Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '18

 
Kategori
Astroloji
 

4 – 10 Haziran Haftası Gökyüzü Ne Diyor

4 – 10 Haziran Haftası Gökyüzü Ne Diyor
 

Astrolojik olarak 4-10 Haziran haftasına baktığımızda; Güneş ve Merkür kavuşumu, zihnen aktif olmak, iletişimsel yönün kuvvetleniş ve olaylar arasında bağlantı kurmaya yönelik gelişen psikolojik süreç ile birlikte meraklı, öğrenmeye hevesli, yeniliğe açık, dışa dönük bir yapı oluşturabilecek. Merkür ve Güneş kavuşumunun Uranüs ve Neptün ile oluşan açı bağıntıları tüm hafta için oldukça dikkat çekici görünüm oluşturmakta. 6 Haziran günü kesin derecesinde olacak açılar, sinirsel gerginlik, huzursuzluk yaratacak olduğu gibi yanılgılı yada hayali düşüncelerin yol açabileceği gerçeklerden kopmak yada algısal karışıklık benzeri durumların yol açabileceği olumsuzluklar aldanmalara, yanılmalara, yanlış kararlar vermeye sebep olabilir. Bu açıdan özellikle bu hafta için aldığımız – verdiğimiz sözlere ve kararlara dikkat etmemiz çok önemli görülmekte.

Venüs’ün yine Çarşamba günü Pluto ile oluşturacağı karşıtlık özellikle Salı, Çarşamba, Perşembe günleri için hem ilişkilerimize yönelik zorlayıcı, gerginlik yaratıcı etkileri açığa çıkaracak olabilmekle birlikte hem de tüm karşılıklı kurulan bağlarımızda, sosyal ve arkadaş çevremizde, iş hayatımızda ortaklıklarımız da stres barındıran durum ve olayların gelişmesine işaret ediyor olabilir.

Güneş, Merkür kavuşumu, 6 Haziran Çarşamba
İkizler burcunda gerçekleşen Merkür ve Güneş kavuşumu, akılsal, zihinsel ve mantıksal odaklanma ve merkezlenme içinde olmaya yönelik bir gösterge oluşturmakta. Zihnen aktif olmak, iletişimsel yönün kuvvetleniş ve olaylar arasında bağıntı kurmaya yönelik gelişen psikolojik süreç ile birlikte meraklı, öğrenmeye hevesli, yeniliğe açık, dışa dönük bir yapı oluşturabilecek olan Merkür/Güneş kavuşumu özellikle Salı, Çarşamba, Perşembe günü en aktif konumda olacak. Yazmak, konuşmak, haberleşmek gibi iletişimsel fonksiyonlar hız kazanmakla birlikte eğitim, öğretim, yazılı yada sözlü ifadeler güçlenen nitelikler kazanıyor olacaklar. Kendi aklımıza güvenmek ve kendimizi, fikirlerimizi daha akıcı ve kolayca ifade etmenin pozitifsel etkilerini getirebilecek olan kavuşum olumsuz anlamda sadece kendi fikirlerine odaklanmak, başkalarının görüş ve fikirlerine kapalı olmak yada otorite olarak görülen kişilerin sözcülüğünü yapmak şeklinde gelişebilir.

Venüs, Pluto karşıtlığı, 6 Haziran Çarşamba
Yengeç burcunda Venüs, Oğlak burcunda Pluto ile karşıtlık oluşturmakta. 6 Haziran günü kesinleşen derecesine ulaşacak olan açı için özellikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günü en etkili halinde olduğunu düşünebilirsiniz. Venüs’ün Pluto’dan aldığı karşıtlık hem ilişkilerimize yönelik zorlayıcı, gerginlik yaratıcı etkileri açığa çıkaracak olabilmekle birlikte hem de tüm karşılıklı kurulan bağlarımızda, sosyal ve arkadaş çevremizde, iş hayatımızda ortaklıklarımız da stres barındıran durum ve olayların gelişmesine işaret ediyor olabilir. İstekler, talepler, arzular ve beklentilerin güç savaşlarına, çekişmelere, rekabete dönüşebiliyor olması riski taşıdığını gösteren açının etkili olduğu günler duygusal kontrolü elde tutabiliyor olmaya ve yıkıcı davranışlar içine düşmüyor olmaya dikkat etmek önemli görülmekte. Venüs/Pluto karşıtlığının ilişkilerimizde yada kişisel isteklerimizde güç ve rekabet peşinde olmak yerine gerçekçi, güçlü ve gereken yerde gereken dönüşüm bilincini realize edebilecek bir bakış ile hareket edebilmek demek olan anlamı ile kullanabilmek ihtiyacımız olan başkalaşım ve dönüşüm oluşturmak için bir hayli güçlü enerji halini alabilir. İlişkilerimize, sevgi anlayışımıza, zevk yada keyif anlayışımıza yada benzer şekilde değer anlayışımıza bir de bu gözle bakabilmek ve ihtiyacını hissettiğimiz değişimi gerçekleştirmek için Venüs/Pluto açıları değerlendirilebilinir.

