Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Doğa Sporları
 

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna doğru.

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna doğru.
 

Havalar düzeldi. 21 Mart itibarıyla ilkbahara giriş yapmış bulunmaktayız. Yeşillik ve ormanlık.

Artık bisiklete binme zamanı. Elimde kamera İzmir'i değişik yerlerinden manzaralar eşliğinde grupla gidersem grupla, tek gidersem gittiğim yerleri anlatacağım bloglarımda.

Didim’e bisikletimle gitmeyi düşünüyorum. Yapabilirsem ne iyi olur.

Tabi Didim’e giderken Kuşadası’ndan geçer miyim bilemem ama Alev Miesel’in sevgili eşi Robert Beyden Kuşadası’nda evleri olduğunu duydum. Onlar isterlerse ve benim seyahat esnasında orada olurlarsa bir iki saatliğine onlara misafir olmak isterim.

Yine Didim ile Yatağan arası (Akköy-Bafa Gölü-Milas üzerinden) 115 km olduğuna göre Yatağanda bulunan ve kendisine geçen yıl gitmeyi çok arzu ettiğim halde gidemediğim Harun Deniz’in yanına belirlediğimiz bir tarihte Didim-Yaağan ve Yatağan-Didim arasında pedal başmak isterim.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Bununla birlikte bisiklet dünyası da hız almış bulunmaktadır. Dünyaca ünlü İtalya’da Mayıs ayı içersinde Giro, Yine Temmuz ayı içersin de Fransa’da Fransa Bisiklet Turu ve İspanya’da Eylül ayında gerçekleştirilecek Vuelta bisiklet turunda ünlü bisikletçiler yollarda önlerine konulan ödülleri kazanmak için ter dökecekler. Eylül aynın son haftasında da Dünya Kupası var.

Ha bu yarışlar ülkemizin dışında olan yarışlar. Birde ülkemizde 45 yıldır amatör şeklinde yapılan fakat son iki yıl içersinde profesyonel biçimini alan adını dünya platformuna girmeyi başaran Cumhurbaşkanlığı Bisiklet yarışı geçen yıl yapılan yol güzergahında 1 hafta boyunca gerçekleştirilecek. Yine geçen yıl da olduğu gibi helikopter’den ve motosiklet üzerinden kameralarla tıpkı Eurosport’ta olduğu gibi canlı olarak bütün ülkelere TRT tarafında yayınlanacak. Aynı zamanda Eurosport’ta bu görüntüleri ekranlara taşıyacak. Bu da ülkemizi tanıtımı hakkında olumlu bir hareket.

Tabi önümüzde ki aylarda zorlu yarışlara hazırlanan bisikletçiler içinde güzel bir idman olacak.

Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarından bahsetmiştim.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=105020

İşte 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

<ımg alt="45.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Yaklaşırken" src="http://www.turkbike.com/wp-content/uploads/45_cumhurbaskanlgi_turu5.jpg">

Bu yıl 45. si düzenlenecek olan bisiklet turu için birçok ülkeden 20 takım, 160 sporcu katılacak. Dünyaca ünlü sporcuların mücadele edeceği tur 8 etap ve toplamda 1212 km’den oluşuyor.

Tur, 12 Nisan günü İstanbul’daki (Etap-1) yarışla başlacak ve yarış sonrasında bütün kafile uçakla İzmir’e geçecek. 13 Nisan’da İzmir-Kuşadası etabıyla (Etap-2) devam edecek turun diğer eteapları da şu şekilde olacak: 14.04.2009 - Kusadasi-Bodrum (Etap3), 15.04.2009 - Bodrum-Marmaris (Etap4), 16.04.2009 - Marmaris-Fethiye (Etap5), 17.04.2009 - Fethiye-Finike (Etap6), 18.04.2009 - Finike-Antalya (Etap7), 19.04.2009 - Antalya-Alanya (Etap8).

<ımg height="273" alt="" src="http://www.turkbike.com/wp-content/uploads/45_cumhurbaskanlgi_turu.jpg" width="575">

Bu büyük organizasyonun tanıtılacağı “Basın Toplantısı” 1 Nisan Çarşamba günü Çırağan Palace Kempinski Otel, Balo salonu A’da 1 Nisan 2009 günü gerçekleştirildi. Aşağıda görüldüğü gibi etaplar ve katılan takımlar tanıtıldı.

Etap

Yer

Mesafe

1. Etap

İstanbul-İstanbul

142 km (14 tur)

2. Etap:

İzmir-Kusadasi

132.5 km

3. Etap

Kusadasi- Bodrum

166.1km

4. Etap

Bodrum-Marmaris

166.9 km

5. Etap

Marmaris-Fethiye

130 km

6. Etap

Fethiye-Finike

194 km

7. Etap

Finike-Antalya

114.5 km

8. Etap:

Antalya-Alanya

166 km

Toplam: 1.212km

Tura katılacak takımların adlarıda şöyle.

- FUJI-SERVETTO
- KATUSHA
- MILRAM
- CONTENTPOLIS-AMPO
- SILENCE-LOTTO
- LAMPRE
- QUICKSTEP
- ELK HAUS
- CSF GROUP NAVIGARE
- MOKAMBO
- PSK WHIRLPOOL
- BARLOWORLD
- VORARLBERG-CORRATEC
- XACOBEO GALICIA
- STEGCOMPUTER
- BK LOBORIKA
- RABOBANK
- BOURGAS
- ALMANYA MİLLİ TAKIMI
- TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..