Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

12 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

3. Dünya Savaşına Doğru Adım Adım

3. Dünya Savaşına Doğru Adım Adım
 

Hiç bir çocuk savaş mağduru olmasın, kimsesiz kalmasın.


Savaş, psikolojik olarak korku ve ürperti verici bir olaydır. Buna rağmen mecbur kalındığında savaş hem kaçınılmaz olmakta hem de arzu edilmektedir.

Savaşın en küçük ünitesi “NİZA”dır. Biraz büyük olanı da “KAVGA”dır. Her ikisi de en az iki kişi, ya da küçük gruplar arasında geçer. Savaş ise büyük topluluklar arasında veya ülkeler tarafından birbirlerine karşı yapılan eylemdir. Bazı savaşlar bir ülkenin iç işlerini ve dolayısıyla insanlarını ilgilendirir. Bazı savaşlar iki ülke idaresinin yanlışları sebebiyle iki ülkeyi, bazı savaşlarda savaşın geçtiği pek çok bölge insanını ilgilendirir. Daha büyük savaşlar ise bütün dünyayı…

Birinci Dünya ve İkinci Dünya savaşları tüm dünyayı, dolayısıyla dünya üzerinde yaşayan bütün insanları ilgilendirmiş ve etkilemiştir. Zamanımızda terör tüm dünya insanının tehdit unsurudur. Bu terörün başlangıç nedeni de Müslüman ülkelere eziyet etme durumlarıdır. Ufak yanıltmalarla bazı ülkelerin dikkatleri dağıtılırken, zalimler Müslüman ülke halklarına zulüm, katliam yapmaktalar.

Bizlere de bunu kendi iç karışıklığı diye yutturmaktalar. Düşmanı dost görelim diye, gözümüzü perdelemekteler. Lakin kulun değil, Allah’ın dediği olur. “Kul azmadan, Hak yazmaz” der büyüklerimiz. Gidişat öyle görünüyor ki, bu azma durumlarında bir üçüncü dünya savaşının eşiğindeyiz demektir.

“Sinek küçüktür, ama mide bulandırır” sözünün güzel bir atasözü olduğu pek çok defalar kanıtlanmıştır. Çünkü Irak’ın beslemekte olduğu PKK bilindiği gibi yıllardır bize de çemkiriyor. Fakat bütün dünyanın da midesini bulandırıyor.  PKK bize çemkirirken bir şekil gözümüz başka olup bitenlere karşı perdeleniyor. Büyük başlar tarafından yönetilen PKK; gerekmediğinde siniyor, gerektiğinde sünüyor. Güvenlik güçlerimiz bu illetle uğraşıya çekilirken, diğer yanda sudan bahanelerle Müslüman ülkelerinde kardeşlerimize her türlü işkenceler yapılıyor. Nice vahşetler, kıyımlar oluyor ve biz din kardeşlerimizin feryatlarını duymuyoruz. Zira bize dost görünen ötekilerin anlattıkları masallar daha makul ve inandırıcı geliyor. Nasıl bir samimiyetle anlatıyorlarsa artık, riya olduğunu akla getirmeden iştahla dinliyor ve uyuyoruz.

Belki de uyumamız isteniyor, biz fark etmeden türlü dalaverelerle zorla uyutuluyoruz. Uyumaya devam ettiğimiz süreçte de çok değerlerimizi kaybediyoruz.

Çok eskiden dünya üzerinde sınırlar yokmuş. Bulundukları yerlerde üreyen insanlar, çoğaldıkça alanlarına sığmaz olmuşlar, kavgalara tutuşmuşlar. Üstün gelen yerini genişletmiş, belirginleştirmiş. Sonraları yapılan kabile veya boy savaşları, daha sonra büyümüş; büyüyünce de iki kutupta birleşen ülkeler -Birinci Dünya Savaşı’na) girişmişlerdir. Sonuçta ne olmuştur? Savaşan ülkeler milyonlarca insanını ve imkanlarını, toprak bütünlüklerini kaybetmişlerdir. Osmanlı İmparatorluğu da bu savaşta eriyip gitmiştir. Bu da az gelmiş; birinci dünya savaşını yapanların torunları, bu defa ikinci dünya savaşını yapmıştır.

Başlangıçta “Çılgın Hitler’in Alman Savaşı” olarak başlattığı savaş, “İkinci Dünya Savaşı” olarak bitmiştir. Bu savaşta da milyonlarca insan ölmüş, imkanlar tükenmiştir.

Şimdilerde “Üçüncü Dünya Savaşı” eşiğindeyiz. Şayet Irak PKK’yı terk etmez, toprak kazanma vaatlerine kanmaz, hırsını bırakmazsa, dün Saddam’ın zulmünü bahane ederek Irak’a giren Amerika, aynı perde, aynı sahne, aynı oyunlar ve oyuncularla, perde arkasında yönetenlerce /Yönetmenler, kuklalar, kuklaları oynatanlar bile aynı/ bunlar Suriye’yi de mahvettiler.  Bununla da yeterli kalmayıp, bugün Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden Amerika daha ne bahanelerle, nerede Müslüman var kahredecek.

Amerika malum köklü devlet değil, oradan buradan gelme, toplama halk. Çoğunluğu   İngiliz Yahudi’si… Dolayısıyla Yahudi halkı sınırları olmadan önce var edildiği toprakları, kendilerine vaat edilmiş topraklar belleyip elde etmek istiyor. Müslüman Âlemi aklını başına devşirirse, elbette buna izin vermeyecek. Bu sebeple de çok yakında tüm dünya ülkeleri türlü bahanelerle birbirine karşı savaşacaktır. Bunun adı da şüphesiz Üçüncü Dünya Savaşı olacaktır.

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..