Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

5 Kasım İmkb yorumu

Geçen hafta TL bazında tüm rekorlarını kıran İMKB’de haftanın son işlem gününde kâr satışları etkili oldu. Güne 72,513 puan seviyesinden başlayan endeks, satış ağırlıklı geçirdiği günü yüzde 1,56 düşüşle 71.422 puan seviyesinden tamamladı. Satışların temelinde basında çıkan Rekabet kurumunun bankalar için soruşturmasında sona gelindiği ve milyar TL’lik cezaların geleceği haberleri etkili oldu.

Ayrıca şirket kârlarının beklentilerin altında gelmesi ve endeksin kısa vadeli göstergelerinin aşırı alım bölgesinde yönünü aşağı çevirmesi de satış baskısının artmasında etkili oldu. Öyle ki haftalık bazda not artırım beklentileriyle banka endeksi yüzde 1,44 yükselirken, sınai endeksi beklentilerin altında gelen bilançoların etkisiyle haftalık bazda yüzde 0,15 değer kaybetti.

Gelelim bu haftaya, biliyorsunuz uzun bir süredir Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu arttıracağı beklentisi İMKB üzerinde etkili olmakta idi, bu olumlu etkilerin en azından hafta ortasına kadar devam edebileceği beklenebilir. Şöyle ki Fitch ‘Türkiye’nin kredi görünümü’ konulu konferansını 8 Kasım Perşembe günü gerçekleştirecek ve beklenti konferans öncesi 5-8 Kasım tarihleri arasında Fitch’in Türkiye raporunu açıklaması yönünde. Piyasa beklentisi hem kredi notunun artacağı, hem de not görünümünün pozitife çevireceği yönünde ancak daha önceki birçok yazımda detaylarıyla anlattığım üzere ben not artırımından ziyade geçen yıl yine Kasım ayında negatife çevrilen not görünümünün yeniden pozitife çevrileceğini düşünüyorum.

Bugün’ün gündeminde ise içeride TUİK’in açıklayacağı Ekim ayı enflasyonu ve ABD’de açıklanacak olan Ekim ayı ISM endeksi verileri etkili olacak.

Saat 10:00’da açıklanacak olan Ekim ayı enflasyonu için piyasa beklentisi yüzde 2.17 seviyesinde olup, beklentilere paralele gelecek rakam enflasyonu yıllık bazda yüzde 9,19’dan yüzde 8,00’a geriletecektir.

Son olarak endeksin tarihi seviyelerde bulunması, kısa ve orta vadeli teknik göstergelerin konumu yeni pozisyonlar için daha seçici davranmamız gerektiğine işaret etmekte olup, beklediğim Kurt piyasasına kadar nakit ağırlıklı pozisyonların tercih edilmesi yönündeki düşüncelerimi koruyorum.

Analiz ve yorumlar kendi kişisel görüşümü yansıtmakta olup asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

 Sevgilerimle.

 Esra YILMAZ 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..