Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '17

 
Kategori
Astroloji
 

4 Kasım 2017 Boğa'da Dolunay ve Burcunuz: Kaynaklarınız ve Tutkularınız

4 Kasım 2017 Boğa'da Dolunay ve Burcunuz: Kaynaklarınız ve Tutkularınız
 

4 Kasım 2017, Saat 8:22’de Boğa burcunun 11 derecesinin sonunda bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay haritasında Akrep burcunun 19. derecesi (=İstanbul, Ankara +4 derece =23. derece) yükseliyor olacak. Bu haritadaki dikkat çeken açılanmaları ifade edersek, bunlar Güneş, Jüpiter ve Merkür’ün Akrep’te oluşturduğu Stelyum (En az 3 gezegenin bir burçta toplanması), Yay’daki Satürn’ün retrograde (geri hareket, Rx) Koç’taki Uranüs ile yaklaşım hareketinde bir üçgen oluşturması, Terazi’deki Venüs’ün yine bu Koç Uranüs’e partil (0 derece orb ile neredeyse aynı derecede) karşıt açı ile açılanması, Ay ve Güneş’in yine 11 derecedeki Balık’taki Neptün ile partil derece ile uyumlu açıları diyebiliriz.

Özellikle Terazi’de gerçekleşen Yeniay ile başlayan döngü ortaklaşa konular, birliktelik, anlaşma, uyumluluk, birbirini tartma, politik ifadeler, denge konuları, Dolunay ile ortaklaşa kaynaklar/borçlar, başkalarından gelebilecek destek, faydalar, maddi konular, tutkular, cinsellik, dönüştürücü, uyandırıcı, farkına vardırıcı etkileri ifade eden Akrep stelyumuna doğru gelmiş oluyor.

Akrep Stelyumunun karşısında Boğa burcundaki Ay var. Ay temel ihtiyaçlar, güvenlik, güvende hissettiğimiz, çekildiğimiz alan olmakta aynı zamanda. Burada daha rahat, istikrarlı, konforlu, garanti olan koşulların daha çok daha bilinçaltı, sezgisel ve hissi doğamızı ifade eden Ay tarafında olduğunu görüyoruz . Karşısında Güneş, Jüpiter, Merkür Akrep üçlüsü belki olayların daha üzerine gitmeyi, krizli durumlar ile yüzleşebilmeyi de ifade ediyor bir taraftan. Burada ya bir mücadele durumu ya da yaşamı devam ettirme açısından daha garanti olanı seçmek, rahat olanı seçmek gibi bir durum söz konusu. Fakat ikisinin entgere uyumlu durumu da bir taraftan kendi kaynaklarımız , yeteneklerimiz, kaynaklarımız üzerinde çalışırken diğer taraftan başkalarından destek almak konusunun da hayatımızda önemli bir yeri olduğunu gösteriyor bu zaman diliminde. Tabi Akrep ve Boğa sadece işin maddiyat kısmı değil keyif, hayattan zevk alma, mutluluk (Venüs doğası Boğa) ve özellikle tutkular cinsellik ve enerjetik paylaşım konusunu da tekrar gündeme getiriyor. Temelde Akrep burcu klasik yöneticisi Mars ile dürtüler, hareket motivasyonu ve Modern yöneticisi Plüton ile daha derin ruhsal düzeyde dönüşümü ve tutkuları ifade eder. Bu konuda bir bilinçlilik kazanmak Akrep ve Boğa burcunun sabit nitelik doğasına göre daha çok ne istediğini bilmek buna göre koşullarınızı hem madden hem de tutkular ve istekler yönünde daha sağlamlaştırmak yönünde ahreket edebilirsiniz.

