Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '10

 
Kategori
İzmir
 

41 yazar, 41 semt

41 yazar, 41 semt
 

İzmir'in 41 semti, 41 İzmirli yazar tarafından kaleme alınarak bir kitapta toplanacak. Bu haberi okuyunca sevinmemek elde değil. Çünkü İzmir'i tarihiyle, doğal güzellikleriyle, iz bırakmış insanlarıyla anlatan, derli toplu bir eser yok. Bu çalışma, böyle bir eksikliği tamamlama açısından önemli ve sevindirici.

İstanbullu 40 yazar, 40 semti anlatan bir kitap hazırlamıştı. İzmirliler, bu güzel çalışmaya nazar değmemesi için, ''41 yazar, 41 semt '' adını vermişler.

Bir süre önce değerli gazeteci Tayfur Göçmenoğlu, Buca'yı anlatan bir kitap çıkarmıştı. Buca'nın yaklaşık atmış yıllık bir tarihini, yaşayanlarıyla ele alan bu çalışmayı soluksuz okumuştum.

İzmir'in bazı semtlerine ait anı yazılarını elime geçtikçe okurum. Eski İzmir fotoğraflarını göz önüne seren bu yazılar ilgimi çeker. O yazıların, fotoğrafların bir yerine kendimi koyar, geçmişe yollanırım. Özlem gideririm. Hepsinde olmasa da İzmir'in birkaç semtinde çocukluğumun, gençliğimin izlerini bulurum.

İzmir'de iz bırakmış 41 değerli kişi de anılarını kaleme alıp İzmir'in 41 semtini bir kitapta toplamak üzere kolları sıvamışlar. Bu 41 kişi içinde, şairler, gazete, kitap ve tiyatro yazarları, arkeolog, tarihçi ve akademisyenler yer alıyor. İzmir'in tanıtımına büyük yarar sağlayacak olan bu kitap için çalışmalar başlamış. Dileğimiz bu değerli eserin en kısa zamanda İzmirlilerle buluşmasıdır.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..