Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Müzik
 

32 sanatçı Orhan Gencebay için buluştu

32 sanatçı Orhan Gencebay için buluştu
 

Orhan Gencebay 60. sanat yılında 32 sanatçıyı buluşturdu.


Orhan Gencebay'ın 60. sanat yılını kutladığı ve gurur albümüm dediği ''Orhan Gencebay'la Bir Ömür'' adlı albüm çıktı. 32 sanatçının yer aldığı tribute tarzındaki bu albümde hangi sanatçı hangi şarkıyı nasıl okudu? Albümde hangi sanatçılar olmalıydı? Hangileri olmasa da olurdu? Albümde hangi şarkıların eksikliği hissediliyor. İşte yorumlar:

Hangi sanatçılar olmalıydı?: Kıraç, Funda Arar, Erol Evgin, Murat Boz, Kenan Doğulu, Sertab Erener, Kayahan, Kibariye, Haluk Levent, Ferhat Göçer, Hadise

Hangi Sanatçılar olmasa da olurdu? Berkay, Şevval Sam, Yaşar, Seksendört, Nukhet Duru, Deniz Seki, Duman, Demet Akalın, Emre Aydın

Hangi şarkılar olmalıydı? İç Benim İçin, Aklım Takıldı, Ayşen, Sevecekmiş Gibisin, Yaşamak Bu Değil

Albümdeki Sanatçılar

Ajda Pekkan – Severek Ayrılalım: Bu şarkı daha güzel söylenebilirdi. Ama yine de fena değil. Albümün vasatlarından…

Athena: Bir Araya Gelemeyiz:  Kendilerine en uygun şarkıyı bulmuşlar ve marş tadında yorumlamışlar.

Berkay – Dünya Dönüyor: Kariyeri açısından bu albümde olması şaşırtıcı olsa da şarkı seçimi ve yorumu başarılı. 

Candan Erçetin – Beni Böyle Sev: Şarkıyı potpori havasında söylemiş. Orjinalinden uzaklaş mış ve yeni hali Candan Erçetin’e gitmiş ama şarkıya gitmemiş. 

Demet Akalın – Farkında Mısın: Çok sade ve sıradan okumuş. Dinlerken sıkılıyor insan..

Deniz Seki – Benim Dünyam: Bir Orhan’dan dinliyorum. Bir Deniz’den… Aradaki fark uçurum. Olmamış olmamış….

Duman - Gönül: Zerrin Özer bu şarkıyı uçurmuştu. Duman’da tam tersi yerin dibine sokmuş. Bu şarkı ancak bu kadar kötü söylenir.

Ebru Gündeş – Dil Yarası: Şarkı güzel, ses güzel. Çıkan sonuç ise mükemmel. Fazla yoruma gerek var mı?

Emel Sayın – Hayat Devam Ediyor: Sanki şarkıyı iki kişi söylüyor. Sanki düet. Nakaratı 2 sesten okumuş ve başarılı olmuş. Eee yılların duayeni olmak kolay değil.

Emre Aydın – Bir Teselli Ver: Orhan Gencebay’ın en hit şarkılarından. Emre kendi tarzında okumuş ama hakkını verememiş. O Ses Türkiye’de ki Fatma İşcan bile daha güzel yorumlamıştı.

Hande Yener -  Kaderimin Oyunu: Şarkı seçimi yanlış. Kendi yorumunu katmaya çalışmış oda olmamış. Hande Yener’den daha iyisi beklenirdi. Tam bir fiyasko.

İzel - Kabahat Seni Sevende: İzel tadında bir şarkı ve yorum. 

Kutsi – Ben O zaman Ölürüm: Kutsi’nin kendi tarzındaki şarkılara çok benziyor. Şarkı seçimi doğru olunca Kutsi’de şarkıyı parlatmış tabiî ki de.

Manga – Ya Evde Yoksan: Kendi tarzlarına uygun şarkıyı bulmuşlar ve güzel de yorumlamışlar. 

Mustafa Ceceli – Yarabbim: Kendi yorumunu katmış. Kendi gibi söylemiş. Bunda da başarılı olmuş. Önemli olan başarmak.