Dolunay haritasında Venüs ve Mars da Terazi burcunda. Terazinin yöenticisi de boğa burcu gibi Venüs olduğu için burada bir notada daha rahatlatan ilişkiler ve ortaklık yönüne gitmek söz konusu. Akrep burcunun ifade ettiği daha sert işte bahsettiğimiz krizli durumlar burada biraz esneme gösteriyor çünkü akrep’in klasik astrolojideki yöneticisi Mars Terazi gibi Mars için daha dolaylı, politik ve naif ifade tarzını gösteriyor. Mars dispozitörü (Gezegenin bulunduğu burcun yöneticisi ) Terazi burcunda bulunan Venüs’e bağlanıyor yani biraz daha bireysel atak, girişim yönünden ziyade daha sosyal, ortaklık kurmak, uzlaşmak yönüne doğru da bir hareket söz konusu olacak. İlişkiler teması hem ortaklık, hem maddi hem de tutkusal paylaşım bakımından burada öne çıkıyor.

Boğa keyfin rahatın burcudur. Yetenekleri ortaya koymak ile ilgilidir. Boğa burçları en temel olarak güzel sanatlar, düzenleme, dekorasyon, moda, yemek ve süsleme sanatları gibi konular ile oldukça ilgilidir. Üretmek, kazanmak tabi ana konuları olmakta.

Tabi kişisel haritalar söz konusu olduğunda çok farklı kombinasyonlar ile karşılaşıyoruz. Yani birine sadece burcu ile ifade etmeye çalışmak doğru değildir. Bir kişi Boğa burcu olabilir ama diğer 5 gezegeni belki yükselen burcu da ikizler bucunda olabilir. Yani sabit bir nitelik olan Boğa burcunda Güneş’e sahip kişi değişkenliğe de uyum sağlayabilecek ve daha hareketsiz olan Boğa yapısı, Psikolojik Astroloji’de de belirtildiği üzere İkizler’in hiperaktivite durumuna sahip olacaktır. Belki bu Güneş Boğa kişisi haritasındaki diğer unsurlardan yani hareketlilikten metabolizma hızından dolayı zayıf biri olacaktır. Böylece sadece burçlara mal edilen bir takım tanımlamalar da insanın bu çok boyutlu doğası düşünüldüğünde çok zayıf tanımlar, çok bilimsel gerçeklikten uzak tanımlar olarak kalacaktır. Bunları özellikle fiade ediyorum doğamızın boğa tarafını anlamamız için. Çünkü hepimizin haritasında bir Boğa tarafı vardır. Somut gerçeklik ile temas eden tarafımızdır bu. Buradaki güçlü etkiye sahip kişiler Bilim gibi, meta gibi elle tutulur somut şeylere inanırlar. Yani doğal olarak bu yönü kuvvetli kişilerın yapısı, Empirizm (Deneycilik) düşüncesine benzetilebilir. Emprizme göre sahip olduğumuz tüm bilgileri deney ve gözlemle, duyularımız aracılığı ile elde ederiz.

İlişkiler açısından Sabit burç etkinliğinden dolayı ya hep ya hiç denilen durumlar daha çok ortaya çıkabilir. Bu da aşk hayatı bakımdan buna özellikle yine sabitlerde olan kuzey düğüm Aslan ve güney düğüm Kova’yı da eklersek dönemsel olarak daha kesin ve kararlı etkilerle hareket edilebileceği söz konusudur. Bu da aşk hayatını destekleyen daha çok oyalanacağına istediği düzen ne ise direkt bunun üzerine gitmeyi ifade ediyor. Maddi konular, bu konularda düzenlenmek, istikrar oluşturmak ve dahası ek işler de özellikle Akrep ile ilgilidir, bu dönemde ek işler yapacaksanız bunları da geliştirmek farklı şeylerden de maddi gelir elde etmek durumunu sağlamaya çalışabilirsiniz çünkü Jüpiter Akrep’in bir getirisi de bu olacaktır. Bireysellikten daha Kolektif olana geçişi, çoklu yetenekleri, bunları işlemeyi ve artırmayı gösteriyor.

