Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '18

 
Kategori
Futbol
 

45 Dakikalık Beşiktaş

2018/ 2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonunun ilk haftasında büyük takımların belalısı Akhisarspor ile karşılaşan Beşiktaş, iki devrede iki farklı oyun sergiledi. İlk yarıdaki güzel futbollarıyla iki gol bulan siyah- beyazlılar, ikinci yarıdaysa sıkıntı dolu anlar yaşadılar.

Gerçekten de Beşiktaşlı futbolcular maça fırtına gibi başladılar ve rakip kaleyi adeta ablukaya aldılar. Ancak bu baskı 39.dakikaya kadar gole dönüşemedi. Özellikle Akhisar karşısında santrafor olarak sahaya çıkan Cyle Larin, pek çok pozisyondan yararlanamadı. Bununla birlikte ilk yarıda oldukça hareketli ve istekliydi. Bu hali de ilerisi için umut verdi. Ancak ikinci yarıda takımın geneli gibi o da oyundan düştü. Ancak onun yerine oyuna giren Vagner Love da istediklerini yapamadı ve daha sezonun ilk maçında taraftarların tepkisini almaktan kurtulamadı.

Esasen Vagner Love iyi bir futbolcu. Ancak bir türlü doku uyuşmadı. Gelgelelim taraftarların daha ilk maçta, üstelik Beşiktaş’ın sıkıntı yaşadığı bir oyun diliminde Vagner Love’ı protesto etmeleri doğru değildi.

Vagner Love, belki ileriki haftalarda açılır. Ama an itibariyle Beşiktaş’ın iyi bir santrafora ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Siyah- beyazlılar geçen sezon santraforlarından yeterli katkıyı alamadılar. Bu sezonun ilk maçında da bu anlamda bir şeyin değişmediği görüldü.

Geçen sezona göre en dikkat çeken nokta ise Lens’in performansındaki müthiş değişimdi. Hollandalı futbolcu, Akhisarspor karşısında mükemmel bir oyun çıkarttı ve güzel futbolunu da bir asistle süsledi. Tartışmasız bir şekilde maçın adamı olan Lens, Kara Kartal’ın galibiyetinde de önemli bir pay sahibi oldu. Lens’in bu performansını devam ettirdiği sürece Şenol Güneş’in o mevkideki ilk tercihi olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Maçın ilk yarısında takım olarak iyi oynayan Beşiktaş’ta Oğuzhan’ın da geçtiğimiz sezonlara göre çok iyi bir performans sergilediğini belirtmek gerekiyor. Ancak önemli olan bu performansı arttırarak devam ettirebilmek.

Siyah- beyazlılarda Medel de maç boyu ayakta kalmayı başaran futbolcuların arasındaydı. Bununla birlikte Beşiktaş’ta pek çok futbolcu maçın ikinci yarısında oyundan düştüler. Saffet Susic’in değişiklikleri de sahaya olumlu yansıyınca Akhisar maça ortak oldu.

Elbette burada Şenol Güneş’in stoper tercihine değinmek gerekiyor. Beşiktaş yönetimi belli ki Vida’yı iyi bir paraya satıp gelir elde etmek istiyor. Şenol Güneş de bu nedenle stoperde Pepe’nin yanında Necip’i tercih etti. Necip daha önce de pek çok defa stoper bölgesinde oynadı. Ama o, stoper orijinli bir futbolcu değil. Bu nedenle de Beşiktaş, Necip’in stoper oynadığı bazı maçlarda bir takım sıkıntılar yaşadı. Nitekim Akhisar maçında da bu tür sıkıntılar tekrar etti. Hatta Şenol Güneş, 2-1’den sonra bu sıkıntıların artması üzerine bir süre Medel’i stopere, Necip’i ise orta sahaya çekti.

Ligde ve Avrupa’da başarı isteyen Beşiktaş’ın stoper sorununu bir an önce çözmesi gerekiyor. Daha ilk haftadan Enzo Roco ile ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü henüz çok erken. Ama Enzo Roco’nun biraz daha zamana ihtiyacı varsa o zaman da Medel, Necip’e göre daha iyi bir stoper tercihi olacaktır.

Kısacası Beşiktaş, ilk yarıdaki performansıyla maçı kazandı. Ligin ilk maçları her zaman zordur. Elbette üç gün önce oynanan UEFA maçını da unutmamak lazım. Gelgelelim, her ne kadar bu faktörleri de göz önünde bulundurmak gerekse de, Beşiktaş’ın Akhisarspor maçının ikinci yarısından çıkartması gereken önemli dersler var.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..