Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

5 gollük hezimetin mazereti olamaz

5 gollük hezimetin mazereti olamaz
 

FENERBAHÇE


Fenerbahçe Belçika’da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıkları! arasında Almanya’da katıldığı bir turnuvanın averaj takımına dönüştü.. 2 maçta toplam 7 gol yedi, 2 gol atabildi, başka maçı olmadığından felaketin boyu bununla sınırlı kaldı ve turnuvada kareyi tamamlamaktan ileri gidemedi.

Köln hezimetinin ardından hiç kimse çıkıp da ‘’Hazırlık maçıdır falan filan’’ martavalı okumasın.. Fenerbahçe’nin hazırlık maçında da olsa yenildiği bir maçta böyle perişan görüntüler verip 5 gol yemeğe hakkı yoktur. Bir Fenerbahçe’li olarak bu skor beni üzer ve bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur.

Avrupa Şampiyonlar ligi eleme turu maçları ve Türkcell ligi öncesi Fenerbahçe’nin geçen sezonki bezgin, bıkkın görüntüsünde hiçbir değişiklik yok. Fenerbahçe’nin elinden son maçlarda 2 kupayı birden alanlar, birbirleriyle İstanbulda yapacakları Süper kupa maçına hazırlanırken, Fenerbahçe, bir sürü yanlışlıklar içinde maalesef geçen sezonu bile arattıracak gibi gözüküyor. Yaşananlardan ders alınmıyor..

Taraftar, bu kulübü yönetenlerden artık bir silkinip, kendine gelmesini bekliyor ama onlar at pazarlığı yaptıkları Daum’u göndermiş olmanın rehavetinde, sanıyorlar ki şimdi her şey güllük gülüstanlık. Transfer mevsimi devam etse de tren de kaçmış durumda. 22 Temmuza kadar uyuncu kadrosunun UEFA’ya bildirilmesi lazım ki, eğer bir-iki tansfer yapabilirlerse, Avrupa maçlarında oynayabilsin. Güiza sorunu bir türlü çözülemedi. Üstüne para verip takas yapmak istiyorlar beceremiyorlar. Genç Semih! yine ve yeniden umut oldu. Bayıldıklarından değil, bu kez eller mahkum… 3 transfer yaptılar, Stoch ve Caner’e eyvallah da, bu İhan Eker’i neden aldılar anlaşılır gibi değil. Orada Önder var, Bekir var. Bunlar takıma giremiyor. Bir stoper daha. O zaman gönder Bekir’i, Önder’i…

Aslında transfer edilenleri değil, kalanları sorgulamak lazım. Geçen sezon yapmadığı rezillik kalmayan Bilica’nın gitmesi kesindi. Aykut Hoca nesini beğendi de engelledi acaba?..

Fenerbahçe’de hiç iyi şeyler olmuyor. Hiçbir şeyden ders alınmıyor. Geçen sezon Sportif Direktör gibi ne olduğu bilinmeyen bir sıfatla Daum’un başına musallat ettikleri, Aykut baş tacı yapıldı şimdi. Oysa geçen sezonki başarısızlığın sorumlusu olarak hesap vermesi gerekirken, ödüllendirildi ve bu kez tam yetki ile Teknik Direktörlük payesi verildi.

Olmaz... Konyaspor’da olur, Ankaraspor’da olur ama Fenerbahçe’de Aykut Kocaman olmaz. olamaz…. Olsaydı, Rıdvan da olurdu, Oğuz’da. Olamadılar, oldurmadılar. Keşke olsalardı.. Keşke Aykut da olsa ama bakın bugün gazeteye…Stoch’un maliyeti 11 milyon euro. Caner 13, İlhan Eker 2.8 euro. Aykut Kocaman 1 milyon euro!.. Daum’u yollarken verdikleri al da çek- git parası ne kadar acaba?...

5-2 lik Köln hezimetinin ardından internet medyası Aykut Kocaman’ın çok ağır konuştuğunu yazıyor. Ne futbolculuk, ne hocalık hayatımda böyle bir rezalet yaşamadım diyor futbolcuları için. Doğrudur. Aykut değerli bir insan olduğu gibi, değerli bir futbolcuydu da ama hocalığı tartışılır. Hiçbir tecrübesi yok. Burasının Fenerbahçe olduğunu herkesten çok iyi biliyor. Takımı Trabzonda şampiyon yaptıktan 24 saat sonra kovulduğu takım da bu takımdır.

Bunları yazmak ne yazık ki zor geliyor, acı veriyor ama dost acı söylüyor.

Geçen sezon Fenerbahçe taraftarı, son maçta bir türlü atamadığı bir gol yüzünden giden şampiyonluğa kahrolurken, 10 puan geride olmalarına aldırmayan şerefli 3.lük ve 4. lük sahibi takımların taraftarları sevinçten bayram yapıyordu. Fenerbahçe farkı budur. Fenerbahçe her zaman iddialı, her zaman güçlü olmak zorundadır.

Aykut Kocaman’ın bir hazırlık maçı da olsa Köln karşısına çıkardığı kadroyu Süper ligde yenemeyecek takım yok. Kaleci Volkan Demirel çok mu yorgundu?. Volkan Babacan değil Fenerbahçe’de, süper ligde hiçbir takımda henüz yer bulamaz. Fenerbahçe iyi bir yerli yedek kalecisi olmamasının cezasını her zaman çekmek zorunda. Emre nerde hocam?... Canı oynamak mı istemedi? Morali mi bozuk?. Hava mı çok sıcaktı?... Bir de başkanın uçakla getirdiği bir Topuz olacaktı?.. O Belçika’da mı?. Sorunları ile gelen bu Kazım Kazım’a bir kulüp bulamadınız mı? Çok şey mi bekliyorsunuz ondan, Selçuk’tan?.. Buyrun… Siz, garibim Deniz ile Ali Bilgin gitti de her şey düzeldi sanmıştınız değil mi?. Takımdaki bir sürü yetersiz oyuncuyu yeterli görüp, yola bunlarla çıkarsanız, ancak kendinizi kandırırsınız ama futbolun gerçekleri sahada iyot gibi açığa çıkıverir, şaşırırısınız.

Ne yazık ki bir ilahi adalet gibi bu hezimet Daum'un memleketi Almanya'da ve eski takımı Köln tarafından gerçekleşiyor. Köln'ün 2 gol atan Türk futbolcusu, kendisini profesyonel yaptığı için Daum'a teşekkür ediyor.

Hazin ötesi...

Fenerbahçe iyi sinyaller vermiyor. Hiçbir sezon öncesi yaşanmayan bu hezimetler bana normal gelmiyor ve hiçbir bahaneyi kaldıracak gibi gözükmüyor.

Dilerim Fenerbahçe’nin bu üstüne ölü toprağı serpilmiş hareketsizliği, heyecanını kaybetmiş görüntüsü, fırtına öncesi bir sessizliktir ve transferleri bir bir açıklayacaklardır. Yoksa bu mağlubiyetlere alışılacak, giderek tepki azalacak, korkarım ki, bir sezon daha yarı boş-yarı dolu tribünler önünde, Cahit Sıtkı’nın şiirindeki bahçeler gibi, tarumar olup gidecektir.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..