Venüs ve Mars Terazi’de olacağı için ilişkilerde daha naif durumlar, harekete geçememe, karşı taraftan bekleme gibi şeyler olabilir fakat en başta belirttiğim gibi Uranüs Koç ile yapacağı karşıt açı zamanlamasında ilişkiler açısından belki bu dediğimize karşıt şekilde girişimi, hareketi artıran temalar getirebilir ama aynı zamanda gerginlik, kopma, sürpriz etkiler gibi şeyleri de getiriyor. Fakat 7 Kasım akşamı Venüs Akrep burcuna girecek ve Ay’da Yengeç burcuna ilerlemiş olacak. İlişkiler açısından bir takım sorunların üzerine gitmek, çözümlemeler yapmak, daha derin ilişkiler kurmak ve tutkular ile yüzleşmek söz konusu.

Ay ve Güneş’in Balık burcundaki Neptün ile uyumlu açılanmaları ise işin içine vizyonların, hayallerin, yaratımın girdiğini gösteriyor bu dönem. Bu zamanlamada dengeli şekilde ortaya konan yaratımlar ve tasarımlar olumlu olacaktır.  

Türkiye Astrolojik haritası açısından düşünüldüğünde ise hem Mars‘ın Terazi’de, hem de Jüpiter’in de Akrep burcunda ilerlemesi, ülke açısından önemli bir döngüyü gösteriyor. Çünkü Türkiye astrolojik haritasındaki yerleşimler de aynı şekildedir. Mars Zodyağı yaklaşık 2,5 yılda, Jüpiter ise 12 yılda turlar. Dahası 7 kasım akşamı da yine Türkiye astrolojik haritasında olduğu gibi Venüs de Akrep burcuna geçecek ve aynı görünüm oluşacak. Bu da Ülke döngüsü açısından toplum olarak kendimiz açısından yansımalar alıp kökten gelen yapımızı da anlamamız açısından önemli olacaktır. Tabi geçen zaman içerisinde Akrep temalarının ülkemizde nasıl işlediği ile ilgili de bir sonuç, bir döngü tamamlaması ve sonra yeni bir döngünün başlangıcını da ifade ediyor bu durum.

Türkiye astrolojik haritasında Terazi 4. Ev alanını ifade ediyor bu Türkiye’nin haritasında yükselen burç olan Yengeç’in doğal evidir aynı zamanda. Yani daha çok vatani temalar, yuva/toprak kavramı, askeri ve politik konular gündeme gelebilir. Ayrıca Jüpiter’in Akrep’te olması da bir şekilde hem Jüpiter hem Mars ile ilişkili olduğu için yurt dışı ve askeri konuları bir arada vurguluyor yani bu konular bu dönem için daha fazla öne çıkartıyor.  

Diğer bir açıdan değerlendirildiğinde Türkiye Astorlojik haritasına göre akrep’in geldiği alan 5. Ev. Yani burası aynı zamanda kendini ifade, yaratım, riske alanları, şans oyunları, borsa, piyango, spor dünyası, sahne, tiyatro, eğlence alanları gibi yerleri de ifade etmekte. Burada benzer şekilde gezegen birikimi bu alanlarda da oluşabilecek durumları ifade ediyor. İyi anlamlar mesela Türkiye’nin sinema sektöründe bir eser ortaya koyması olabilirken diğeri ise mesela eğlence alanlarında, eğlence sektöründe ortaya çıkabilecek bir takım krizleri ifade edebilmekte. Tabi her şey biraz hayat yönetimi, aklı kullanmak ile ilgili ve evrenin kozmik döngü sisteminin kendine göre bir sebep – sonuç ilişkisi kanunları var. Dileriz ki döngümüzde oluşabilecek etkilerin hayırlıları ile karşılaşalım.   

Yazımı Boğa burcundan geçen Ay'ın, burcunuzu hangi yaşam alanından etkilediği konusu ile noktalıyorum. Görüşmek üzere...

