Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

45 çocuğa tecavüz edilmesine tepki yok ama sokaklarında bir sarhoş dolaşsa bak ne yapıyorlar

45 çocuğa tecavüz edilmesine tepki yok ama sokaklarında bir sarhoş dolaşsa bak ne yapıyorlar
 

İnsanlara saygımız var ama zihniyeti eleştiriyoruz. Bir yerde kütüphane yakılıyor, başka bir yerde kadınlar gününde yürüyen kadınlara tepki gösteriliyorsa 45 çocuğa tecavüz edildiği zaman da hassasiyetinizi görmek isteriz.

İnsanlarımızın bu iğrenç olayı onayladığını asla düşünemeyiz, mutlaka çok rahatsız olmuşlardır ancak olayın bu kadar yakınında görünür bir tepki olmayışı bu konuda hassas insanları hem şaşırtıyor hem de üzüyor doğrusu.

Bu tür olayların arkasından devlet gereğini yapacaktır ki yapıyordur zaten ama hani kabul edilemez bu duruma karşı insani hissiyatımız insanların tepkisiyle anlam kazanacaktır. Sessiz kalınması mağdurları daha çok üzer.

Zedelenen bu bölgenin bu şehrin onurudur. Kendilerinin bir dâhili yokken neden susulur. Birilerinin, bir zihniyetin, bir partinin vs korunması mı gerekmektedir. Yarın “sessiz kaldılar” denilirse ne cevap verilecek ki böyle bir olaya sessiz kalınamaz her halde. Şehrin daha fazla rencide olmaması sizlerin duruşunuzu ortaya koymanıza bağlıdır.

Siyasi mülahazalar, çirkin polemikler muhatabımız değil, bizler sadece insani bir tepkiden söz ediyoruz. Bu, kişi cezasını görür diye geçiştireceğimiz bir olay değil. Çocuklar daha fazla yıpranmasın diye susuluyor da olabilir, bilmiyoruz. Yine de bu sessizliği anlamıyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..