Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '08

 
Kategori
Teknoloji
 

3G hayatımıza neler getirecek

3G hayatımıza neler getirecek
 

Cep telefonlarında hızlı internet erişimi ve görüntülü konuşmaya olanak sağlayan 3G ihalesi yapıldı. A lisansı için turkcell, B lisansı için vodafone, C lisansı için avea almaya hak kazandı. Öncelikle bu a, b, c lisansları nedir diye merak edenler olabilir. Bunlar kapasite farklılıklarıdır. Örneğin A lisansı 40 MHZ, B lisansı 35 MHZ, C lisansı 30 MHZ olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılmışlardır. Ayrıca hız kapasitesi demektir. Bu kategoriler arasında fazla bir fark yoktur ama bant genişliğinde fark olacaktır. 3G teknolojisi 2009 Haziran ve Temmuz aylarına kadar hazır hale getirilecektir. Kullanıcıların bu teknolojiyi kullanabilmeleri için cep telefonlarının 3G özellikli olması gerekir.

3G TEKNOLOJİSİ NELER GETİRECEK

Dünyada kullanımı var olan bu teknoloji cep telefonu kullanıcıları için eğlence ve büyük bir kolaylık ve fayda sağlayacaktır. Öncelikle bu teknolojide hızlı ve görüntülü iletişim, cep telefonundan tv izleme imkanı, yüksek hızda internete erişim, hızlı film ve müzik indirme, sağlık, trafik hakkında geniş bilgi, cep telefonundan bankacılık işlemleri, interaktif oyun hizmetleri gibi bir çok yenilik getirecek.

İNTERNETTEN FİLM VE MÜZİK NASIL HIZLI İNDİRİLECEK

Bir çok kullanıcı cep telefonun'da eğlence amaçlı hizmetler ister. 3G Teknolojisi bu hizmetleri beraberinde getirecek. Örneğin 1 MB büyüklüğündeki MP3'ler sadece 4 saniyede indirelebilecek. 700 MB bir DivX film şu an kullandığımız sistemde yaklaşık 6.5 saatte indirilirken, 3G ile yaklaşık 13 dakikada indirilecek. Evet anlattığımız gibi 3G teknolojisi müthiş bir teknoloji ve anlatırken bile insan heyecanlanıyor. Çok yakın gelecekte 3.5G ve 4G alt yapıları bile şimdiden test edilmeye başlandı. Şu an piyasada 3G teknolojisine uygun çok sayıda telefon vardır. Fiyatlarıda çok fazla olmamakla birlikte 450-500 arası bir rakama bu tür özellikli cep telefonları alınabilir.

 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..