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com'a mail atabilir, 05357748816 no'lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 

ISAR CAP Danışman Astrolog
            Burak Üstün


Boğa burcundaki Ay’ın, burcunuzu etkilediği alanlar: (Güneş (öz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz.)

Koç:
Maddi konular, yetenekleriniz, üreticiliğiniz, kaynaklarınız ile ilgili beklentileriniz artabilir. Bir takım tasarımlar oluşturmak için uygun bir zaman olabilir. Huzurlu, konforlu, keyifli hissetmek için harcamalarda bulunabilirsiniz. Sanat, sinema, kıyafet v.b. gibi alışveriş ile ilgili konulara para harcayabilirsiniz. Maddi olarak güven sağlayacak temalarla daha ilgili olacaksınız. Üreticiliğiniz ve yetenekleriniz ile ilgili güven duygunuz ön plana çıkacak.

Boğa: Kişisel duruşunuz, görünümünüz, imajınız ile ilgili yeni bir biçim, şekil geliştirebilirsiniz. Daha fazla rahat ve konfor ihtiyacınız olabilir. Girişimlerinizde daha kararlı ve emin hareket edebilirsiniz. Hayatınız ile ilgili şeylerin yönetiminde daha fazla direksiyonu elinizde tuttuğunuz ve kendiniz için karar verip harekete geçebildiğiniz bir dönem olabilir. Bu zaman diliminde anneniz ve kadınlar ile ilgili konular ön plana çıkabileceği gibi duygusal ihtiyaçlarınız da ön plana çıkabilir. Metabolizmanıza da daha çok kulak verebilirsiniz.

İkizler: Bütün ile bir olmanız ve daha huzur gereksinimi ile bunu yapmanız söz konusu olabilir. Kolektif bilinçaltı ile bağlantılar kurmanız mümkün. Fedakarlık ve hizmet gerektiren durumlar söz konusu olabilir. Dinlenmek ve yalnız kalmak ihtiyacı içinde de olabilirsiniz ve iç sesinize daha çok kulak verebilirsiniz. Normal hareketliliğinizin dışında hareketsiz kalacağınız bir zaman dilimi de olabilir ve elde olmadan kontrol dışı gelişebilecek şartların da gelişebileceğini söyleyeyim yine bu zaman diliminde. Somut tasarımlar için ilham alabileceğiniz bir dönem aynı zamanda.

Yengeç: Arkadaş çevreniz, dost gruplarınız, dahil olduğunuz organizasyonlar ile ilgili faaliyetler gündeme gelebilir. Birlikte faaliyetler içinde bulunmak keyif ve huzur arayışı ile hareket etmek mümkün. Birlikte yeni şeyler üretebilir ve yeteneklerinizi de bir araya getirebilirsiniz. Ortaklaşa tasarımlar oluşabilir. Arkadaş grubu içinde maddiyat ile ilgili konular gündeme gelebilir. Birlikte yapılabilecek sanat ve alışveriş gibi faaliyetler mümkün. Kişisel açıdan da geleceğiniz ile ilgili daha iyi önünüzü görebilir ve tasarım içinde olabilirsiniz.

Aslan: Üreticiliğiniz ve yeteneklerinizi kariyeriniz açısından ifade edebileceğiniz bir zaman dilimi. Toplum önünde daha fazla keyif, konfor, maddi konular ve harcamalarınız ile gündeme gelebilirsiniz. Zengin ve varlıklı bir ifade kazanabilirsiniz bu zaman dilimi içerisinde. Sanat ve tasarım ile ilgili projelerinizle gündeme gelebilirsiniz. Kariyerinizde kalıcı ve istikrarlı adımlarla ilerlemek yönünde plan ve organizasyon yapabilirsiniz.

