Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

4. Ankara kale festivalinden ilesam geçti

4. Ankara kale festivalinden ilesam geçti
 

"RESİM:ALINTI"Nostaljik ve otantik çizgilerle bezeli Geleneksel Ankara Kale Festivalinde Türk Sanat


Konserler, İmza günleri, halk oyunları, el sanatları, dans gösterileri, paneller, kuklalar, resim ve fotoğraf sergileri, keman, akardeon, nagara, gitar dinletileri, Romen ve çiçekçi kızlar, Palyaçolar, Hacivat ve Karagöz, Nasrettin Hoca, defile ve sokak gösterileriyle ziyaretçilerini kucaklarken tam bir şenlik yaşıyordu Kale.

İLESAM (İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) da oradaydı. İLESAM üyelerinden olan güfte yazarları, bestekarlar ve ses sanatçıları izleyenleriyle buluştu.

Önce Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan büyük bir buketle izleyenlerin kulakları musikiye doydu. Kızgın güneşin yakıcılığı bile Ana Sahne’nin dolup taşmasını engelleyemedi. Hatta dükkânlarından, evlerinin pencerelerinden eşsiz nağmelere eşlik eden simaları görmek de mümkündü. Şarkıların güftelerinin şairleri tarafından okunmasının ardından ses sanatçıları tarafından seslendirilirken Kale’nin eteklerinden alkışlar göğe yükseliyordu.

Konser sonrası Altındağ Belediye Başkanı Sayın Veysel TİRYAKİ Bey bizzat gelerek İLESAM’ı tebrik etti ve ağırlama zarafetinde bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

  PİRİNÇ HAN'DA ŞİİR DİNLETİSİ

  İLESAM saat 17.00'de tarihi Pirinç Han’da idi.


 


Hanın kapısından içeri girdiğinde büyük bir kalabalıkla karşılaşan İLESAM üyeleri birbirinden güzel şiirlerini dinleyenleri için seslendirdiler. Dinleti öncesi İLESAM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Nuri Parmaksız, Ankaralılara İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği hakkında bilgiler verdi.

 


  Şiir dinletisi boyunca dolup taşan masaların yanı sıra ayakta durarak şiirleri dinleyenler ve eşlik edenler de göze çarptı. Ana Sahne’deki konser sırasında da rastladığımız görüntüler gibi Pirinç Han’da da esnaf dükkânlarının pencerelerinden kelimelere can veren şairleri izledi.



 


 


 


  Bu etkinlik sadece bir şiir dinletisi olarak kalmadı, ses sanatçıları Nes rin Ersipahi ve Güler Eroğlu, PİRİNÇ HAN’da yapılan bu etkinlikte repertuarlarındaki parçaları seslendirerek konuklara mini bir konser verdiler ve dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattılar.


 


 


  Bu güzel etkinliğin yankıları hanın dışına da taşmış olacak ki yoldan geçenler içeri gelerek dinletiye ayakta eşlik ettiler. Programın sonlarına doğru değerli şair Bahattin KARAKOÇ da dinletiye katıldı. Türk şiiri hakkında şairleri ve konukları bilgilendirdi ve o meşhur şiirini; IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞI ZAMAN'ı okudu. Değerli şairin sesinden bu güzel şiiri dinlemek ve kendisini aramızda görmek bizleri mutlu etmişti...


Nostaljik ve otantik çizgilerle bezeli Geleneksel Ankara Kale Festivalinde Türk Sanat Müziği konseri ve şiir dinletisiyle rüzgâr gibi esti geçti İLESAM.

HABER: Sibel UNUR ÖZDEMİR
FOTOĞRAFLAR: NUR ERSEN
 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..