Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

4.Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali görkemli bir Gala ile kapandı

4.Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali görkemli bir Gala ile kapandı
 

Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ve Anadolu Sinemacılar Derneği yürütücülüğünde, Kayseri Valiliği Başkanlığı’nda, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Başbakanlık Tanıtma Fonu, Oran Kalkınma Ajansı destekleri ile bu yıl 18-21 Mayıs 2016 tarihlerinde dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali 4 gün boyunca Kayseri de sinema dolu günler yaşattı…

Festivalin açılışında İpek Tuzcuoğlu,Burçin Abdullah,Münir Can Cindoruk,Sefa Zengin,Yağız Atakan Savaş,Gizem Denizci gibi değerli oyuncuların yanı sıra filmin yapımcıları Galip Güner, Elin Ecealp  ve yönetmeni Kemal Uzun’un da katılımı ile ‘’Ankara Yazı Veda Mektubu’’ filminin galası yapılarak festivalin açılışı gerçekleştirildi.

Festivalin ikinci gününde Cemil Büyükdöğerli, Mehmet Usta, Denizhan Akbaba gibi değerli oyuncuların ve filmin yapımcısı Turgay Şahin, yönetmeni Sinan Sertel’in katılımı ile “Bir Gün Bir Çocuk” filminin de galası gerçekleştirildi…

Festival çerçevesinde belgesel, kısa film ve animasyon yarışma kategorileri yer alıyor. Yarışma kategorileri için beşer kişiden oluşan  seçici kurul içerisinde Atalay Taşdiken, Bennu Yıldırımlar, Yosi Mizrahi, Semra Güzel Korver, Bedir Acar, Şafak Tavkul, Doç. Dr. Nesrin Tan Akbulut gibi isimlerin yanı sıra Hindistan’dan Yapımcı Vivek Singhania, İngiltere’den Yönetmen Neil McCartney, Belçika’dan Animation World Network Yazarı/Animasyon Tarihçisi Nancy Phelps gibi kendi alanlarında uzman isimler yer aldı.

Bu yıl uluslararası tema olarak Bollywood Sinemasına yer verildi ve Hindistan’dan ona yakın sinemacı ağırlanarak 11 Bollywood yapımı film gösterimi yapıldı.

Filmin yönetmeni, Moskova Film Festivali Direktörü Evgenia Tirdatova Kayseri’de misafir edilerek Orhan Tekeoğlu ile birlikte çektikleri dünyaca ünlü balet Rudolf Nureyev’in hayatının ve Türkiye tutkusunun anlatıldığı Rus-Türk ortak yapımı ‘’Düşlerinin Adası’’ belgeselinin dünya prömiyeri gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı Doğu Karadeniz insanının sıra dışılığını anlatan ‘‘Sıradışı İnsanlar’’ ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken’in yaptığı Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan ‘’Ah Yalan Dünya da’’ belgesellerinin ve birçok filmin özel gösterimi yapıldı.

Reis Çelik, Müfit Can Saçıntı, Gökçe Özyol, Özgül Gürbüz gibi yönetmen ve oyuncuların katılımı ile söyleşi ve atölye çalışmaları yapıldı.

21 Mayıs 2016 tarihinde sunuculuğu Funda Karayel&Erkan Kolçakköstendil çifti tarafından yapılan “Gala Gecesi” nde Festival Yönetmeni Oyuncu Kadir Turna, Festival Danışma Kurulu Başkanı Sinema Yazarı Burçak Evren ve Festival Onursal Başkanı Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün  konuşmalarının ardından, Hint yönetmenler sahneye davet edilerek, Hindistan Büyükelçiliği Başkatibi Stalin Babu Cheekatla tarafından plaket takdim edildi… Dereceye giren filmlere toplam 30 bin TL ödül dağıtıldı ve Yeşilçam’dan Eşref Kolçak’a ‘’Yaşam Boyu Onur Ödülü’’ Can Kolukısa, Bahar Öztan ve Itır Esen’e  ise ‘’Sinemanın Çınarı’’ onur ödülleri takdim edildi…

 

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..