Başak: Uzak yollar, akademik konular, yabancılarla ilişkiler, yurtdışı ile ilgili konular, inanç ve hukuku içine alan konularda daha emin duygularla hareket edebilirsiniz. Sevgi, keyif, konfor ifadeniz ruhsal düzeyde daha da artabilir ve düşüncelerinize etki edebilir. Düşüncelerinizde daha üretici olabilir ve uzak hedefleriniz ile ilgili yeni tasarımlar yapabilirsiniz.

Terazi: Bu dönem içinde ortak üretkenlikte daha verimli olabilirsiniz. Ortak, sevgili gibi kişilerden destek görmeniz ve güven duygusu geliştirmeniz söz konusu. Başkalarının vasıtası ile gelen gelirler, kaynaklar, eşyalar ve onların yetenekleri size yardımcı olabilir. Cinsellik ya da sahip olma davranışında daha aktif olabilirsiniz. Krize yol açacak davranışlardan ve fazla kurcalayıcılıktan kaçınırsanız daha iyi olacaktır.

Akrep: Ortaklık/eş/yakın arkadaş ile ilişkilerinizde daha huzurlu hareket edebilirsiniz. Keyifli, rahat, becerikli varlıklı eş/partner/yakın arkadaşlar ile tamamlanmak, beraber hareket etmek durumunuz olabilir. Bu özellikler ile uzlaşmaların yanı sıra zıtlaşma durumları da yaşayabilirsiniz. Zorlayıcı ve kontrollü mizacınızdan farklı bir yapıda hissedebilirsiniz ve farklı bir perspektiften bakabilirsiniz bu zaman diliminde. Farklılaşmanız ortak, eş, yakın arkadaşlar vasıtasıyla olabilir. Anlaşma ve sözleşmeler ile ilgili konular öne çıkabilir.

Yay: Çalışma hayatınızda, eğer varsa yanınızda çalışanlar ya da evcil hayvanlar ile ilgili daha kararlı yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Rutin işler ile uğraşırken daha sağlam hareket edebilirsiniz. Sanat ve estetik ile ilgili çalışmalar yapmak için uygun bir zaman dilimidir ve yeni tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz. Çalışma hayatınızda rahat ve konfor ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Kişisel bakım ve sağlık konularınızla ilgilenebilirsiniz.

Oğlak: Aşk hayatınız ve kendinizi ifade edişiniz, gösterişiniz ile ilgili daha verimli olma ve yeteneklerinizi ortaya koyma ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Sanat, tasarım, müzik ile ilgili hobilere ilginiz çekilebilir. Çocuklarınız var ise onlar ile bağlantılı gelişmeler ile ilgilenmek söz konusu olabilir. Size keyif verecek tatil, gezi, eğlence, spor vb. faaliyetlerine meyledebilirsiniz.

Kova: Aile, ev ve özel hayatınız ile ilgili daha huzur ve konfor ihtiyacınız olabilir. Evinizdeki ve yanınızdaki sık kullandığınız eşyalarınız ile ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz. Hassaslaşabilirsiniz ve güven, rahatlık gibi ihtiyaçlarınız artabilir. Yakın olduğunuz insanlar ile ya da evde vakit geçirmeye meyledebilirsiniz. Kendinizi dinlendirebilir ve iç sesinize kulak verebilirsiniz.

Balık: Yakın çevreniz, iletişiminiz, eğitim konularınız, zihinsel işleriniz ve bağlantılarınız ile ilgili daha istikrarlı ve somut hareket etmek isteyebilirsiniz. Sözlü ifadeleriniz daha esnek olabildiği gibi yakın çevrenizle ilgili daha konfor ve huzur arayışında olabilirsiniz. Zihinsel olarak tasarımcılığınız ve veriminiz artabilir. Ticari konular, eşya alım – satım v.b. gibi durumlarda haberleşmeler mümkün. Yazılı ve sözlü olarak iletişim ihtiyacı içinde olabilirsiniz.


          

 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..