Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

37 kişinin can verdiği Madımak önünde anma töreni düzenlemek neden yasak?

37 kişinin can verdiği Madımak önünde anma töreni düzenlemek neden yasak?
 

Malum yarın 2 Temmuz… 

Madımak katliamının üzerinden tamı tamına 18 yıl geçmiş… 

O zaman ölen 37 sanatçı ve aydın için ne ağıtlar düzülmüş, yıllarca Madımak müze olacak diye hamaset nutukları atılmış ve Alevi toplumu kandırılmıştı. 

Aradan geçen bunca zamanda, ölen aydınlar ve sanatçılar suçlu(!) pozisyonuna girmişler, olayları çıkartanlar birer kahraman, olaylar anında ölen iki çıbanbaşı ise “İslam Şehidi” muamelesine tabi tutulmuş durumda. 

Bildiğiniz gibi her yıl 2 Temmuz’da Madımak olaylarının yıl dönümü etkinlikleri yapılır. Ölenler anısına birer ‘Fatiha’ okunur, ölenler çeşitli yönleri ile gündeme getirilir. Olayın geçtiği alan, bir günlüğüne bile olsa ölenlerin anısına süslenir ve ziyaret edilirdi. 

AKP iktidarı 9 yıllık döneminde, yaptığı onca ‘Alevi Açılımı’ sayesinde, önce Madımak’ı özelleştirdi, sonra ne olacağına uzun zaman karar veremedi. Şimdilerde Kültür evi olarak kullanılıyor! Kültür evi olarak düzenlenen Madımak’ın girişine Sivas Valiliği olay anında ölen sanatçı ve aydınların isimlerini koyarken, araya, olay anında ölen, olayı başlatan ve kışkırtanlardan iki kişinin ismi, ‘İslam Şehidi’ muamelesi ile en başa yazılıvermiş. 

Belki yazılan isimlerden olsa gerek, Valilik bu yıl ölenler anısına Madımak önünde düzenlenecek törenlere izin vermeme kararı almış. Böyle bir kararın, böyle bir iktidar döneminde gayet normal olduğunu düşünüyorum. 

Bildiğiniz gibi geçenlerde, Madımak sanıklarından 6’sının, zaman aşımı nedeniyle yargılanmasından vazgeçilmesini Cumhuriyet Savcısı istemişti! 

Şimdi Sivas Valiliğine düşen görev; olayı çıkartanların tüm fotoğraf ve isimlerini Madımak’a asıp, bu gördüğünüz şahıslar, “İslam “adına, burada 37 kişiyi diri diri yakarak, öbür dünyalıklarını hazırladılar diye yazdırmasıdır. 

Bir yanda insanlar suçunu bilmeden yıllarca içeride tutulurken, öbür yanda insanları diri diri yakanların yakalanamadığı için Cumhuriyet Savcısı tarafından zaman aşımı nedeniyle takibattan vazgeçilmesi gerektiği mütalaa ediliyor. 

Hatırladınız mı? 

Geçenlerde Sabah Gazetesinde, Madımak olayları esnasında, fotoğrafın içine fotoşhop’la yerleştirilen birkaç kişinin resmi yayınlanarak, Madımak olayların failleri bu kişiler ve bu kişiler PKK’lı denilerek, 18 yıl sonra olayın başka bir yöne çekilmeye çalışıldığına hepimiz tanık olduk. 

Şimdi sıra geldi, Madımak olayları sırasında diri diri yakılanların yargılanmasına! 

Ben Cumhuriyet Savcılarının yerinde olsam, ölenlerin tamamı hakkında soruşturma açardım. O tarihte orada ne işleri varmış? Pir Sultan’ı anma etkinliklerinin dışında katılacak başka etkinlik bulamamışlar mı? Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinden tatmin olmamışlar mı? 

Evet, ‘İleri Demokrasi’ denilen yönetim işte böyle bir şey! 

Yakılarak ölenleri, öldükleri yerde anmak yasak, ancak kafaya yeşil sarığı geçirip, Hamas lehine her türlü gösteriyi yapmak ve ortaya eylemi koymak serbest! 

İşte bu nedenledir ki; mecliste tek partinin olması, her türlü kanunu istediği gibi çıkarıp, istediği gibi komisyonları kurarak çalıştırması bir ‘İleri Demokrasi’ göstergesidir. 

Uygulanan ‘İleri Demokrasi’yi sekteye uğratan MHP en kısa sürede bertaraf edilmelidir. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..