Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

3D Burun Estetiği

Burun, şekli en fazla çeşitlilik gösteren uzvumuzdur. Dünyadaki insan sayısı kadar farklı burun şekli de var. Burnunun şekliyle sorunları olmayan çok az insan olduğu için de en fazla talep edilen estetik prosedürüdür. Yeni şekli nasıl olacak diye en fazla endişelenilen prosedürdür aynı zamanda. 3D burun estetiği bu endişelere cevap vermek için kullanılan bir teknolojidir.

3D burun estetiği ön görünüm imkanı sunar

Burnundaki şekil ve işlevsel bozukluklar nedeniyle estetik olmaya karar veren kişiler için belirlenmesi en zor olan şey yeni burnun şeklidir. Kişi, burnunun kendisini rahatsız eden yönlerini bilir, ama ideal şeklin nasıl olması gerektiğine karar veremez.

3D burun estetiği bu aşamada devreye girerek, kişinin simülasyon görüntüleri üzerinden burun tasarımı yapılmasını ve 3D olarak görüntülenmesini sağlar. Cerrah muayene esnasında hastanın yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video görüntülerini alarak işleme başlar.

3D tasarım cihazları aracılığıyla hastanın gerçeğe en yakın simülasyon görüntüleri oluşturulur. Ardından simülasyon görüntüsü üzerinden altın oran hesaplamaları yapılır. Son olarak, cerrah 3D tekniğini kullanarak yüze her açıdan tam uyum sağlayacak en uygun burun tasarımını yapar.

Hasta tasarım sürecine dahil olabilir

Hazırlanan bu gerçeğe en yakın görüntüler; hologram görüntüleme, 3D mask gibi çeşitli üç boyutlu görüntüleme teknikleri kullanılarak hastaya izletilir. Bu sayede hasta tasarım sürecine dahil edilir. Hayal ettiği burun şekline sahip olmak için fikirlerini ve isteklerini cerraha iletme fırsatı bulur. Bunun yanı sıra yeni burun şekline alışma sürecine de adım atmış olur. Burun estetiğinden sonraki en zorlu süreç, yeni burun şekline alışma sürecidir.

Doğal görünüm için minimal estetik

Günümüzde burun estetiği hasta memnuniyeti en yüksek olan operasyonlar arasındadır. Kullanılan yeni tekniklerle kırmadan, görünen kesiler açmadan, sadece minimal dokunuşlarla mümkün olan en doğal görünüm başarılı bir şekilde sağlanabilir. Hatta anestezi ve ameliyat korkusu olan hastalar için ameliyatsız likit burun estetiği tekniği seçeneği de mevcuttur. Dolgu ve botoks enjeksiyonlarıyla burun küçültme hariç burundaki birçok kusur giderilebilir. Hastalar uyuyarak girdikleri operasyondan,

3D burun estetiği tekniğiyle nasıl bir buruna sahip olacaklarını bilerek çıkarlar. Nefes almayı sağlayan ateller ve koruyucu burun bantları ile iyileşme sürecini çok daha konforlu geçirebilirler. Yeni burun şekli hemen belirgin olsa da, ilk haftadan başlayarak yaklaşık bir yıl boyunca burnun iyileşme süreci devam eder. Unutmayın, bir burunda şekil bozukluğu varsa beraberinde çoğunlukla nefes alma problemi de vardır. Burun estetiği ile hastalar böylece hem şekil hem de nefes alma problemlerinden kurtulabilirler.

Burun estetiğinden sonraki en zorlu sürecin yeni burun şekline alışma dönemidir. 3D burun estetiği bu sürecin çok daha kısa sürmesine katkı sağlar. Tıp dünyası gelişen teknolojiye ayak uydurarak hastalara ihtiyacı olan güvenirliği sunmaya devam ediyor.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..