Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '17

 
Kategori
İlişkiler
 

4 Adımda Kaderinizi Değiştirin

8 sene içinde pek çok çiftin tanışmasına aracılık ettim. (Bakınız: MyMacchiato Tanıştırma Servisi) Güzel hikayeler kadar aradığını bulamayanlar da oldu. Ne demişler, nasipten öteye yol yok. Hayatın her alanında olduğu gibi burada da kader, kısmet, şans çok önemli bir yer tutuyor. Peki her şey şansla açıklanabilir mi? Neden bazıları hep şanslı da geri kalanlar hep şanssız? Ya da öyle olduğunu mu düşünüyor?

Eğer siz de kendini aşktan yana şanssız görenlerdenseniz aşağıdaki liste sizin için:

1. İstemekte sınır yok. Güzel, zengin, yakışıklı, atletik, çocuksuz, çocuklu, entelektüel, maceraperest, genç, olgun, canlı, heyecanlı, çekici, seksi, esprili, karizmatik… İsteyin elbette ama isterken de kendinizi bilin. Ben bu kişiyi taşıyabilir miyim? Peki bu kişi benim sahip olduğum nitelikleri takdir edecek bilinçte mi? Hangi özellikler benim için gerçekten önemli, hangilerini etraf kaygısıyla talep ediyorum? İlişkilerde paylaşım esastır, karşılıklı birbirini beslemek gerekir, mutlaka bir alışveriş söz konusu olmalıdır. Benim almayı umduğum ne? Peki karşılığında ne vaat ediyorum? Şu dünyada herkes için aradığı kriterlere uygun biri muhakkak ki var; iş ki o da bizi arayan bir ruh mu? Yeterince eğip bükerseniz her işin mümkünü var; ama kendinizden epeyce taviz vererek elde edeceğiniz bir mümkünat sizi uzun vadede mutlu edecek mi? Emek harcayın, fedakarlık yapın ama basit hevesler uğruna değerlerinizden, duruşunuzdan ödün vermeyin. Ruhunuz sporcuysa; sadelikten, doğallıktan yanaysanız sırf birileri beğenecek diye sahte sarışın olmayın mesela. Ya da onu etkilemek için sonradan terk edeceğiniz bir hayvanı sahiplenmeyin. Kıskançlık krizlerine girecekseniz sevgilim model olsun diye tutturmayın. Aşağılık kompleksine kapılacaksanız en zenginini istemeyin. Kendinizi iyi, güzel, değerli, rahat hissettiğiniz dengeyi en iyi siz biliyorsunuz.

2. Aşkı ararken, o nasıl birini beğenir diye düşünürken kendinizi ihmal etmeyin. Peki sen ne yapmaktan hoşlanıyorsun? Senin önceliklerin neler? Evde çiçek yetiştirmek, bitkilerle ilgilenmek köpek gezdirmek kadar popüler değil diye vaz mı geçelim yani? Deniz-kum-güneş tatilini tercih etmiyorsak zoraki sıcağın alnında güneşlenmemiz mi gerek? Sen de Karadeniz turuna çık. Mardin’e git. Kapadokya’yı gez. Seni sen yapan, başkalarının gözünde de ilgi çekici kılan kendine has tercihlerin, beğenilerin, bakış açın. Can sıkıntısından sinemada ne varsa onu seyreden, eline gelen ilk kitabı okuyan, merak duymadığı müzeye laf olsun diye giden şuursuz bir tip olmayın. Okuyun, araştırın, öğrenin, seçimleriniz bilinçli tercihler olsun ki sizinle yolu kesişen, vakit geçirdiğiniz kişiler de aynı şekilde anlamlı olsun.

3. Pasif kalmayın. Seçilmeyi, beğenilmeyi, aranmayı, sorulmayı beklemeyin. Kiminle nasıl bir ilişki kurmak istiyorsanız bu ilişkinin temelini siz atın. Yeni biri ile tanıştınız, sosyal çevresi hareketli, eğlenceli bir grubu var, yanında olmaktan keyif alıyorsunuz. Herhangi bir program olmasa dahi, haftada bir alo deyin, hal hatır sorun, sohbet edin, kendinizi hatırlatın. Sizi arkadaş olarak gören, hoşlandığınız biri mi var? Onunla buluşmaya giderken giyiminize, konuşmanıza, parfümünüze ekstra özen gösterin. Doğum günümde yalnız olmak istemiyorum diyorsanız etrafınızdaki arkadaşlarınızın doğum günleri için plan yapın. X kişisi günümün nasıl geçtiğini sorsa keşke diyorsanız önce siz ona sormaya başlayın. Gece geç saatte aramasından şikayetçiyseniz mesajlarına ertesi sabah dönün. Samimi olmak istediğiniz biri ile samimi anılarınızı paylaşın. İnsanların sizinle olan diyaloğunu yine sizin tavrınız belirliyor. Bir müddet sonra karşı tarafın da sizi aynalamaya başladığını göreceksiniz.

4. Her tanıştığınız kişiyi müstakbel eş adayınız olarak ultrasona almayın. Zira bir ömür boyu düşünüldüğü zaman ufacık sorunlar çarpı sonsuz ile katlanıp kocaman olur. -Bir ömür boyu bu surata bakabilir miyim? +Bilmem, bakabilir misin? Bunu kimse bilemez. Daha anlamlı olan sorular ise şunlar: Bugün güzel miydi? Yarın da görüşmek ister miyim? Gün be gün yaşayarak görün. Evlilik değerlendirmesi için 6 ay sonra hissiyatınız cevap versin: Onun yanında daha mutlu mu hissediyorum yoksa daha endişeli mi?

Şansınızın döndüğü, hayatınıza güzellikler kattığınız bir hafta olsun,

Sibel ŞENGÜL

 
Toplam blog
: 60
: 143
Kayıt tarihi
: 04.01.17
 
 

Sibel Şengül  ..