Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Nisan '10

 
Kategori
Mimarlık
 

422. Yıl Dönümünde Mimar Sinan

422. Yıl Dönümünde Mimar Sinan
 

Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde büyük eserlere imza atarak ustalar ustası ünvanını hakkıyla kazanan Mimar Sinan, ölümünün 422. yılında Büyükçekmece `de anıldı.

Mimar Sinan’ın Büyükçekmece Kültürpark `ta ki önemli eserlerinden biri olan tarihi Kervansaray `da bir araya gelen vatandaşlar, Büyükçekmece Belediyesi ’nin düzenlediği “Mimar Sinan’ı fotoğraflarla anıyoruz” adı etkinliğine katıldılar.

Büyükçekmeceli fotoğraf Sanatçısı Hürriyet Akın ve Erkan Yurt `un, Mimar Sinan eserlerinden hazırlamış olduğu fotoğraf sergisinde, dünyanın her yerinde büyük eserlere imza atmış olan Mimar Sinan ve eserleri anlatıldı. Ayrıca 555 yıllık mirasın kareleri Tersane-i Amire (Haliç Tersanesi) adı altında fotoğraf sanatçıları Tuğba Kırallı ve Dr.Bekir Tuğcu’nun bir yıl boyunca Haliç Tersanesi’nde çekmiş oldukları tersane çalışanlarının hayat hikayelerini içeren 32 adet siyah-beyaz fotoğraf sergisi de etkinlikte yer aldı.

Akgün; “Ustaların ustası Mimarsinan”

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr . Hasan Akgün , Mimar Sinan ’ın dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mimarlarından biri olduğunu söyledi. Başkan Akgün; “ Büyük usta Mimar Sinan 1490 yılında doğup, 1588 yılına kadar bir ömür yaşayıp, 98 yıl içerisine sığdırılması imkansız olan bir çok önemli esere imzasını atmıştır. Bir kez daha büyük üstad Mimar Sinan’ı rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Alptekin; “Dünyaya kendini kabul ettiren en önemli şahsiyet Mimar Sinan’dır”

Mimarsinan Üniversitesi eski Rektörlerinden Prof. Dr.İsmet Vildan Alptekin de konuşmasında; “Tarih içerisinde bir çok sanatçı ve mimar bireysel olarak ortaya çıkmıştır. Ancak dünyaya kendini kabul ettirerek bu konuda söz sahibi olduğunu kabul ettiren en önemli şahsiyetlerden biriside Mimar Sinan olmuştur” şeklinde konuştu.

Törene katılanlar, fotoğraf sergisini gezdikten sonra Kültürpark`taki Mimar Sinan anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..