Mustafa Sandal – Kır Gönlünün Zincirini: Orhan Gencebay diyince aklına gelen 20 şarkı say deseler kimse bu şarkıyı saymaz. Ama Mustafa Sandal böyle bir şarkıyı almış ve adeta uçurmuş. Sanki diğer sanatçılara avans verip  2 – 0 geriden başlamış ve onları yakalamış…

Nilüfer – Dertler Benim Olsun: Nilüfer’e hangi şarkıyı versen hakkını verecek bir havası var.  Şarkıya ve yoruma diyecek lafım yok…

Koro - Batsın Bu Dünya: Koro için doğru şarkı seçilmiş. Orhan Gencebay diyince ilk akla gelen şarkı bu zaten. Koro da güzel yorumlamış.

Nukhet Duru – Gitti de Gitti: Şarkı mı Nukhet’e uymamış Nukhet mi şarkıya pek anlayamadım. Tek anladığım bu şarkı seçimi olmamış. 

Özcan Deniz – Vazgeç Gönlüm: Aslında şarkı Özcan Deniz’e çok uygun ama o iki sesten sölemeyi tercih etmiş. Tek sesten söyleyip şarkıya name katarak uçurmak yerine neden böyle macera aramış pes doğrusu.

Rafet El Roman – Biraz Anlasaydın: Şarkıyı kendi tarzına uyarlayıp başarılı olmuş. Dinlerken kendini şarkının içinde buluyorsun.

Seksendört – Dokunma: Çok düz ve sıradan okumuşlar. Hiçbir Orhan Gencebay şarkısı sen rengi ve name katmadan okunmaz sanırım…

Serdar Ortaç – Horgörme: Bir Serdar’a bakıyorsun bir de şarkıya. Dinlemeden bu şarkı Serdar’a gitmez diyorsun. Ama dinledikten sonra Serdar’ın şarkıya kattığı rengi görünce bravo Serdar demekten kendini alamıyorsun…

Sezen Aksu – Akşam Güneşi: Bir şarkı kendi tarzında nasıl okunur. Adeta ders vermiş Sezen Aksu. Şarkıyı kalıbından çıkarıp kendi kalıbına sokmuş ve bunda da başarılı olmuş.

Sibel Can – Bilmesin O Felek: Sibel Can şarkıyı kendi tarzında ve başarılı okumuş. Bir şarkıyı kendi tarzındaki kalıba sokup okumakta ayrı bir ustalık ister. Tebrikler Sibel…

Şevval Sam – Kahrolayım: Dağ fare doğurmuş. Şevval Sam bir çok nostaljik şarkıya sesiyle renk katmıştı. Kahrolayım’da Orhan Gencebay’ın en unutulmaz klasiklerinden birisi. Ama sanırım Şevval Sam yanlış şarkı seçimi yapmış. Bu şarkı ona hiç gitmemiş.

Tarkan – Hatasız Kul Olmaz: Kendine uygun en iyi şarkıyı bulmuş. Orjinaline dokunmadan başarıyla okumuş. Diyecek başka söz yok sanırım.

Volkan Konak – Gurbet: Volkan Konak kendi tarzına yakın türkü tadında şarkı seçmiş. Doğru şarkı seçimi bu güzel sesle buluşunca oraya güzel bir sonuç çıkmış ister istemez.

Yaşar - Yorgun Gözler: Yaşar şarkıyı poplaştırmayı başarmış ama ortaya yavan bir sonuç çıkmış. Çıkan sonuçta şarkı insanı kendine çekemiyor.

Yıldız Tilbe – Aşkımı Sakla : Şarkıya kendi yorumunu katıp başarmış. Defalarca dinleyesi geliyor insanın.

Yıldız Usmonova – Neyi Değiştirdik ki: Şarkıya kendi yorumunu çok güzel katmış. Acaba bu ses rengiyle daha da patlatabileceği bir şarkı seçimi olabilir miydi? Demek geliyor insanın içinden. 

Zara – Dilenci : Zara’nın sesi kuşkusuz çok güzel. Seçtiği şarkıda Orhan Gencebay’ın en hitlerinden. Ama bazen 2 doğru birleşince ortaya bir yanlış çıkabiliyor. Şarkı Zara’ya hiç gitmemiş. Daha ince ve daha dik okuyabilen bir sanatçı okumalıydı sanki bu şarkıyı.

Zerrin Özer – Sev Dedi Gözlerim: Kendi yorumunu katmış ama vasatı aşamamış. Yine Zerrin özer’in Orhan Gencebay’a ait Gönül şarkısındaki performansı düşünülünce şarkı seçiminin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor sanırım.

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..