Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '19

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

4. Oracle Enerji Zirvesi

 
                                             
                                               Bilim ve Teknoloji
 
                                               Bilim, bilgi pınarım 
                                               Teknolojiyle varım 
                                               Çağı yakalayarak 
                                               İnsanlığa sunarım. 
 
                                               Teknikle çalışalım 
                                               Zamanla yarışalım 
                                               İstençle ve coşkuyla 
                                               Zirvede buluşalım. 
 
                                                Muhsin Durucan
 
                                                           ***
 
Her işte ve her yerde eğitimin önemi yadsınamaz. Her yıl 11–18 Ocak tarihleri arasında okullarımızda Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Enerji Haftası boyunca okullarımızda enerjide tutumlu olmanın önemi anlatılır. Alınması gereken önlemler belirtilir. Öğrenciler arasında enerji tutumu ile ilgili afiş, karikatür, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenir. Bu yarışmalarda derece alanlara ödülleri dağıtılır. Bu çalışmaların amacı; enerjinin iyi kullanımını sağlamaktır.
 
Enerji; iş görebilme, iş yapabilme gücüdür. İki tür enerji vardır. Durum enerjisi ve Hareket Enerjisi… Durum enerjisi, cisimlerin durumu nedeniyle sahip olduğu enerjidir. Cismin hareketi sırasında oluşan enerjiye de hareket enerjisi denir. Günümüzde enerjinin önemi gittikçe artmaktadır.
 
Günlük yaşantımızda her evde, işyerinde ve toplum yaşamının her alanında makineler kullanılır. Makineler, insanların işlerini kolaylaştırır. Az emekle kısa sürede büyük işler görülmesini sağlar. Evimizdeki buzdolabı, elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi işlerimizi kolaylaştırır. Traktör çiftçilerin az zamanda çok iş yapmalarını sağlar. Kullandığımız araç ve gereçlerin, giyeceklerimizin çoğu fabrikalarda, makinelerle üretilir. Bütün makineler enerji ile çalışır. Makinelerden düzenli ve sürekli olarak yararlanabilmek için enerjiyi tutumlu kullanmak zorundayız.
 
Başlıca enerji kaynaklarımız; elektrik, su, güneş, kömür ve petroldür. Bu enerji kaynaklarından elektriği kendimiz üretiyoruz. Güneş ışığından ve sularımızdan doğal enerji olarak yararlanıyoruz. Yalnız petrol ülkemizde yeterince çıkmadığı için petrolün yarısını dışarıdan alıyoruz. Son yıllarda kömür rezervlerimizin azalması nedeni ile onu da dışarıdan ithal etmeye başladık. 
 
Enerji alımları, ekonomimiz için ağır bir yüktür. Dış satım gelirimizin büyük bir bölümü petrol alımına harcanmaktadır. Ulusal ekonomimizin düzelmesi için enerjiyi tutumlu kullanmak zorundayız. 
 
Enerjide tutum, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanımıdır. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasıdır. Enerjide tutum, aynı işi daha az enerji ile yapmak, denebilir. 
 
Enerjinin insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu kesindir. Bu önemli gereksinimin bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir.
 
                                                                                  ***
Akıllı şebeke yönetimi yatırımlarından, güvenli ve yönetilebilir altyapı teknolojilerine entegre (bütünleşmiş) yazılım, donanım ve hizmetleri gereksinimleri adresleyen uçtan uca çözümleri, hem yerel hem de küresel ölçekteki örnek projelerin anlatıldığı 4.Oracle Enerji Zirvesi, bu yıl 2 Nisan 2019 günü İstanbul’da Fairmont Quasar’da gerçekleşti. 
 
Programa göre; Oracle Satış direktörü Merve Söylemez’in  “Hoş geldiniz” içerikli kısa konuşması sonrasında Enerji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Eş zamanlı iki salonda gön boyu toplantılar sürdürüldü.
 
Oracle’ın gelişkin enerji sektörü özel iş uygulamalarının yanı sıra, teknolojik gündemi oldukça meşgul eden bulut yatırımlarının maliyet ve yönetimsel avantajlarına; nesnelerin interneti, sohbet robotları, blok zinciri gibi gelişmekte olan teknolojilerin kullanım alanlarına kadar önemli konulara değinildi.
 
Yetkililer; büyük teknolojik dönüşümün birlikte parçası olduğu günümüzde Enerji sektöründe faaliyet gösteren 4. Oracle Enerji Zirvesi’nde bulunmamanızdan mutlu olduk, denildi.
 
                                                                                       *
 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..