Merkür, Uranüs 45’lik açısı, 6 Haziran Çarşamba
Farklı olanı düşünebilmek, diğerlerinden bağımsız fikirler geliştirebilmek ve fikirlerin heyecan, ısrar ve inatçılık ile savunulmaya çalışılmasına yol açabilecek olan Merkür/Uranüs 45’lik açısı sinirsel olarak gergin, huzursuzluk içeren bir psikolojik süreç yaratacak olabilir. Gökyüzünde Güneş ile kavuşum yapmakta olan Merkür’ün Neptün ile oluşturmakta olduğu kare açının da aktif oluşu akıl dışı algılamalar, güçlü sezgiler ve güçlü bir yaratıcılık getirecek olabileceği gibi sadece farklı olmak adına, uygulanamaz düşünceler yada davranışlar oluşturabileceğine yönelik dikkatli olmakta fayda var.

Merkür, Neptün karesi, 6 Haziran Çarşamba
İkizler Burcu ilerleyişinde Merkür, Balık burcu ilerleyişinde Neptün ile kare açı yapmakta. Merkür, Güneş ile birlikte içinde bulunduğumuz haftanın oldukça önemli etkiler yaratan gezegeni. Bu hafta iletişimsel konularda, haber alma, verme, bilgi edinme, akılsal kararlar verme gibi oluşan tüm bağlantılar üzerinde gelişen durumlar merkez noktası olabilecek görünüm sergilemekteler. Güneş ile kavuşum yapan Merkür, Uranüs ile 45’lik açı yapmakta ve Neptün ile de kare açı oluşturmakta. Açı, kendi fikirlerini aşırı idealize etmek, başkalarının fikir ve görüşlerine kapalı kalmak, tek yönlü ve taraflı bakış açısı içinde olmak gibi etkilerin yaratacağı olumsuz durumlara açıklık yaratmakta. Yanılgılı yada hayali düşüncelerin yol açabileceği gerçeklerden kopmak yada algısal karışıklık benzeri durumların yol açabileceği olumsuzluklar aldanmalara, yanılmalara, yanlış kararlar vermeye sebep olabilir. Bu açıdan özellikle bu hafta için aldığımız – verdiğimiz sözlere ve kararlara dikkat etmemiz çok önemli görülmekte.

Güneş, Uranüs 45’lik açısı, 6 Haziran Çarşamba
Kendi bildiği doğrularda ısrarcı olabilmek, inatçılık ve ısrarcılık gösteren bir mizaç çizebilmek demek olabilecek Güneş/Uranüs arasındaki 45 derecelik açı psikolojik olarak yapısal anlamda sınırların dışına çıkmak isteyen, kendini bağımsızca ortaya koymak isteyen ve kendi bildiği doğrularda iddiacı olabilen bir yapı oluşturmakta. Pozitifsel yönde kişisel olarak kendini ifade etmek, amaçlar doğrultusunda bağımsız hareket etmek güdüsü getiren açı bu yönüyle dinamiksel bir ivme olarak kullanılabilecekken, sınırsız ve kuralsız hareket etmek arzusu, belli bir amaç yada düzen içine girmek yönünde isteksizlik getirebilecek oluşu negatifsel sonuçlara sebep olabilir.

Güneş, Neptün karesi, 7 Haziran Perşembe
Kişisel amaçlarımıza, kendi kimliğimize yada otorite olarak görmekte olduğumuz kişilere karşı gerçeklik algısını kaybedebileceğimiz bir bakış açısı geliştirebilmek ile bağlantılı olabilecek olan Güneş/Neptün karesinin aktif olduğu özellikle Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gerçeklerden kopuyor olmamaya, yanılgılı, aldatıcı hayali amaçlar yada istekler içine düşmüyor olmaya dikkat etmek oldukça önemli görülmekte. Ne istediğini biliyor olmak ve fantaziler içinde yada fazlasıyla idealize edilmiş kişisel amaçlar peşinde yanılgılara düşmüyor olmak dikkat etmemiz gereken önemli bir hususu oluşturmakta. Dışarıdan gelebilecek kafa karıştırıcı, bulanıklık yaratıcı, aldatıcı görüşlere karşı da farkındalık içinde olmak faydalı olacaktır. Bir diğer yandan oldukça güçlü bir hayal gücü ve yaratıcılık oluşturan gökyüzü farklı ve sıradışı amaçlar, idealize edilmiş amaçlar, duygusal olarak yüksek değer verdiğimiz amaçlar gibi bizi harekete geçirebilecek ruhsal istekler için ise yenilikçi, gelişime yönelik ve ilham ile hareket etme potansiyeli taşımakta.

Dilâra B. Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..