Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '16

 
Kategori
Astroloji
 

4 Temmuz Pazartesi Yeniay

4 Temmuz Pazartesi  Yeniay
 

4 Temmuz Pazartesi  Yeniay (14.00)
 
Duygusal öğelerin hakim olduğu güçlü etkileri olan bir yeniay yaşanacak olarak görülmekte. Merkür ve Venüs ile kavuşum yapan yeniay derecesi hayatımızın birçok alanını etkileyecek gelişmeler içinde olabileceğimizi göstermekte. Yeni girişimlerde bulunma, hayalleri gerçekleştirme amacı  ile yeni kararlar alma içerisinde olabilir, gerek sosyal gerek duygusal ilişkilerimizde baskılayıcı, engelleyici tutumlar ile karşılaşabilir, çekişmeli, çatışmalı durumlar yaşayacak olabiliriz. 
 
Gökyüzü vereceğimiz kararlarımızda duygularımızın, geçmişimizin ve değer yargılarımızın etkisinin büyük olacağını göstermekte.  
 
Yengeç burcunun 12. derecesinde gerçekleşecek olan Yeniay'ı ülkemiz üzerindeki etkileri ile değerlendirdiğimizde,
 
Türkiye natal haritasının 1. evi üzerinde ve natalde yerleşmiş retro konumdaki Plüton'un hemen üzerinde gerçekleşen bir yeniay olacağı görülmekte.
 
Türk halkının oluşumu, kimlik yapısı, davranış biçimleri hakkında temel bilgiler alıyor olduğumuz bu evde yerleşmiş olan Plüton  halkın büyük ve güçlü dönüşümler ile oluşmuş profil yapısını  ve yine Türk halkının güç ve cesaret sahibi profilini anlatmakta. 
Yeniay derecesinin Türkiye natal haritasınındaki Plüton üzerinde aynı derecede gerçekleşmesi bu profil yapısını öne çıkaracak etkileri tetikleyecek olarak görülmekte. 
 
Plüton yıkıcı bir güç taşımaktadır. Plüton ile gelen bu yok edici ve sarsıcı gücün amacı dönüştürmek, bambaşkalaştırmak, bir nevi yeniden doğuş ortaya koyarak sağlamak, gerçekleştirmek,  varoldurmak amacı taşır.
 
Yeniay ile bu etkileri içeren bir döneme giriyor olduğumuzu söyleyebiliriz.  Merkür ve Venüs ile kavuşum yapan Yeniay derecesi Yengeç burcunun taşıdığı koruma, kollama, savunma güdülerinin duygusal yoğunluğuna sahip.  Toprak , millet, vatan sevgisini ifade eden Yengeç burcu, toplumsal olarak bu duyguların hakim olduğu zihinsel bir yapı ve değer anlayışı içerisinde olacağımızı göstermekte.
 
Yeniay derecesi Sirius sabit yıldızı ile kavuşum içerisinde, Sirius sabit yıldızı Güneş'ten sonra gökyüzünün en parlak yıldızıdır. "Parlayan" olarak bilinen bu yıldız sıradan olanı büyüleyici kılabilir. Büyük sonuçlar doğurabilecek küçük hareketlere yol açar (Brady).
 
Merkür  9 derece Yengeç burcunda ve Alhena sabit yıldızı ile kavuşum derecesinde. Alhena sabit yıldızı, bilinçli ya da bilinçsiz misyon edinilmiş (Brady) bir görevi ifade etmektedir.
 
Duygusal travmalar, baskılar, düşmanlıklar ve zorlanmalarında yaşanabileceği yeni gelişmeleri, değişim ve başlangıçları anlatan yeniay, değişkenlik gösteren, henüz netlik kazanamamış durumlar içerisinde kalarak geçirdiğimiz dönem sonrası  netlik kazanmaya başlayan durumları ve gerek toplumsal gerek kişisel olarak şartları belirlemeye yönelik tavırlar alacağımızı göstermekte.
 
Sevgi ile...
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..