Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '16

 
Kategori
Dünya
 

4 yaşındaki çocuğa müebbet hapis!

4 yaşındaki çocuğa müebbet hapis!
 

Bazen okunan bir haber insanı, insan olduğu için utandırıyor. Sizinle paylaşacağım haber de bunlardan biri.

İşte o haber:

Mısır'da dört yaşındaki bir çocuk, iki yaşında işlediği öne sürülen suçlar nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İngiliz The Mirror'ın haberine göre; dört yaşındaki Ahmed Mansur Karni hakkındaki iddialar şöyle: Dört cinayet, sekiz cinayete teşebbüs, Sağlık Bakanlığı'na ait binalara zarar vermek, asker ve polisleri tehdit etmek ile güvenlik güçlerine ait araçlara zarar vermek...

İşin ilginç yanı Karni tüm bu suçları iki yaşındayken işler!

Yukarıda sıralanan 'suçlardan' ötürü aranan Karni'nin davası başkent Kahire'de görüldü.

Savunma avukatı Faysal a-Sayd, kararı veren yargıcın dava dosyasını okumadığına inandığını söyler.

Şimdi bu kararı veren yargıcın ve o iddianameyi hazırlayan savcının hukuk bilgisini yorumlamak gerekmez mi?

İsrail gazetesi Jerusalem Post'a konuşan Sayd, "Güvenlik güçleri adını suçlular listesine alınca Ahmed Mansur Karni'nin doğum belgesi sunuldu. Fakat o zaman da dava askeri mahkemeye gönderildi ve çocuk gıyabında peş peşe yapılan duruşmalarla mahkûm edildi" der.

Minik Ahmed hakkındaki karar sosyal medyada büyük tepki toplarken, avukat Muhammed Ebu Hurira, "Bu dava, Mısır'da adalet olmadığını kanıtladı. Mısır bir grup deli tarafından yönetiliyor" dedi.

Mısır’ın bu hale nasıl geldiği sorusuna gelince:

Mısır genelinde 10 binlerce protestocu, Muhammed Mursi'nin Cumhurbaşkanı seçilmesinin birinci yıl dönümü olan 30 Haziran 2013'de Cumhurbaşkanlığı’ndan acilen istifa etmesini istedi. İstifa talebinin nedenleri arasında Mursi'nin giderek otoriterleştiği ve laik kesimi veya hukukun üstünlüğünü aldırmaksızın İslamcı politikalar uyguladığı hakkındaki suçlamalar vardı. Genel olarak barışçıl başlayan gösteriler, farklı çatışmalarda beş Mursi karşıtının öldürülmesi ile şiddete dönüştü.

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin ülkede devam eden protestolar sırasında hükümet ve eylemcilere verdiği 48 saatlik uzlaşma süresinin dolması üzerine 3 Temmuz 2013 tarihinde darbe yaparak, ülke yönetimine el koydu.

Sonunda gelinen bu noktada; 2 yaşındaki bir çocuğun“Dört cinayet, sekiz cinayete teşebbüs, Sağlık Bakanlığı'na ait binalara zarar vermek, asker ve polisleri tehdit etmek ile güvenlik güçlerine ait araçlara zarar vermek...” suçlarından müebbet  hapis cezasına çarptırılması, kısa sürede yaşamdan neleri alıp gittiğini açıkça gösteriyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..