Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '18

 
Kategori
Futbol
 

45 Dakikalık Galatasaray

Galatasaray, Sivasspor maçından sonra eline geçen ikinci fırsatı kaçırmadı ve Antalyaspor’u 3-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Bununla birlikte Galatasaray’ın sadece ilk yarıdaki oyunuyla 3-0’lık skora ulaştığını, ikinci yarıysa oldukça kötü oynadığını belirtmek gerekiyor. Sarı- kırmızılılar ilk yarıda 1-0’ı bulduktan sonra topun arkasına geçtiler ve kaptıkları toplarla hızlı çıkarak skoru 3-0’a getirdiler.

İkinci yarıdaysa sarı- kırmızılılar, 3-0’ın da etkisiyle vites düşürdüler. Galatasaraylı futbolcular bu devrede topa fazla sahip olamadılar, pas yüzdeleri oldukça düştü ve de orta sahayı tamamen kaybettiler. Lakin iki takım arasındaki futbolcu kalitesi skorun değişmesini engelledi.

Şüphesiz Galatasaray’da en çok öne çıkan isim Gomis oldu. Fransız golcü, attığı iki golün dışında hırsıyla da yine takdir topladı. Elbette ikinci golde ona asisti yapan Rodrigues’in de özellikle ilk yarıdaki performansını göz ardı etmemek gerekiyor.

Yeni transfer Nagatomo gün geçtikçe kendisini daha çok gösteriyor. Japon futbolcu, bu maçta da sol kanadı çok etkili kullandı. Nagatomo, özellikle hızıyla dikkat çekiyor.

Muslera’nın yokluğunda ilk kez bir Süper Lig maçında kaleye geçme fırsatı bulan Cedric Carrasso için özellikle ilk yarı çok rahat geçti. Carrasso, maç eksiğine rağmen tek hatayla karşılaşmayı tamamladı. Tecrübeli kaleci, güven veren bir alternatif.

Karşılaşmada hakem performansları çok başarılı değildi. İlk yarıda Donk’un, ikinci yarının sonlarındaysa sağdan Linnes, soldansa Nagatomo’nun ortalarında ceza sahasında Antalyasporlu futbolcuların elleriyle temas eden toplarda penaltı çalınmalıydı. Serdar Aziz’in Antalyasporlu Maicon’a ceza sahası içinde arkadan müdahalesi de penaltıydı. Öte yandan, Feghouli’nin Antalyasporlu Charles’a yaptığı hareketin karşılığı kırmızı karttı. Her ne kadar gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşse de, Antalyasporlu Maicon’un da maçı kırmızı kartsız tamamlaması kendisi için şans oldu. Belhanda’nın kırmızısı ise tam bir sorumsuzluk örneğiydi. Fatih Terim, sorumsuz Belhanda’nın yokluğunda Kasımpaşa karşısında büyük ihtimalle Feghouli’yi ortada, Yasin’i ise kanatta kullanacaktır.

Galatasaray, Antalyaspor maçıyla liderliği geri aldı. Ancak 3-0’lık skora rağmen, özellikle ikinci yarıda oynadığı kötü futboldan dolayı Antalyaspor maçını Galatasaray için kesinlikle ölçü olarak kabul edemeyiz. Kasımpaşa karşılaşması Galatasaray açısından çok daha ciddi ve gerçekçi bir sınav olacaktır.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..