Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

39 bin polis, 50 toma

39 bin polis, 50 toma
 

1 Mayıs günü İstanbul'da görev yapacak polis ve araç sayısı. Sanki savaşa gidiyoruz. Gerçi, bence sayı az! Hatta silah az yani atom bombası, F16, Tank falan da koysalarmış. Bunlara harcadıkları mesaiyi Doğu'daki teröre harcasalar terör adına bir şey kalmazdı inanın bana! Goygoy için açılan bir sitede dediği gibi ''NATO'dan asker talep etseydiniz'' 
 
OHAL'in dibine vurmuşsunuz !
 
Sen bu kadar sayıdaki kuvvetle Yünanistan'ı, Ermenistan'ı, Hollanda'yı, Belçika'yı alabilirsin. Bu kadar polisi oraya yığmak neyin nesi? Diğer yandan bu korkunun ifadesidir. 
 
Kendi halkından korkar mı bir insan? 
 
Korkuyormuş demek ki!
 
Demokrasinin olmadığını biliyoruz da bu esaret duygusunu yaratmak neyin nesi? Hep derim, çember %50'dir. Ya çemberin içindesin ya da dışında. İçindeysen oh ne ala memleket ama değilsen sıkıntı büyük baba!
 
***
 
Taksim'i neden her 1 Mayıs kapatırsınız anlamış değilim. Tamam, önlem almak çok mantıklı bir iş ama böylesine değişik dayatmalar, onbinlerce polisi oraya yıkmakla gerilimi siz arttırıyorsunuz ! Senelerdir hakkını korumak isteyen emekçi insanlar neden düşman olarak görülüyor a dostlar? Gezi'den hiç mi ders almadınız? Sizin siyasi rantınız yüzünden anayasal çerçevede miting yapan insanlar yaralanırsa, ölürse vebalini kim verecek? Geçen sene inşaat var dendi ve üstü bir şekilde kapandı. Daha kutlamalara 3 hafta varken oraya konulan barikatları herkes gördü umarım! 
 
En son Berkin'in annesi miting meydanlarında ıslıklandı, yuhalatıldı. Burada da muhtemelen öyle olur. Yani, %99 oy alınsa ''%1 bizi bitirmek istiyor'' diyeceksiniz.
 
***
 
Diğer yandan, karşıda ikinci bir yolu bulamayan bir yapı var. Tek yolları saldırmak olan bir yapı var. Mesela Gezi ya da Gezi'de kaybettiklerimizin cenazeleri... Oraya gidenler bir ton gaz yedi ama yılmadı. Taksim'e çıkma konusu başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu bence hiç mühim değil. Mühim olan orada birleşen halktır. Kitlenin gücüdür önemli olan. Psikolojik olarak üstün olsa da sorun yok. Sen birleşe birleşe hakkını al. Ama tabi demokratik çerçevede... 
 
Unutulmasın lütfen !
 
Halkın gücü her şeyi yutar geçer !
 
Son olarak 1 Mayıs'ta meydanlara gidecek abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden ricam var.
 
Eğer olur da gaz, mermi yerseniz...
 
Buna orantısız zeka ile cevap verin !
 
Bir tek bununla başa çıkamıyorlar çünkü.
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..