Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Dünya
 

4 olay 4 fotoğraf 4 kısa yorum

4 olay 4 fotoğraf 4 kısa yorum
 

MALATYA VAHŞETİ

Geçtiğimiz hafta sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı dehşete düşüren olay Malatya’da 3 insanın dini inançları nedeniyle dört genç tarafından vahşice boğazları kesilerek öldürülmesi idi. Bu olayla ilgili yazılacak çok şey var. Ama yüreğim el vermiyor. Trabzon’da rahibin, İstanbul’da Hrant Dink’in öldürülmesi olaylarında mağdurları bırakıp katilleri alkışlayanlar, destekleyenler, katillerle gurur duyanlar oldukça daha çok vahşetler yaşarız. Bu olayla ilgili verilen demeçlerden en anlamlı birini alıntılıyorum. Anlayana...

“Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, Malatya’daki yayınevine yapılan kanlı saldırının yüz karası olduğunu, katliamın dine, vatana ve millete ihanet olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta saldırıyı değerlendiren Bardakoğlu, şöyle dedi: "Camia olarak katliamı nefretle kınıyor ve üzüntülerimizi ifade ediyorum. Yeni nesillere daha çok eğilmemiz gerektiğini, insan sevgisini daha çok aşılamamız gerektiğini ifade ediyorum. İnşallah bu kötü örnekler son bulur da başkalarının eline Müslümanları, Türk milletini karalamak için fırsat vermemiş oluruz." Bardakoğlu, gazetecilerin "Misyonerlik Türkiye için bir tehlike oluşturuyor mu? sorusunu şöyle yanıtladı: "Hayır. İnsanlar dinlerini özgürce yaşayacaklar, anlatacaklar. Biz, bırakın başka dinleri, ateistlerin bile kendi tercihine saygılı olmayı öğrenmek zorundayız.” (21 NİSAN 97-HÜRRİYET)

ANADOLU ATEŞİ AVRUPA’YI VE DÜNYAYI YAKIYOR

Mustafa ERDOĞAN tarafından kurulan Anadolu Ateşi, 3 Mayıs 2001'den bu yana yurtiçi ve yurtdışında 6 milyonu aşan izleyiciye ulaşmıştır. Aralarında İsrail, Çin, Japonya, Lübnan, Katar, Almanya, Hollanda , İsviçre, Belçika, Azerbaycan, Bulgaristan, Lübnan, Ürdün, Romanya, ve Kıbrıs'ın da bulunduğu birçok ülkede sahne almıştır.

Anadolu Ateşi, kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan ve Ülkemizin her yöresinden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini, tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

Yedi yıldır gösteri yapan bu dans grubunu hep televizyonlardan izlemiş ama hiç canlı performanslarını izlememiştim. Geçen Cuma akşamı AB’den gelen (Portekiz ve Yunanistan) misafirlerimle İstanbul’da TİM salonunda izleme şansını buldum. Gerçekten çok etkilendim ve bir Türk olarak bu gençlerle gurur duydum... İzleyen çoktur ama izlemeyenler varsa izleme şansı bulduklarında kaçırmasınlar.

(Fotoğraf : METE KAR “FFC” )

23 NİSAN, ÇOCUKLARIMIZ ve TBMM’MİZ...

23 Nisan’ı TBMM’nin ilk açılışının yıl dönümü olması nedeniyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz. TRT televizyonlarında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş cicili bicili elbiseleri içinde çocuklar caddelerden geçit resmi yapacaklar, şarkılar söyleyip oyunlar oynayacaklar. Herkes onları alkışlayacak. Aynı caddelerin köşelerinde, kıyılarında yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi binlerce çocuğun çıplak ayakları üşümeye devam edecek. Onları ne Devlet görecek, ne bizler göreceğiz. Ancak fotoğrafçı dostum Mete KAR gibi duyarlı insanlar görecek... Mete’nin bu fotoğrafı bu hafta bana çok şey anlattı. Size bir şey anlatıyor mu ?

87 yıl sonra TBMM’nin haline bir bakın... Seçim yasalarının garabetinden yüzde 34 oyla TBMM’nin çoğunluğunu ele geçiren AKP’li milletvekilleri Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Ama seçimlere iki gün kala hala kimi seçeceklerini bilmiyorlar. 11. Cumhurbaşkanı’nı bir kişi biliyor. Herkes onun ağzından açıklanacak ve tek bir işaretle seçilecek Cumhurbaşkanı’nı bekliyor. 87 yıl sonra TBMM’nin ve demokrasimizin haline bakın... Bu yöntemle seçilecek bir Cumhurbaşkanı kim olursa olsun benim için bir şey ifade etmiyor. Bu olaydaki kusurun büyüğünün iktidar partisi ile Ana muhalefet partisi liderine ait olduğunu düşünüyorum...

VE FRANSA’DA İLK TURUN GALİPLERİ : SARKOSY ve ROYAL

Fransa 2007 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ilk turu Pazar günü yapıldı. N. Sarkosy (yüzde 29, 8) ve S. Royal (yüzde 25, 6) ikinci tura kaldılar. İkinci turun kaderini üçüncü ve dördüncü sırada bulunan iki sağcı partinin seçmenleri ile beşincilik ile onikincilik arasında bulunan 8 sol partinin seçmenlerinin kararı belirleyecek...

Sonucu 5 Mayıs akşamı hep birlikte göreceğiz. Umarım 1981 coşkusu Bastille’de yeniden yaşanır...

İZNİK DOĞUŞ GAZETESİ- 25 NİSAN 07

 
Toplam blog
: 28
: 1087
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

Cennet Gökova’nın tam ortasında bulunan Mazı Köyü’nde yaşayan, bahçesinde her türlü sebzesini, rakıs..