Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '08

 
Kategori
Futbol
 

45 dakikalık bir maç!

45 dakikalık bir maç!
 

TFF Süper Kupa Galatasaray'ın!


Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Kayserispor 2008-2009 sezonunun ilk maçında TFF Süper Kupa'yı kazanmak için Duisburg'da sahadaydılar...

Maçın ilk yarısında Kayserispor çok atak yaptı ama sonuç gelmedi. İlk yarısı çok zevksiz geçen bir maçtı. Bence bir antrenmanda bile futboldan daha zevk alırsınız.

İlk yarı iki takım da sert oynadı. Birbirlerine düşmanlarmış gibi. Galatasaray, Kayserispor'un ataklarına yanıt veremedi. Ama Kayserispor'un atakları da golü getirmedi. Top ordan oraya gitti. Fauller, boşa giden şutlar derken ilk yarı bitti.

İkinci yarı iki takım da açılmıştı. Karşılıklı ataklar, gol pozisyonları, mükemmel paslaşmalar, mükkemmel çalımlar derken 66.dakikada Harry Kewell maça girdi ve girdiği gibi Hasan'ın ortasına kafa vurarak golü attı : 1-0.

Golden sonra maça heyecan gelmişti. Çalımlar, ortalar... Galatasaray ikinci yarı Kayserispor'a göre daha ataktı. Kaleci Souleymanou ve Kayserispor defansı zorlanıyordu.

Derken 72.dakikada Harry Kewell'ın pasında Nonda vurdu ve gol oldu : 2-0.

Tabii golden sonra Kayserispor daha ataktı. Arka arkaya pozisyonlar yakaladı fakat değerlendirilemedi.

TRT 1 ekranlarından biz daha oyuncu değişikliğine bakarken muhabir Mehmet Topuz ve goool dedi. Biz kardeşimle :"Allah Allah, daha adam girerken attılar golü ya bu nasıl iş?"dedik.

Mehmet Topuz 89'da attı golü. Ondan sonra Kayserispor, 4 dakika içinde çok ataktı. Ama defansımız iyi çalıştı ve maç 2-1 bitti.

Böylece Galatasaray ilk Süper Kupası'nı aldı. (UEFA Super Kupa'da var müzemizde, o da 2-1'lik bir sonucun eseri.)

TFF'nin bana göre yeni başkanı olan Mahmut Özgener, kupayı Hasan ve Ayhan'a verdi. Ve böylece müzemize bir kupa daha eklendi.

Lincoln bana göre 0. Bir an önce gönderilmesi gerek. 2.senesi bu takımda ama Kewell'ın yarım maçta yaptığını yapamadı. Boşuna kulübümüze zarar. Servet'in, Sabri'nin, Hasan'ın, Ayhan'ın, Arda'nın, Mehmet'in kaç katı maaş alıyor ama hiçbir şey yapamıyor. Bu adamı bir an önce göndermek gerek!

Harry Kewell, Galatasaray'la ilk resmi maçında çok iyiydi. Çalımlar, ortalar, gol... Sakatlanmayıp hep böyle devam ederse bu takıma çok faydası olur.

Son 45 dakikası keyifli bir maç izledik. Galatasaray, 2008'in son kupasını müzemize götürüyor!

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..