Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '06

 
Kategori
Kahve
 

40 yıllık kahve

40 yıllık kahve
 

Kahveyi iyi yapmanın tekniklerini az çok biliriz. Ama önce kahvenin hayatımdaki yerinden biraz bahsetmek istiyorum.Nescafe ,ekspresso ve capuchino kültürü ülkemizde yaygınlaşmaya başladı. Ama benim için hiçbiri Türk kahvesi tadını vermiyor. Türk kahvesi kokusu, sanki bana geçmişi ve eski mekanları hatırlatıyor. Annem ve komşularımızın birbirlerine sabah kahvesi içmeye gitmeleri, akşamüstü kahveleri ... sanki sıcaklık ve sohbetin hatırlatıcısı gibi kahve.

Neyse, "kahvenin en makbulü evde kendi çektiğindir "derdi babaannem. Türk kahvesi olsun ,diğer kahve çeşitleri olsun taze çekilmiş kahve müthiş lezzetlidir. Tabi kahvenin iyisinide bulmak lazım. Eminönünde , taze kahve çeken ünlü kahve markalarının yerleri var.İstediğiniz kadarını anında çekip veriyorlar. O kahvenin kokusu tüm sokağa yayılmış oluyor zaten.Tavsiye ederim denemediyseniz birde öyle deneyin.

Bol köpüklü ve leziz Türk kahvesi nasıl yapılır;

Az öncede belirttiğim gibi kahve taze çekilmişse daha köpüklü olur. Önce her fincana bir tatlı kaşığı kahve gelecek şekilde ,kahve ve suyu dengeleyin. Soğuk su ve kahveyi ocağa koymadan iyice karıştırın. Sonra ocağa koyun ve karıştırmayın.Böylece kahve köpük köpük olur üstünde ki köpüğü alıp fincanlara dağıtın. Kaynamaya başlayıncada bir müddet kaynamasına izin verin.

 
Toplam blog
: 19
: 954
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Evet kendimden bahsetmeliyim. Ben 22 yaşında bir üniversite öğencisiyim.. Her genç kız gibi tabi ki ..