Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

4. hafta gebelik

4. hafta gebelik
 

4. Hafta Gebelik


Gebelik döneminin 4. haftasında hala adet gecikmesi yaşanmamıştır. Artık anne için adet kanaması beklenmeye başlanmıştır. Eğer döllenme gerçekleşmiş ise adet görmeyecektir kadın. Ancak küçük ihtimalle kadının rahim içi damarları belirli sebeplerden yırtılabilir ve birkaç damlayı geçmeyecek kan sızıntıları gelebilmektedir.

Gebelik döneminin 4. haftasında bu kanama yaşanmasına rağmen gebelik normal seyrinde ilerleyebilir. Yapısal olarak bazı kadınların damarları hassastır. Bebek hızla gelişimini sürdürmeye devam etmekte ve anne için öğrenme zamanı yaklaşmaktadır. Çünkü gebelikte salgılanan hormon kan düzeyinde ve idrar düzeyinde artık tespit edilecek duruma ulaşmaya başlayacaktır.

ANNE İÇİN GEBELİĞİN DÖRDÜNCÜ HAFTASI YAŞANACAKLAR

Gebelik döneminin 4. haftasında artık anne adayı regl kanaması beklemektedir. Hafif karın ağrıları adet ağrıları olarak düşünecek olan kadın bir iki gün daha bekledikten sonra aylık çevrimine göre gecikmeyi fark edecektir.

Artık gebelik testinin yapılma zamanı gelmiştir. Eczaneden alınacak idrar testi ile de öğrenilebilinir ancak kanda erken dönem öğrenmek daha kesindir. Tecrübeli olan kadın daha önce bebek sahibi olmuşsa tüm bu süreci daha kolay algılayacaktır. Adet tarihini, gebeliğin ne zaman oluşabileceğini kestirmesi daha kolaydır. İlk defa anne olacak kişi için gebelik bu kadar rahat anlaşılamayabilir.

Gebelik döneminin 4. haftasında yavaş yavaş kokulardan etkilenme, bulanma hissi, her hangi bir yiyeceğe veya kokuya karşı hassasiyet fark eden kadın; tecrübesiz ise anlam veremeyecektir.

Gebelik döneminin 4. haftasında kadın kendisini halsiz, uykusuz ve yorgun hissetmeye başlayacaktır. 4.haftanın sonuna doğru sabah bulantıları ve kusmalar hatta gün içine yayılan mide bulantıları olacaktır. Kimi kadın da bu durumların hiç birisi gözlenmez ve kadın normal yaşantısına devam edebilir. Böylesi rahat geçirilen gebelik kişiyi şanslı kılar. Çünkü atlatılması zor dönem olan; bulantılı ve kusmalı dönem artık başlamaktadır. Gebelik döneminin 4. haftasında kadın psikolojik açıdan da değişime uğrayacaktır.

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..