Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '07

 
Kategori
Havacılık
 

36. Türkiye Paraşüt Şampiyonası

36. Türkiye Paraşüt Şampiyonası
 

14'ü bayan 80 paraşütçünün katıldığı 36. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, 22 Eylül 2007 Cumartesi günü yapılan kapanış törenleri ile sona erdi. İzmir'de Selçuk Efes Havaalanı'nda 10 gün önce başlayan Şampiyonanın kapanış törenleri de yarışmaların yapıldığı Selçuk Efes Havaalanı'nda gerçekleştirildi. Şampiyonada dereceye girenlere ödülleri verilirken, törene Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Selçuk Belediye Başkan Vekili Haki Doğan, Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Yusuf Güngör, THK Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca, THK Denetleme Kurulu Üyesi ve Silifke Şube Başkanı Mustafa Arıcan, THK Disiplin Kurulu Üyesi ve Selçuk Şube Başkanı Melih Şar ile paraşüt sporu tutkunları, kalabalık bir davetli topluluğu ve yörede bulunan çok sayıda turist de katıldı.

8 Tur üzerinden değerlendirilen hedef* yarışmalarında, sıralama şöyle oluştu:

Ferdi Erkekler

1) Murat Pekçetin (Türk Silahlı Kuvvetleri B)

2) Fatih Küçükkonuklar (Türk Silahlı Kuvvetleri A)

3) Barış Koçyiğit (Türkkuşu)

Ferdi Bayanlar

1) Ayla Çelik (Türkkuşu)

2) Özlem Kırcaaliç (Türkkuşu)

3) Meryem Akar (Ferdi)

Takım Erkekler

1) Türk Silahlı Kuvvetleri A

2) Türkkuşu

3) Türk Silahlı Kuvvetleri B

Takım Bayanlar

1) Türkkuşu Bayan

2) Anadolu BJK Bayan

3) SPD Ayşe Söylemez


5 tur üzerinden genel değerlendirilmesi yapılan Stil** yarışmaları sonuçları ise şöyle gerçekleşti:

Stil Erkekler

1) Barış Koçyiğit (Türkkuşu)

2) Özgür Kaynak (Türkkuşu)

3) Hayati Acar (Abdurrahman Türkkuşu)

Stil Bayanlar

1) Özlem Kırcaaliç (Türkkuşu)

2) Ayla Çelik (Türkkuşu)

3) Meryem Akar (Ferdi)

Bu sonuçlara göre Ferdi Genel Klasman ise şöyle oluştu:

Ferdi Erkekler

1) Barış Koçyiğit (Türkkuşu)

2) Kemal Soylu (Türk Silahlı Kuvvetleri A)

3) Özgür Kaynak (Türkkuşu)

Ferdi Bayanlar

1) Özlem Kırcaaliç (Türkkuşu)

1) Ayla Çelik (Türkkuşu)

3) Meryem Akar (Ferdi)


''Formation Skydiving*** Test Yarışması’nda dereceye giren takımlar şöyle sıralandı:

1) Türkkuşu (44 hareket)

2) Türkkuşu Sabiha Gökçen (10 hareket)

3) Türkkuşu Karma (9 hareket)

Deli Anlılar takımından Ömer Erdem’in, en yaşlı paraşütçü olarak, Şampiyona Jürisi Başkanı Cahit Berk’in ( Cahit Hoca ,50. yaş gününü, bu yıl 35. kez kutladı), Yarışmaya katılan tüm sporcular adına, Başhakem Prof. Dr. Şahin Sırmalı’nın konuşmalarından sonra, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yusuf Güngör ve Selçuk Kaymakamı Aziz İnci de birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından başlayan paraşüt gösterileri sırasında, Gökyüzünden; Atatürk ve Sabiha Gökçen posterleri ile Türk Hava Kurumu Flaması ve Ayyıldızlı Al Bayrak indirilirken, izleyenler coşkularını alkışlarla belirttiler.



*Paraşütçülerin 1000 metre yükseklikte uçaktan atladıkları ve yerde atlama alanında bulunan 16 santimetre çapında bir dairenin tam ortasındaki 0 (sıfır) noktasına basmayı hedefledikleri bir kategoridir. Söz konusu daire, iç içe çizilmiş çemberlerden oluşur ve atlayışlar elektronik olarak değerlendirilir. 0 (Sıfır) noktasının çapı 1 cm.dir.

**Paraşütçülerin 2.100 metre yükseklikte uçaktan atladıkları, paraşütlerinin açmadan önce, yarışma için hakemlerin belirledikleri hareketleri yaptıkları ve hareketlerini tamamlayarak yere indikleri bir kategoridir ve yapılan hareketlerin doğruluğu, kararlılığı ile en kısa sürede yapılması değerlendirilir. Bu hareketler yerden tele objektifli kameralarla çekilir ve hakemler değerlendirmeyi bu görüntülerle yaparlar.

*** En az dört yarışmacı ve bir kameramandan oluşan takımlarla yapılan bu kategori de;Paraşütçülerin 3000 metre yükseklikte grup halinde uçaktan atlarlar. Paraşütlerini açmadan önce gökyüzünde, hakemler tarafından belirlenmiş çok sayıda bir birine tutunma hareketi ve dönüşleri yapmak zorundadırlar. Önemli olan çok sayıda hareketi takım uyumu ile birlikte yapmak ve dengeli olmaktır. Değerlendirme, takım kameramanlarının çektikleri görüntülerle yapılır.


Fotoğraflar:Bahattin Adıgüzel

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..