Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '16

 
Kategori
TV Programları
 

46 Yok Olan'a Star TV Sabotajı!

46 Yok Olan'a Star TV Sabotajı!
 

Televizyon dünyasının her zaman mantıklı ve yararlı işleri ekranda barındırmadığını, barındırsa da yayınlandığı kanallarca her zaman mantıklı ve yararlı hamlelerle idare edilmediği biliniyor. Özellikle diziler konusunda bu ikilem çok net şekilde belli oluyor. Siz hangi yapımı severseniz sevin, kanala para kazandırmıyorsa anında bitirilir. Ama sevmediğiniz, nefret ettiğiniz yapımlar ''sevmediğin ot yanında biter'' misali ne zaman açsan ekrandadır ve baş tacıdır.

İşte bahsettiğim bu ikilemin içerisinde yer aldığını gördüğüm ve son zamanlarda yanlış politikaları ile dikkat çeken kanal Star TV olarak gözleniyor.

Star'ın özellikle pazar günleri yaptığı yayın stratejisi can yakmaya başladı.

Önce Tolga Çevik'li Müdür Ne'aptın'ı sonra ise Erdal Beşikçioğlu'lu 46 : Yok Olan'ı yayınlayan kanal beklediği sonuçları alamamaya başladı.

Dün gece Müdür Ne'aptın'ın 4.bölümü, 46:Yok Olan'ın ise 3.bölümü yayınlandı. Reyting sonuçlarına baktığımızda her ikisinin de düşüş yaşadığını gördük. Özellikle 46'nın düşüşü üzücü boyutlara ulaştı.

Gelin 46'nın 3 bölümlük reyting sonuçlarına bakalım.

1.Bölüm - 27.03.2016 : TOTAL'de 22.lik( 2.20 reyting-7.06 share) / AB'de 9.'luk(2.86 reyting-9.01 share)

2.Bölüm - 03.04.2016 : TOTAL'de 22.lik( 1.98 reyting-6.56 share) / AB'de 9'luk(2.68 reyting-8.63 share)

3.Bölüm - 10.04.2016 : TOTAL'de 36'lık(1.42 reyting-4.62 share) / AB'de 20'lik(1.87 reyting-5.74 share)

Gördüğünüz gibi ilk iki bölümde neredeyse birebir aynı olan reytingler, bu hafta bir anda düştü. Oysa ki, dizinin oyuncuları da kurgusu da hikayesi de 10 numara. Yani her zaman olduğu gibi ''İyi dizi reyting almaz.'' klişesine göre yaşanan sonuçların olduğunu görüyoruz.

Siz hangi fikri, güzelliği geliştirirseniz geliştirin, izleyici sizi izlemiyorsa yaptığınız her şey boşa gidiyor işte. Buna en kral hikaye ve oyuncu da dahil.

Bu boşa gitme hadisesinde Star'ın da suçu yok değil. Bir ara Müdür Ne'aptın'ı özetsiz şekilde 19.45 sularında başlatan ve reytinglerde kaybolmasına neden olan Star, hemen bu yanlışından dönmüş ve programı özetli şekilde yayınlamaya başlamıştı. Ancak ipler bir kere koptuğu için programın reytingleri vasat diyebileceğimiz bir seviyeye ulaşmıştı.

Bu durumun aynısını 46 için de görüyoruz. İlk bölümü 23.25 sularında yayınlanan, ardından diğer iki bölümü 23.00 sularında yayınlanan dizinin hali ortada. Bunda yeterince sahip çıkılmamasının, saat dilimindeki yanlışların etkisinin çok olduğunu görüyoruz.

İnşallah 46 bu reyting çarkına dayanır. Yoksa ne bu tür işleri bir daha ekranda görürüz ne de Erdal Beşikçioğlu'nu.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..