Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

5-6 Haziran 2010 Yalova Triatlonu

5-6 Haziran 2010 Yalova Triatlonu
 

Yalova Triatlonu haritası


Aslında bu sezon başında, Triatlon Federasyonu’nun belirlemiş olduğu faaliyet takviminde yer almayan fakat geçtiğimiz günlerde 5-6 Haziran tarihlerinde yapılacağı açıklanan Yalova Triatlonu, bu güzel beldemiz için bir ilk olacak. Bildiğiniz gibi federasyonun sezon başında yayınlamış olduğu takvime göre sırasıyla 17 Nisan’da Antalya Avrupa Triatlonu, 24 Nisan’da Kütahya Duatlonu gerçekleşti. http://cyclingtr.com/forums/t/3934.aspx

Yine ilk takvime göre, 9 Mayıs ‘da Balıkesir Duatlonu ve 29 Mayıs Erdemli Kız Kalesi Triatlonu yarışmalarının yapılması gerekiyordu, fakat her iki yarışma da, güncellenen faaliyet programında artık yok. Takvimden kaldırılmış olan bu yarışmaların neden iptal olduğuna ilişkin herhangi bir resmi bilgi de henüz elimize ulaşmadı.

Diğer Yandan federasyonun sitesinde yayımlanan ilk takvime göre önce 6 Haziran, daha sonra da 13 Haziran’da yapılması öngörülen Çeşme Triatlon müsabakasının yerini, 5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Yalova Triatlonu’nun aldığını, Çeşme’nin ise 4-5 Eylül tarihlerinde, “Çeşme Triatlonu Büyükler Finali Türkiye Şampiyonası” adı altında koşulacağını görüyoruz.
http://www.triatlon.org.tr/index.php?page=yarisma_takvimi&type=1

Gelelim Yalova Traitlonu’na. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Yalova Taritlonu hem federasyonun sitesinden, hem de federasyonun İl Temsilcisi Cantürk Yılmaz’dan aldığımız bilgiye göre yarışma, il merkezinde bu yıl “Sprint Triatlon” olarak gerçekleşecek ama gelecekte “Olimpik Triatlon”a dönüştürülmesi ve Çınarcık gibi sayfiyeler bölgesine kaydırılması düşünülüyor. Bu yıl Yalova’nın merkezinde koşulacak yarış aslında çok kolay ve keyifli olacak. Çünkü hem koşu, hem de bisiklet parkuru kıyıya paralel ve zemin eğimsiz.

Cantürk Yılmaz beye, deniz suyu sıcaklığını ve haziran ayında yerel halkın denize girip giremediğini sorduğumda; “Henüz bir ölçüm yapmadıklarını ama yarışmaya doğru gerekli bilgileri federasyonun sitesinden yayınlayacaklarını ve yerel halkın haziranda denize girebildiğini” ifade etti. Konuyla ilgilenenler, federasyonun sitesinde katılım şartları ve yarışma ile ilgili detayları aşağıdaki linkten elde edebilirler.
http://www.triatlon.org.tr/index.php?page=yarisma_detay&YID=78

İl temsilcisi Yılmaz beyle görüştükten sonra, Marmara denizinin bu mevsimdeki deniz suyu sıcaklığı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için, Devlet Meteorloji Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi ana sayfasında açıp baktığımda, bugün itibariyle ulaştığım bilgi sabah 09:00 ölçümüne göre Marmara denizi Kumköy civarında su sıcaklığı 18 derece civarında.
http://www.meteor.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx

Tabi ki bu değerler gün içerisinde 1-2 derece artabilir ve özellikle Yalova kıyıları daha ılık olabilir. Fakat yarışma günü hava şartlarının değişmesi ihtimali de göz önünde bulundurmak gerekir ki özellikle kuzey batıdan esen karayel ve kuzeyden esen poyraz gibi sert soğuk rüzgarların, açıklardaki soğuk suyu kıyılara taşıması veya güneyden esecek lodos gibi rüzgarların, kıyıda bulunan sıcak suyu açığa taşıması, suyu birkaç derece daha soğutabilir.

Daha önce de Antalya Avrupa Kupası Triatlonu’nda belirttiğim gibi 19 derecenin altında kalan sıcaklıklarda ITU Wetsuit kullanımına müsaade ediyor. Wetsuit giyilmediği takdirde, soğuk suyun yaratacağı istenmeyen etkiler yarışmadaki poziyonunuzu olumsuz yönde etkiyebilir hatta hypotermi belirtileri yaşamanız kaçınılmaz olur.

Bütün bunlara dikkate alarak Antlaya Avrupa Kupası Triatlonu yazımda belirtmiş olduğum soğuktan korunma tedbirlerine bir kere daha göz atmanızı tavsiye ediyorum. Şimdiden tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar.
http://cyclingtr.com/blogs/triathlon/archive/2010/04/15/2010-itu-antalyatriatlon-kupas.aspx
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..