Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri

43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri
 

Bu ödül töreni her geçen yıl daha bir garipleşmeye başladı. 43. Yıldan sonra bu ödül töreni kendini hiç geliştirememiş.

Kırmızı Halı

Kırmızı Halı Töreninde bulunan tüm sunucular sunuculuk dışı konuşmalara sahiptiler.

"Abi Nasılsın. Ooo hoş geldin Abim" gibi tabirler kullandılar. Kırmızı Halı değil de evdeki halı üstünde kapıdan konuşmaya benzer bir muhabbet vardı. Profesyonellik ile ilgisi olmayan bir üslup vardı.

43. Altın Kelebek Ödülleri'nin açılışını Tarkan yaptı. Yaptığı Türk sanat müziği albümünden parçalarını seslendirdi. Türk sanat müziği albümünden sonra pop albümü çıkartacaktı fakat "cubba" felaketinden sonra “Ahde Vefa 2” ile devam etme niyetinde. Popla zaten ilgisi de kalmadı. Türk sanat müziği albümleri ile kariyerine devam eder gibi görünüyor.

Gecede en çok sinirimi bozan 1. şey ödül törenin prova edilmemesi. Hiç kimse sahneye nereden çıkacağını bilmiyor. Ödülü aldıktan sonra sahneyi nereden terk edeceğini kimse bilemedi. Yanlış taraflara gidip geri dönenler vardı.

Gecede en çok sinirimi bozan 2. şey mikrofon sorunuydu. Ödül alan kişiler eğile eğile konuşma yaptılar. Kocaman sahnede bozuk bir ayaklı mikrofon vardı. Arada canlı yanın içinde mikrofonu ayarlamaya çalışanlar vardı. Uzun hoş bir mikrofon masası yapılabilirdi. Böyle görkemli bir gecede bunlar neden düşünülemedi?

Katılımcılar 2 saat durmaya bile katlanamıyor.

Ödül gecesinin başlangıcında seyirci bölümünde bulunan kişilerin sayısı çoktu.

Her geçen dakika orada bulunan kişiler canları sıkıldığı için yavaş yavaş kalkıp gittiler.

Gecenin sonuna doğru salonun yarısı boşalmıştı. Eğer biraz görünüp gidecekseniz hiç gelmeyin daha iyi. İnsanın saygısı olmalı insanın ödül gecelerine.

Gecede yaşanan teknik aksaklıklara çok değinmeyeceğim. Ama kısa bir şey söylemek istiyorum. Türkiye'de en büyük teknik ekibe sahip olan bu dev medya holding kuruluşunun bu kadar fazla hata yapması utanç verici. Sesler kısılıyor. Işıklarda sorunlar var. Arka fondaki led ile konuşmacı iç içe girmiş durumda.

Demet Akalın

20. Sanat yılı olmasına rağmen sahnesi 10 yıldır aynı. 5-6 tane dansçıyı öne salıyor. Dans yeteneği olmadığı için kendisi sahnede sabit duruyor. Elinden mikrofonla sabit şarkı okuyor. Tamam dans edemeye bilirsin fakat sahnede yürüyüş çalışması yapılabilir değil mi?

İrem Derici

Gecede eleştirmediğim tek isim İrem Derici oldu. Hem dans edip hem şarkı söyledi. Profesyonel dansçılar gibi ekibiyle büyük bir uyum içinde dans etti. Ciddi anlamda dans etti. Stil, tarz ve imaj 10 numaraydı. İrem Derici'yi izlediğimde bir tek onlarda kendimi Billboard Müzik Ödüllerini izler gibi hissettim.

Hande Yener

Müzik Ödüllerinde ne giyileceğini bilen ve nasıl davranılması gerektiğini bilen tek isimdi. Aldığı bu ödülü fazlasıyla hak etti.

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..