezse kafasındakileri refaranduma bile götüremeyecek. Kendini tamamlayan bir partiyle işbirliği yapmak zorunda kalacak. 

Seçim öncesi vaadlerinden biri olan anayasayı yeniden yapma sözünü tutamayacağa benziyor. BDP ile iş birliği yapmak istese bile MHP söylemlerinin altında kalacağı muhakkak. Habur olaylarından sonra kendi seçmenlerine bu manzarayı anlatamayınca açılımdan vazgeçmese de çark ettiği görüldü. 

Anayasanın değiştirilemez maddelerine, seçim öncesi CHP esnek söylemlerle destek verir görünse bile işin özünde şiddetle karşı çıkmaya devam edecektir. CHP nin çizgisi zaman zaman küçük detaylar hariç Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine, hukukun ütünlüğüne bağlılıktan geçer. CHP yi ayakta tutan güç budur. 

MHP nin de milliyetçi- muhafazakar Atatürkçü kimliği olduğunu biliyoruz. AKP nin ne açılım ne de anayasayı değiştirme senaryolarına destek vermediği gibi görüşme isteklerini geri çevirmiştir. Seçim sonrası AKP ye destek verir mi, şu anda belirsiz. Destek için istiyecekleri, AKP nin verilmiş sözlerinin aksi istikametinde olacağından AKP zor durumda kalacaktır. 

Bu dönem AKP nin doğu kökenli milletveklleri BDP nin kürtçülük söylemlerine katılmadılar. Anlaşılan 70-80 milletvekili yine doğu kökenli olacak. Rollerin hızlı değişceğini de hesaplamak lazım. Öyle zannediyorum ki doğu kökenli milletvekilleri dirsek teması paralelinde hareket ederlerse, Sayın Erdoğan' nın işi çok zor. 

Şimdilik senaryo bu! 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..