Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (5.BÖLÜM)

5 MART 2011 CUMARTESİ  MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (5.BÖLÜM)
 

-


Yazı dizimin her biri diğerinin ayrılmaz parçasıdır. İşbu sebeple tek bir bölümü okuyarak sağlıklı bir değerlendirme yapmanız ne yazık ki mümkün olamayacaktır.

Önceki dördüncü bölümde, Milliyet Yönetimi'nin bizi ne kadar ciddiye aldığı hususu üzerindeki soru işaretlerine dikkat çekmeye çalışmış, diğer bazı konulara değinmiştim.

Milliyet Blog Sinerji Grubu (MBSG) olarak, 9 Nisan 2011 Cumartesi günü, saat 14:00 ile 16:30 arasında, yine Yılmaz Çetingöz’ün tertibiyle Ataköy 4.Kısım karşısı Bakırköy Öğretmenevi’nde tekrar toplanıyoruz.

En önemlisi, Milliyet’in bir personelini bizlerle buluşturması, hiç şüphesiz toplantımızı daha da anlamlı kılacaktır. Bu sayede Milliyet Blog çatısı altında yazan biz köşe yazarları/ blog yazarları nerede olduğumuzu ya da olmadığımızı daha da net bir şekilde anlamış olacağız. Belki bu sayede Milliyet’in bir muhabirine ya da gözlemcisine, gazetenin hafta sonları Milliyet Blog Eki adı altında bir ek vermesini niçin istediğimizi daha da detaylı aktarabiliriz…

Bu arada güvenilir üye uygulamasının doğru, anlaşılır ve medeni bir uygulama olduğunu düşünmekle beraber, isminin güvenilir üye olmasını onaylamadığımı bildirmek istiyorum. Okurlarımız için bir cümleyle bilgilendirmek gerekirse; Milliyet Blog çatısı altındaki bazı köşe yazarları/blog yazarları, yazılarını yazıp ‘yayına al’ dedikleri anda sistem onların yazılarını hemen ana sayfaya alıyor. Yani herhangi bir editör ön kontrolüne tabi olmuyorlar.

Buna da güvenilir üyelik deniyor. Diğer durumda ise, yazar yazısını yazıyor, yine ‘yayına al’ diyor. Dedikten sonra editörlerin onun yazısını okuyup onaylamasını bekliyor. Yayınlanma işlemi online değil, editörlerin onayından sonra gerçekleşiyor.

Tekrarlamak pahasına; uygulama anlaşılır ve kabul edilebilir ancak isminin güvenilir üye olması şık değil. Güvenilir üye tanımlamasının tersini düşünmek meseleyi yeterince açıkladığından ayrıca uzatmaya gerek görmüyorum.

Yeri gelmişken, üye olup yazı yazan güvenilir ya da güvenilmez üye olsun fark etmez, Milliyet Blog yönetimince bir şeye mutlaka dikkat edilmelidir. Bu iş de, pek tabii ki editörlere düşüyor. Her yazının ‘copy paste’ filtresinden geçirilmesi gerekiyor. Milliyet Yönetimi, bir kısım üyenin yayınladığı yazıların aslında internetteki diğer sayfalardan kopyalanıp yapıştırılan metinler olduğunu tabii ki biliyor. Ancak editörler aracılığı ile buna niçin müsaade ediliyor? anlamak mümkün değil...

Haa bu arada Yılmaz Çetingöz’ün Milliyet Blog Sinerji Grubu’nun (MBSG) Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak lütfen kimse meseleyi uzatmasın. Bazen bazı şeyler planlanmaz, taammüden yani tasarlanarak değil spontane gelişir. Nesnel koşullar öyle dayatır ve öyle olur.

Liyakât ve ehliyet prensibi gereği Yılmaz Bey'in Başkan olması daha uygun düştü. Yok eğer bu konu hakkında hâlâ konuşulacaksa onlara şöyle bir cevap vermek isterim.

Ben diyorum hadımım, siz diyorsunuz kaç çocuğunuz var Baver Bey?

Geçelim bunları arkadaşlar, amacımıza bakalım…

Bir diğer husus var ki, onu da bir sonraki altıncı bölümde dile getireceğim.

Sabrın sonu ile

__________________________________________________________________________________________

Dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu der ki; ‘gönül’ kelimesinin İngilizce’de karşılığı yoktur. Gönül öyle bir kelimedir ki, anlamını, derin mânâsını yalnızca biz bilip anlayabiliriz.

Bir sonraki buluşma/toplantı bilgileri :

YER: BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ
TARİH: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ
SAAT: 14:00- 16:30
KATILIMCILAR: Okurlar da dahil, tüm gönüllüler
____________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..