Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

4 Nisan'da, "Kanser"e karşı "Sağlık" için Yürü!

4 Nisan'da, "Kanser"e karşı "Sağlık" için Yürü!
 

"Kanser" sözcüğünü ağzımıza almaya korkardık, şimdi bu cesareti kazandık, medya da dile pelesenk yaptı gerçi... Örneğin hekimler "tümör" diye anıyordu da biz daha cesurduk eskiden beri... Her zaman sondan söyleneceği en başta belirtmekte yarar var. Peki şu gen taraması çok mu pahalı? Herkes taransa da eleğin üzerinde kalanlara özel yaşam biçimi eğitimi verilse, hasta olmadan doğru beslenme, egzersiz bilinci oluşturulsa ne güzel olur... Avrupa, enerji savurganlığına karşı konutların mantolanmasını, pencerelere üç cam takılmasını teşvik ediyormuş, bizde lüks sayılıyor. Hastalıklarla ilgli radikal bir kalkınma programı izlenmezse kaderci yapımızın kurbanı olacağız.
Sağlıklı günler olsun!

Çocuğun, dostun, eşin, kendin
Kanser olabilirdin.
Hasta değilsen bugün
Yarınını düşün.
Korkma, elle memeni,
Ayda bir yokla değişikliği.
Kırkından sonra unutma,
Yılda bir mammogram çektirip
Cerraha göstermeyi.
Sağlıklı toplum olalım,
Her sabah jimnastik yapalım.
Yemenin azı karar, çoğu zarar
Şişmanlık kanser yapar.


Aşağıda, bu özel hafta için Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği İzmir Şubesi'nin izlencesi sunulmuş, dernekle ilgili bilgiler de eklenmiştir. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sayın Prof. Dr. Ayşenur Oktay Alfatlı’nın çağrısı şöyle:

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği İzmir Şubesi, Kanser Haftası süresince, toplumda kanser farkındalığını artırmaya yönelik olarak 4 Nisan 2013 Perşembe günü, saat 12.00 de Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sonlanacak “Sağlığa Yürüyelim” sloganını taşıyan yürüyüş ile yürüyüşün sonunda, etkinliğin amacını anlatan kısa bir basın açıklaması yapılacaktır. Aynı gün saat 14:00'te de Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde, kanser hastalarının yakınlarına “Kanserli hasta yakınlarına destek” konusunda bir konferans verilecektir.
** ** **

TÜRK KANSER ARAŞTIRMA VE SAVAŞ KURUMU: Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu (TKASK) 1947 yılında Ankara’da, devletin sağlık kuruluşları yanında kanser hastalığı ile savaşta yer almış en eski gönüllü bir kuruluştur. Bakanlar Kurulu'nca “kamu yararına çalışan dernek” olarak kabul edilmiştir.

Bu kurumun 8 farklı ildeki şubeleri içinde ilk kurulanlarından ve aktif çalışanlarından biri olan İzmir şubesi, 1966 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversite öğretim üyeleri, hekimler ve kanserle savaş konusuna gönül vermiş kişilerden oluşan toplam yedi kişilik yönetim kurulu bulunmaktadır. Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer üyeler bu kurumda gönüllü olarak çalışmaktadır. Şubede bir sekreter görev yapmaktadır.

Şubemiz, temel olarak kanser konusunda halkımızı doğru bilgilendirme ve eğitim konusunda çalışmalar yürütmektedir. Ağırlıklı olarak Kanser Haftası'nda olmak üzere, bir takvim yılı içinde okullarda, iş yerlerinde belediye ile işbirliği yapılarak halka eğitim verilmektedir. Bu eğitimler çevre illerde sağlık müdürlükleri, belediyeler ya da sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde sağlık çalışanları ve halka yönelik olarak da düzenlenmektedir. Ayrıca farklı sosyal kuruluşların üyelerine bilgiler aktarılmaktadır.

Eğitimler Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültelerinden onkoloji konusunda uzman hekimlerce verilmektedir. Temel hedef kanser hastalığının tanıtımı, korunma yöntemleri, erken tanı ve tedavi ile ilgili bilgilendirmeye yöneliktir.

Her yıl Kanser Haftası içinde özel etkinlikler yürütülmektedir. Eğitim çalışmaları dışında, onkoloji konusunda bilimsel çalışmalara destek ve öğrenci bursu verilmektedir. Hastalara gerektiğinde danışmanlık hizmeti de sunulmaktadır. Şube adresi: Mahmut Esat Bozkurt cad. No:47 Alsancak/İZMİR

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..