Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

4, 8, 15, 16, 23, 42

4, 8, 15, 16, 23, 42
 

4, 8, 15, 16, 23, 42 gibi sayılar size neyi hatırlatıyor dersem "Bu da sorulur mu?" diyenleriniz olabileceği gibi, "Sıralama sorusu mu? "gibi sorular sorup bir sonra gelen sayıyı dahi bulmaya çalışanlarınız olacaktır. Bu sayılar "Lost" adlı uzun süredir Dünya medyasını meşgül eden, tiryakilik yaratan, gelecek bölümleri hep merak edilen bir dizinin esrarengiz numaraları.

Efendim dizide herşey bir uçak kazası sonucu bir adaya düşmesi ile başlamakta ve adada ki esrarengiz olaylar hep bir sonraki bölümde ne olacak merakını uyandırmaktadır. Kazaya uğramış insanlar hem adadaki bu esrarengiz olayları yaşamakta hemde geri dönüşlerle geçmişlerini hatırlamaktadır. Adada çok önce araştırmalar yapmaya çalışan bir kuruluşun oluşturduğu yeraltı istasyonları, kazazedeler için "Diğerleri" diye tabir ettikleri garip işlerle uğraşan ve zaman zaman kazazedelerden özellikle hamile kadınları kaçırıp araştırmaya çalışan tehlikeli bir topluluk, adanın bazı yerlerinde duyulan garip sesler, esrarengiz kara duman, kutup ayıları sürekli bir maceranın temellerini oluşturuyorlar.

Bana göre en ilginç bölümler, kazazedelerin ilk yeraltı istasyonunu buldukları ve 4, 8, 15, 16, 23, 42 sayılarını her 108 dakikada bir yazmazlarsa Dünya' nın yok olacaklarına inandırıldıkları bilgisayarla karşılaştıkları bölümlerdi. Bölümler ilerledikçe diziyi yazmaya çalışan insanların hayal dünyalarının tükendiği, bir konu sıkıntısının yaşanmaya başladığı, özellikle geri dönüşlerde kazazedelerin bir çoğunun kazadan önce bir şekilde karşılaştığı gibi komikliklere rağmen esrarengiz bir ada mantığı, müthiş doğa güzelliği ve oyuncuların öyle bir ortamda olabilecek ruh hallerini çok iyi yansıtmaları diziyi izlenir kılan en önemli olgular. Ayrıca "Kate Austen" rolü ile "Evangeline Lily" güzelliği ve oyun gücü ile dizinin başarısında gerçekten çok önemli bir rol oynuyor. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..