Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Tiyatro
 

4. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

4. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor
 

En son beş yıl önce düzenlenmiş ve daha sonra ara vermek zorunda kalmış bir festival bu sene yeniden canlanıyor. Ankara'da bu aylar festival aylarıdır, en çok da bu dönemi güzel olur Ankara'nın, hele bir de kar yağmamışsa o sene doğru dürüst...

Bu sene de öyle oldu, kış çok hafif geçti. Ankara'ya en çok yakışan renk olan beyazı Ankara'ya pek vermedi. Ankara'nın en güzel mevsimi olan festival mevsimi geldi çattı. Film festivali, müzik festivali derken şimdi sırada tiyatro festivali var.

Ethos tiyatro festivalini KÜSAGEM Derneği düzenliyor. (Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi). Festivalin ana temalarından biri de göç. Hatta günlerden bir günü de göç oyunlarına ayırmış durumdalar. Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, İran, Hollanda, İngiltere, Tataristan gibi ülkelerden katılımlar olacak festivalde. Ayrıca sokak etkinlikleri de...

27 Mart Cumartesi günü, yani yarın(siz okurken belki de bugün), saat 13:00 itibariyle Yüksel Caddesi'nde yapılacak basın duyurusunun ardından Sakarya Caddesi'ne doğru bir kortej oluşturulacak ve kostümlerle yürüyecekler. Sonrasında orada sokak gösterileri olacak. Müzik dinletisi başladıktan sonra eş zamanlı olarak Menekşe Sokak'ta başka etkinlikler gerçekleşecek ve festival süresince Menekşe Sokak'ta etkinlikler devam edecek.

Festival 27 Mart-4 Nisan arasında... Türkiye'den de oyunlar katılıyor. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden Artiz Mektebi, Deneme Tiyatrosu'ndan Misafir, ayrıca Entrikalı Dolap Komedyası, Heccav, Elveda Saraybosna, Allahaısmarladık Cumhuriyet gibi oyunlar sahnelenecek.

Oyunlar Ekin Sanat Merkezi, Öteki Tiyatro, Çağdaş Sahne, Ertan Gösteri Merkezi, Altındağ Devlet Tiyatrosu gibi yerlerde olacak. Bunların dışında sokak etkinlikleri ve gerçekleşecek atölye çalışmaları da var. Bir de Sakarya Caddesi'nde bulunan Telve Kafe'de belirli günlerde üç kez "Ethos Buluşmaları" olacak. Bu buluşmalarda Azerbaycan Devlet Pandomim Tiyatrosu kısa gösteri sergileyecek ve müzik dinletileri olacak.

Etkinlik biletlerini Biletix'te ilgili adresten:

http://www.biletix.com/perfList.htm?id=210&pst=EVENTGROUP

ya da oyunların sergileneceği gişelerden alabiliyoruz. Aynı zamanda oyunlar hakkında bilgiyi yukarıdaki adresten ve programı www.kusagem.org adresinden takip edebiliyoruz.

Bu vesileyle yarın Dünya Tiyatrolar Günü... Bunu da ayrıca kutluyorum.

Bence birazcık tiyatro herkese iyi gelir.

 
Toplam blog
: 142
: 1092
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakülteliyim. Seyahat benim için bir tutku, her fırsatta bir yerlere ka..