Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

4 Haziran Pazartesi

4 Haziran Pazartesi
 

Bugün aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna verileceği gün. Saat 17’ ye kadar kendilerini seçilebilecek bir sıraya yerleştirebilenler mutlu olacak. Gerçi “seçilebilecek sıra” şimdilik o kadar içi boş bir kavram ki…

Hangi partinin ne kadar milletvekili çıkarabileceğinin garantili sayısını kestirmek öyle güç ki… 22 Temmuz akşamına kadar köprünün altından çok sular akabilir.

NEFESLER TUTULDU (Bugün). Küskünlüklerin istifaların kulislerin yaşandığı milletvekili aday adayı maratonu bitti. Parti teşkilatlarında heyecan dorukta. Listeler bugün 17’ye kadar bildirilecek.

CHP’DE YENİ YÜZLER (Cumhuriyet). Yaklaşık 60 milletvekili listeye giremedi. DSP’lilere garantili yerlerde 12 kontenjan verildi.

LİSTE SAVAŞINDA SON VİRAJ (Zaman). 22 Temmuz daki seçimler öncesinde siyasi partiler milletvekili aday listelerini bugün YSK’ya bildirecek. Adaylar arasında listeye seçilebilecek yerden adını yazdırabilmek için gece yarılarına kadar süren kıyasıya bir rekabet yaşandı.

*****

Siyasi partilerimiz de demokrasiyi tam olarak hazmedemediler. Oy için hâlâ her kılığa giriyorlar. Hele kitlesel bir oy potansiyelinin olduğu yerde partiler taviz vermeye hazırdır.

Alevi kesimin oyları bu anlamda hep pazarlık konusu olmuştur. Bu seçimde Alevi oylarının da farklı dağılması sözkonusu:

ALEVİLER BU KEZ SAĞLI SOLLU MECLİS YOLUNDA (Radikal). Yıllarca sol partileri destekleyin Aleviler’in önde gelen isimleri sağ partilere kaydı. Solcu Aleviler AKP ve MHP’den aday olan Aleviler’i ihanetle suçluyor.

*****

Türkiye’de siyaset liderlerin uzun yıllar koltuğu bırakmaması yüzünden padişahlık gibi devam ediyor. 12 Eylül öncesi bütün partiler ve liderleri tekrar siyasete dönmüşlerdi. 2002 seçimlerinde parlamentoya giremeyen liderler önce siyaseti bırakır gibi yaptılar. Sonra birer birer kürkçü dükkanına geri döndüler.

Mesut Yılmaz da şimdi bağımsız olarak şansını denemek istiyor. Çiller’in de DYP’yi yeniden kurdurduğundan söz ediliyor. Bu arada Demirel ne yapıyor diye merak edeniniz varsa bilsin ki, son günlerdeki siyasi çalkantılarda hep onun parmağı var diyorlar. Baba bir kere daha Çankaya’ya çıkmaya cidden hevesli.

YİNE BABAYA GELDİK (Güneş). AKP’nin köşk inadı yüzünden demokrasinin duvara toslamaması için Demirel’in adaylığı gündeme geldi.

MÜHENDİS İŞBAŞINDA (Star). Son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerin altından hep Demirel’in adı çıkıyor. Babanın gönlünde yatan ikinci kez köşke çıkmak.

*****

Yaşadığımız iç ve dış problemler gerçekten bize has, sadece Türkiye’de olabilecek cinsten... Biz içinde olduğumuz için olanların pek farkında değiliz. Dışarıdan bakılınca durumun vehameti daha iyi fark ediliyor şüphesiz.

KEMAL DERVİŞ’İ ÜZEN MANZARA (Milliyet). BM kalkınma Programı’nın başkanı Derviş, dışarıdan bakınca Türk siyasetindeki sert ve acımasız tavırlara anlam veremediğini söylüyor.

*****

Akparti’nin seçimlerde kötü sonuç alması için herkes elinden geleni yapıyor. Her gün meydana gelen hiç olmayacak bazı olaylar kanaatleri etkilemeye yönelik bir kurgu gibi.

Okuldaki namaz olayının ardından şimdi de fanatik bir imam hatipli neler söylemiş neler:

DENSİZ (Akşam). “Okullarda fuhuş var, uyuşturucu var. İmam Hatiplerde bunlar yok. Bugün çocuğunu İmam Hatip’e yollayan da orada okuyanlar da birer kahraman.”

BAŞKAN BEYİN KAFASINA BAK (Hürriyet). Önder İHL mezunları ve mensupları derneğinin eski başkanı İbrahim Solmaz diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İmam Hatiplerde bunlar yok, dedi.

*****

Kurallar insanların hayatı için gerekli görülerek konmuştur. Nedense biz ille de uygulamamak için inat eder dururuz. Direksiyon başında dikkati dağıtacak hiçbir şey yapmamak lazım. Bunu bilmeyen yok. Ama uygulamaya gelince herkes, kendisine bir şey olmayacağını iddia eder. Araba kullanırken cep telefonu kullanmak en tehlikeli işlerden biri..

CEPTEN NAKLEN ÖLÜM (Posta). Antalya’daki barlarda şarkı söyleyen Tümay Salta proğramı bittikten sonra aracıyla eve dönerken sevgilisi Zeynep’i cep telefonundan arayıp geç kaldım, özür dilerim sevgilim dedi. Konuşmayı yaparken direksiyon hakimiyetini yitirdi ve virajı alamayarak dideğe çarptı. Kazayı ve sevgilisinin ölümünü telefondan naklen dinleyen Zeynep intihara kalkıştı.

*****

Diğer gazete manşetlerimiz de şöyle :

ÖNCE DİPLOMASİ (Sabah). Kuzey Irak’a müdahale tartışması sürerken Ankara PKK için bu hafta BM’ye resmen belge sunup meşru müdafaayı hatırlatacak.

MEMUR PATLIYOR (Tercüman). Geçim sıkıntısı çileden çıkardı. Ücret eşitsizliğine hayır diyen memur 7 haziranda tüm illerde meydanlara inip haykıracak.

ABD: KUVVET KULLANMAYIN (Türkiye). Washington, PKK’lıları bağrına basan Barzani’ye ses çıkarmadı. Ankara’yı ise sakın sınır ötesine geçme, gerilim artar diye uyardı.

KARDEŞİ DE YAKALANDI (Vatan). Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın kalp tedavisi görmek için gittiği İran’da tutuklandığı iddia edildi.

LOCA DARBESİNE DERİN RÖVANŞ (Yeni Şafak). Mason locasından çıkan eski büyük üstat Paşakay darbe dediği ihracın rövanşını desteklediği Salih Evcilerli’yi Büyük üstat seçtirerek aldı.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..