Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

41.9 gravite petrol bulundu

41.9 gravite petrol bulundu
 

Dikkat edilirse Amerika elinden gelen her şeyi yapıp Ortadoğu'yu yutmaya çalışıyor. Tabii ki sebebi petrol. Yıpratılmak amacı ile önce Irak-İran savaşı çıkartıldı. Daha sonra bütün dünyanın bakışları arasında Irak yutuldu. İran’ı da zayıflatmak için bütün petrol yamyamları seferber durumda. Suudi Arabistan zaten daha evvel savaşsız ele geçirildi. Kuvayt’de öyle. Sıranın kimde olduğu “Batman-Diyarbakır il sınırında Türkiye'nin en büyük graviteli petrolü bulundu.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Tepe beldesinde Türk firmasının açtığı Arpatepe-2 kuyusunda 41.9 graviteli petrol bulundu. Aladdin Midili Güney Firması tarafından açılan kuyuda, 2 bin 450 metre derinlikte Türkiye'nin en yüksek gravitesine sahip; 41.9 gravite petrol bulundu. Firma temsilcisi Serhat Öz, elde ettikleri petrolün gravitesinin Suudi Arabistan'da çıkan petrole eşdeğer olduğunu söyledi.

Petrolün bulunmasıyla çifte bayram yaşadıklarını belirten Öz, "İlk kuyuda günde 400 varil petrol üretimi sürüyor. Yeni keşfettiğimiz ve içinde tek damla suyun olmadığı kuyuda üretim, önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu kuyudan çok umutluyuz. En yüksek graviteli petrolü bulduğumuz kuyuda adeta çifte bayram yapıyoruz. Bölgede önümüzdeki günlerde 10 kuyu daha açmayı planlıyoruz" dedi. şeklinde bu gün ajanslara düşen haberden belli olmuyor mu?

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..